Yanlış Olan Ben miyim !! - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

7 Haziran 2010 Pazartesi

Yanlış Olan Ben miyim !!

  Yazacak belli bir konum yok, zaten konu olsa da onları bütün bir yazıya dökecek toparlanmış bir kafa yok..!! Geçtiğimiz hafta sanki rutin hayatımdan ap ayrı bir yerde geçti ve ben bir haftanın sonunda rutin hayata geri döndüm gibi bir durum içerisindeyim..!! Oluyor böyle zamanlar bazen, siz de yaşamışsınızdır..Hiç olmayacak(mış) gibi gelen şeyler baş ucunuza gelip sizi kendinize getiriyor...!! Allah herkesin şu hayatın keşmekeşinde yardımcısı olsun..

 Aklıma gelen konularda kısa ve öz bir şeyler yazma yolunu seçiyorum bu sefer..Tembel Pabuç iş başında misali..!

 Her zaman söylüyorum çok fazla düz bir insan olduğum için laf cambazlığıyla farklı söylemlerde bulunanları ya da olayları istediği gibi yorumlayıp sonra da bunu mantık çerçevesinde kendi doğruları doğrultusunda karşı tarafa inandırma politikalarını hiç anlayamadım/anlayamayacağım...Bana ne anlatılmak isteniyorsa, neye inanılıyorsa , nasıl bakılıp nasıl görülüyorsa, ne derece samimiyse, nasıl düşünüyorsa , ne taraftaysa ,ne yapmak istiyorsa ,sevip/sevmiyorsa, onaylıyorsa /onaylamıyorsa, gerçekte neye inanıyorsa ,amacı neyse söylemeli karşı taraf..!! Yoksa dediğim gibi laf oyunlarndan ,triplerden hiç anlamam ,anlamadığım gibi karşılık olarak tepkide vermem...

 Gazze olayında da insanların hala gidenler ''şucuydu''  ''bucuydu'' tartışmalarını da anlamayacağımm..Gazze'ye giden insanlar bizim oturduğumuz yerden tv de izlediğimiz ''zulmün  merkezine'' yardım götüren bir gurup İNSANdı.Ve bu uğurda canlarını verdiler...Neci oldukları kimin umurunda!! İnsanlık adına adım attılar...Oturup ahkam kesmediler...Söz de değil öz de insandı onlar..19 yaşındaki bir çocuğun böyle bir adım atması ne kadar büyük bir insanlık örneği!! Bu konuda çok da konuşmak istemiyorum...israili ve onları savunanları kınıyorum Allah ıslah etsin !! Elimden geldiğince (ki bundan sonra çok çok daha dikkatli olacağım bu konuda) onların (israil ve yandaşlarının) ürünlerini almayacağım ve ferdi desteğimi bu şekilde verecem filistinli kardeşlerime..

 
Hayatta hiç bir şeyden tat alamadığınız oluyor mu? Özellikle ölüm gerçeğini daha sık düşündüğünüzde hiç bir şeyin anlamı kalmadığı oluyor mu? Bu çok kötü bir şey...Bu memnuniyetsizlikten kaynaklanan bir şey değil..Sadece anlamsız geliyor her şey...Bazen sizi üzenler ,yapamadıklarınız,alamadıklarınız, veremediğiniz sınavlarınız, kaybettikleriniz, aradıklarınız, sandıklarınız, mutsuzluklarınız hatta bazen sizi çok mutlu ettiğini düşündüğünüz şeyleriniz...hepsi anlamsız geliyor dünyaya ait ne varsa!! Ve o zaman kendinize sizi dünyaya bağlayacak bir şeyler bulma zorunluluğu duyuyorsunuz...Mecbur kalıyorsunuz çünkü tamamen bıkkınlık başladığında dünyaya karşı hayat çekilmez/anlamsız oluyor..Ki zaten hayat boş ve çoğu zaman anlamsız ama yine de burada sizi bağlayan bir şeyler olması gerekiyor..

 Bir de inanç konusunda insanların doğru olmamasını ya da öyle görünmektense gizli kalma heveslerini anlayamayacağım...Hiç kimseyle aram kötü olmasın herkese mavi boncuk dağıtayım ''aman benim hakkımda yanlış düşünmesinler'' yolunu seçmek bana uzak...Bulunduğunuz ortam dinle alakasız bir ortamdır mesela , siz de aman onlar size ''şöyle demesinler böyle müslüman demesinler'' diye anların suyuna gidersiniz ya ben buna sinir oluyorum..Aman siza yobaz demesinler dikkat edin...!! Müslümanlara karşı da ılımlı konuşmayın damgayı  yersiniz...Sakın onlar gibi sürekli ''Elhamdulillah '' demeyin .Bir yere girdiğinizde ''ESselamunaaleykum '' demeyin gericiler gibi...Uzatmak da istemiyorum anlayan anlar zaten ne demek istediğimi..!! Müslüman ,müslümanlığını her yerde her şartta yaşayabilendir..Birileri bir şey diyecek diye tavırlarında,yaşantısında ve söylemlerinde eğilip bükülen değildir..!!!



 



4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. öyle başlıyorlar,sizi aşağılamaya"yobaz" "gerici" eskiden "takunyalı" derlerdi, "kara çarşaflılar"bu da çarşaflıları aşağılamak için(sanki başka renkte çarşaflılar varmış gibi).hepsini topladığınız zaman psikolojik baskı ile küçümsemiş olduğuna inanılır.bu da müslüman kimliğini tam edinemeden,sağdan soldan yediğiniz darbelerle sağlanır.toplum mühendisleri geçmişte boş durmamışlar "vurun kahpeye" "falaka" gibi romanlarla milletin zihnine zifti dökmüşler.bunlar bilinen romanlar.bununla beraber,başka şeylerle üstüste bindirerek bu günlere kadar getirmişler.siz,kültürel olarak,size yobaz diyenlerin çook üzerinde olsanız dahi, onlar yaşam tarzı,giyim kuşam tarzı ile sizin üstünüzde olduğunu size kabul ettirdiklerini varsaymışlardır.bembeyaza siz beyaz derken,onlar utanmadan bunun neresi beyaz? deme cüretini kendilerinde görürlerken,sizi ben mi yanılıyorum? gafletine düşürebiliyorlar.
    yanlış olan,doğru olanı tereddüte düşürebiliyor ki;başlığınız ironik olarak bunu yansıttı.
    biz doğru olanız,her doğruyu yapamıyor olsak da doğrunun ne olduğunu biliyor ve savunmasını yapabiliyorsak,gerisi vız gelsin,tırıs gitsin.haklı olduğumuzu sonuna kadar savunmaktan çekinmediğimiz sürece,beyaz,sislerin arasından çıkabilecektir.şu günler bunun teyidi olan günlerdir.bir avuç gönüllü,vicdanlarının götürdüğü yolculukta,yürekleri ile haklı oldukları davada ölüme resmen koşmuşlardır.hangi dava için olursa olsun,bunu yapacak yürekleri olmayanlar,bunu dahi karalamaya kalkıyorlarsa "hass.....r" tam burada kullanılacak kelimedir.bunun ve buna benzer kelimeleri sık sık kullanma zamanıdır.ok yaydan çıkmıştır.ben cumartesi mitinge gittim,orada bir tabela da şu yazıyordu "mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez".mazlumlar için ayağa kalkma zamanı,gerektiğinde yumruk sıkma zamanı,yumruğu kaldırma,gerektiğinde vurma zamanı.karşınızdakilerin bu kadar cüretkar ve rezilce terbiyesizliklerinin azıya aldığı bir dönemde/durumda bu artık yapılmalı.karşı fikirleri çürütme ile uğraşmaktansa,söylenilenlere "hass....r"çekip yüzünü o taraftan döndürme zamanı.karşı taraf yanlış yerde durduğunu sorgulasın artık.yani aptallarla tartışmama zamanı.
    TEŞEKKÜRLER İHH.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle güzel yorumunuz iiçin teşekkür ederim..

    İnsan kendini bildikten sonra ve doğrularının temelinde Allah ve Peygamber olduğu süree doğrularını her yerde her durumda savunur...Aslında ben mi yanlışım derken insanları artık anlayamadığımı söylemeye çalışmıştım..Geniş bir konu ama ben sadece günel olduğunu için Gazze için yola çıkan gemiden örnek vermek istiyorum...O gemiyle insanlar ,MAzlum insanların eziyet gördüğü bir yere (ki benim için dünyanın kalbinin attığı yer şu an orası)karınca misali yardım götürmek için yola çıktılar...Sonrasında olaylar oldu bildiğimiz gibi..anlayamadığım bu olayı siyasi yönden ele alıp yok gitmemeliydiler yok izin almalıydılar yok öyleydi yok şöyleydi diye asıl konudan uzaklaştırılmak istenmesi..Müslümanlar yardım konusunda bile birlik sağlayamamış bunu gözlerimizle görüp kulaklarımızla işitmek çok acı...!! Benim kardeşim eziyet altındayken ben burda huzurluysam Allah benimde bir gün cezamı verir...Mazluma yardım etmek için birinden izin alın deniyor mu dinde !! Bakın bunu bile söylediğinizde kendi din kardeşleriniz tarafından dışlana biliyorrsunuz..Acı bir durum..Ve ben artık din karşıtı insanların yaptıklarına şaşırmıyorum bile..!! Derin konular içinden çıkılamayan konular..Hayrın her zaman Allahtan istendiği konular..

    YanıtlaSil
  4. dinsel konularda konuştuğunuzda ya da yazdığınızda sizi ancak din ile ilintisi olanlar anlar.dinsel kavramların içini kendilerince bir şeylerle doldurduklarından,orijinal olan kavram ile onların yarattığı kavram fark oluşturuyor.bunu da anlatamazsınız;onun gözünde at gözlüğü,sizinkisinde güneş gözlüğü olduğu sürece...
    o sizi anlamayacaktır.

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar