Kim Engelli - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

9 Temmuz 2010 Cuma

Kim Engelli


Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki engelli bir vatandaş, karşısında Turhal ilçesinin kaymakamını görünce belki ömrü boyunca asla sahip olamayacağı bir bilgisayar ister.

Kaymakam da o an için çevresindeki gazetecilerin ve vatandaşların önünde engelli vatandaşa bir bilgisayar vereceğinin sözünü verir.

Ama gel zaman git zaman bilgisayar gelmeyince, engelli vatandaş kaymakama tekrar ulaştığında aldığı cevap çok yaralayıcıdır.

“Bu halinle bilgisayarı nasıl kullanacaksın?”

Evet bir kaymakam engelli vatandaşa adeta küfür ediyor. Engellisin git evinde otur ölümü bekle demek ile eş anlamlı olan cümleyi sarf ediyor.

Hani hep derler ya, engel insanların fiziki yapılarında değil, düşüncelerindedir diye. İşte tam ona uyan bir düşünce. Üstelik ilçenin tüm sorunlarından sorumlu olan en üst dizeydeki bir devlet adamından.

Tamam belki engelli olsun veya olmasın her isteyene bir bilgisayar verme imkanı olamaz belki bir kaymakamlığın. Ama kendisine bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde insanların bilgisayar kullanma odaları açılabilinir veya başka bir kiralık binada özellikle çocukların her saniye gelişen teknolojiye ayak uydurabilmesi için bilgisayar kullanma merkezleri açılabilinir. Bunlar öyle çok zor şeyler değil. Gerek illerde gerekse de ilçelerde öyle gereksiz işler ile uğraşılıyor ki, bunların bir tanesinin para kaynağı ile bir değil en az 10 tane ilçeye bilgisayar kullanma merkezleri açılır.

Ayrıca engelli bir vatandaşa bilgisayar verme gibi bir zorunluluğum yok benim gibi bir düşünceniz olabilir. Diyelim ki haklısınız. Ama bir engelli vatandaşa hakaret etme ve küfür etme gibi bir hakkınız da hiç yok.

Bu yazı uuzzaarr da uuzzaarr.

1 yorum:

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar