Kurtlar Vadisi İsrail'i Ham Yapar - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

12 Haziran 2010 Cumartesi

Kurtlar Vadisi İsrail'i Ham Yapar


Gerçek saldırıya sanal (sinema) saldırı ile cevap veren daha sonrada adeta zafer sarhoşluğuna kapılan tek ülke sanırım Türkiye’dir.

Hatırlayacaksınız birkaç sene önce Kuzey Irak’ta Türkmenistan bölgesi sınırları içinde Irak’ı işgal eden ABD güçleri tarafından Türk subaylarının Karargah olarak kullandığı bir binaya baskın yapmış ve Türk subaylarının kafalarına çuval geçirip esir almıştı.

Gerek Türk kamuoyu gerekse de hükümet tarafından tepkiler olsa da subaylar birkaç gün ABD askerlerinin elinde esir olarak tutulmuştu. Saldırı niye oldu, neden yapıldı net olarak hala bilmiyoruz.

Ama bilinen bir şey var ki, ABD Türk subaylarını hiçbir açıklama yapmadan bıraktı ve Türk devletinden bir özür bile dilemedi. Kimileri Türkiye’nin Irak’ı işgal etme konusunda ABD’ye kendi topraklarını kullanmasına için izin vermediği için ABD onun intikamını aldı, diye bir takım yorumlar yapıldı. Ama kazın ayağı hiç de öyle görünmüyordu aslında.

Bir şeyler vardı, bir takım pazarlıklar yapıldı karşılıklı anlaşmalar sonucunda subaylar serbest kaldı. Ama görünen köy kılavuz istemiyordu, arkasında nelerin olduğunu bilmediğimiz bu psikolojik savaşın tek galibi vardı o da ABD idi.

Türkiye, alttan alta bunun ezikliğine yaşarken, aklına süper bir fikir geldi.

Türkiye’nin en kahramanı Polat Alemdar karakterine görev verildi ve bir sinema filmi ile ABD’yi Kurtlar vadisinin içine alıp ham yaptık, kendi hayal dünyamızda ABD’yi tuşa getirip madalyayı aldık.

Film vizyona girdiğinde adeta Türkiye’de bir zafer sarhoşluğuna kapılıp sokaklarda naralar attık. Şimdi düşünüyorum da Cüneyt Arkın tek başına dünyayı kurtardığında neden bu kadar sevinmedik.

Gel zaman git zaman, birkaç yıl geçti şimdi Kurtlar Vadisinin “Türk gibi güçlü” “Rambo gibi becerikli” karakterlerine yeni görevler düştü. Gerçek hayatta Türk vatandaşlarını öldüren İsrail’e, sanal (sinema) dünyasında bir ders vereceğiz.

Televizyonda sezon finali yapan Kurtlar Vadisi, “Kurtlar Vadisi Filistin” olarak çekim çalışmalarına başlamış. Kamuoyunun tepkisi azalmadan bir an evvel çekimler biter ve yine zafer naraları atmaya başlarız.

Nede olsa filmin baş karakterlerinden olan birisinin ismi de Arapça da “ölüm” anlamına gelen Memati. Memati şimdi canla başla tüm İsrail’lileri öldürür, bakın bakalım o zaman bir daha İsrail Türklere kafa tutacak cesareti gösterebilir mi?

Zaten İsrail komandoları, çok korkakmış, gemide olan birisinin televizyonda anlattığı sözlerden çıkardım. Süpürge çubuklarıyla İsrail’li komandolara saldırırlarken, komandolar birbirlerinin arkasına saklanıp önce sen öne çık ateş et diye birbirlerine cesaret vermeye çalışıyorlarmış.

Desenize Polat Alemdar ve adamlarının işi çok kolay olacak.

2 yorum:

  1. BU DA BİŞEYDİR ŞİMDİYE KADAR BUNU BİLE YAPAMIYORDUK. MALESEF

    YanıtlaSil
  2. Bu hayatta birisine bed dua edeceksiniz ezik kal diyeceksiniz.
    Çünkü ezilmişliğin ve sonradan görmeliğin tedavisi yok...

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar