Kötü Yanlarımın İtirafı - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Kötü Yanlarımın İtirafı

 Hiç kimse mükemmel olduğunu söyle(ye)mez değil mi? Ben de herkes gibi mükemmel değilim bir yığın kötü yanlarım var bir yığın da hatalarım...Bunları günah çıkarma gibi sıralaya sıralaya anlatmam kimseye..Ama bunlardan biri var ki bundan kurtulamıyorum ...Huyum kurusun diyebileceğim bir şey bu...! 

 Az çok tahmin edilebilir nasıl biri olduğum...En azından bilerek kötülük yapabilecek kadar cesur biri değilimdir (olamadım/olmak da istemedim şükür) ama kimseye belli etmesem de sevmediğim huylarımın başında insanlardan sıkılmam var..!! 

  Rabbim affetsin  diye duayla başlayayım cümleme..Karşımdaki insanla sürekli aynı konularda konuşuyorsam bir süre sonra sıkılıyorum...Hatta bazen görmek bile istemiyorum o kişiyi...SEviyor olsam da...Karşımdaki insanla her konuda konuşmalıyım..

  Mesela;aynı kişiyle kitaptan,doğadan, dünyadan,ahiretten,sevgiden,filmlerden,bakışlardan...v.b. aklınıza gelebilecek bir yığın konuda konuşabilmeliyim..Hatta konu ne olursa olsun ondan bir şeyler alabilmeliyim ve mümkünse bişeyler de katmalıyım...Bir film hakkında atıp tutmalıyım mesela...Ya da sıkıntım olduğu zaman onunla konuştuğumda rahatlayacağımı bilmeliyim, beni yanlış yönlendirmeyeceğinden emin olmalıyım.

 Bir saat yaratılışımızdaki gizem ,güzellik hakkında konuşabilmeliyiz mesela..Ya da birilerine yardımcı olma konusunda çözüm üretebilmeliyim.Hadi ciddi konuları geçtim, beraber gülebilmeliyim aynı şeye..anlatmaya çalıştığımı ilk cümlemden ya da bakışımdan anlayabilmeli...

 Aynı konu etrafında dönen sohbetleri yaptığım kişi sevdiğim bile olsa sıkılıyorum elimde değil..Bir süre uzaklaşıyorum içime dönüyorum...Seviyorum ama sıkılıyorum da ...!Ama bu sıkılmak kendini beğenmişlikten değil, Allah biliyor...Çünkü benden daha çok şey bilen insanlarla aynı ortamı paylaşmak beni en çok mutlu eden şeylerin başında geliyor..

Kısacası ,karşımdaki insan bana renk vermeli..Farklı renkleri bünyesinde barındırmalı mümkünse...Ve her rengin sohbetini yapabilmeliyim..!!
Hatta renkleri katıştırıp farklı renkler de oluşturabilmeli sohbetleri/paylaşımları eğlenceli hale getirebilmeliyim.!!

Çok mu şey istiyorum!


8 yorum:

  1. Sen bunlara "kötü yan" mı diyorsun Allah âşkına..? Emin ol, benim en iyi özelliğim bile bunlardan kötü durumda:)

    YanıtlaSil
  2. O zaman şöyle söyleyeyim ..Kötü yanlarının farkında olacak kadar bilinçli insan olman güzel bir şey ;)

    YanıtlaSil
  3. İyi ama kötü yanlarımın farkında olduktan sonra bile değişmemeye çalışmak ve kötülüğe devam etmek, bilinçli olmamı gölgeliyor:)

    YanıtlaSil
  4. ''..değişmemeye çalışmak'' kötülükte ısrar eden biri misin yani!! ya da şöyle sorayım kötü olmak daha mı iyi ki ısrarlısın öyle olmakta? Eğer öyleyse söyle e biz de bilelim belki biz de ısrarla kalmaya çalışırız kötü tarafta ;)

    YanıtlaSil
  5. Karakterin kötü ise, yatağa girip de gün değerlendirmesi yaptığında, daha az vicdan azabı çekiyorsun.. Sırf daha az vicdan azabı çekmek için bile kötü olunabilir..

    YanıtlaSil
  6. Dünyaya/hayata nasıl bir pencereden baktığını merak ettim..Hem kötü olup hem de başını yastığa koyduğunda daha az vicdan azabı çekebilmek..mümkün mü!! neden benim aklım bunu alamıyor...!!

    YanıtlaSil
  7. Ne yani, sen, kötü insanların vicdan azabı çektiğini mi düşünüyorsun..?
    Öyle olsa idi, dünyada kötü insan kalmazdı ki sevgili pabuç..

    YanıtlaSil
  8. Vicdan yok ki çekilecek acı da olsun demişsin ..geç algılamam için özr..ama yastığa kafam rahat konup sıkıntısız uyumak için de tüm hayatını kötülük uğruna feda edecek kadar cesur bir insan olmak da istemem doğrusu.!! Onlar iyileri insan olarak bile görmüyorken, iyiler kötüler için bile dua edebiliyor...Tezatlıklar dünyası...

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar