Yükseliş ve Düşüşler - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

30 Haziran 2010 Çarşamba

Yükseliş ve Düşüşler

Hayat üzerine çok düşündüm, çok anlattım doğrudur. Söyleyeceklerim asla tükenmedi bu süreçte hatta daha da arttı. Ancak ben yaşadıkça daha fazla fark ettim ve bütün bu fark edişler karşınıza kimi zaman deneme kimi zaman ise hikaye olarak çıktı. Yeni bir fark edişle karşınızdayım yine daha doğrusu yeni bir isimlendirme ile. 

Bir çoğumuz hayatı düşmekten ibaret görür. Bazılarımız içinse düşme belirli zamanlarda olur. Aslında doğumumuzdan günümüze doğru baktığımızda ve incelediğimizde sürekli olarak düştüğümüzü görürüz. Sanki dipsiz bir uçurum vardır ve biz doğumumuzda oradan atlamışızdır. Düşeriz, sonra bir yere tutunur ve kendimizi yukarı çekmeye çalışırız. Sonra bir şeyler olur ve tekrar düşeriz. Bazen düşmek isteriz ama ölesiye korkarız derinliklerden yukarı çıkmaya çalışırız. Herkes bir süre boyunca düşer mutlaka, derinliklere doğru iner hiçbir yere tutunamaz. Bazı zamanlarda hep düştüğümüzü düşünürüz, ışıklar kapanır hani böyle zamanlarda. Evet hayat sonsuza kadar düşmektir. Daha ve daha derinlere gitmektir hayat haklısınız ve inanın bu sadece sizin başınıza gelmiyor. Herkes için aynıdır kurallar. Hayatın kural kitabında istisna yoktur. 

Ancak bir diğer tarafta da yükseliriz.Doğarız, büyürüz ve ilerleriz. Okullar biter, üniversiteye gidilir veya iş hayatı ama hep bir ilerleme vardır hayatta. Yeni insanlar, aşklar, dostluklar, aileler hep bizi yukarıya doğru taşır. İşte terfi alırız, okulu bitiririz, yeni bir sevgilimiz olur, evleniriz, çocuk yaparız ve yükseliriz. Her gün yeni bir şeyler öğreniriz mesela, her an daha da büyürüz. Yetişkinliğe yaklaşmaktan falan bahsetmiyorum ben, büyürüz günden güne. Daha fazla şey taşırız, biliriz, kazanırız, yaparız. O halde hayatın bir de yükselme, ilerleme boyutu vardır. Ve doğumumuzdan itibaren ilerleriz, hayat ilerler çünkü. Hayat büyür geçen zamanda. Biz her ne kadar hep mi düşücem diye sorsak da aynı zamanda yükseliriz.

Önermeme göre aynı anda hem düşüyoruz hem de yükseliyoruz. Bu ikisini hep aynı grafikte göstermeye çalışmıştım bu güne kadar. Şu anda fark ediyorum ki iki farklı çizgi var hayatta. Biri sürekli aşağıya doğru iniyor ve diğeri sürekli yukarıya doğru. Eğimler değişiyor tabi bu süreçte. Sorabilirsiniz pek o zaman biz yükselip düştüğümüze nasıl biliyoruz diye. Bunun için bir formülüm var. Şimdi yükseliş değerimizden düşüş değerimizi çıkartırsak eğer çıkan sonucun artı veya - olmasına göre o an nasıl hissettiğimizi algılıyoruz Aslında formül çok basit yükselişlerimiz düşüşlerimizden fazla ise iyi hissediyoruz az ise kötü.

Formül olarak gösterirsek eğer: Yükselişler-DüşüşlerAlgıladığımız hayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar