KORKUYORUM!!! - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

13 Haziran 2010 Pazar

KORKUYORUM!!!

İç karartmam değil ama amacım, bir gerçeği hatırlatma gereği duyuyorum kendime..ÖLÜM!!

Ölümden korkmayanlara hayranım.. Onlar gibi olmayı çok isterdim..Nasıl bir ruh halidir ki ölümden bir an bile korkmazsınız , muhteşem bir erdem olmalı, kendini adayış olmalı ,  aşk olmalı... Hayran olmamak elde değil..

Dönem dönem öyle anlar oluyor ki ÖLÜM VAR KAÇIŞ YOK gerçeği benliğinizi sarıyor...Bir an, fani oluşu içinde her zamankinden daha fazla hissetmek !!  Tüm gerçekliğiyle sizi donduracak kadar ciddi bir şekilde hissetmek..O an her şey duruyor, öncelikle zamansızlığı tadıyorsunuz ve ses beyninizde çınlıyor ''ÖLÜM VAR VE KAÇIŞ YOK'' Sanki biri size sesleniyor ve siz bunu  ilk defa duyuyorsunuz... ÖLÜMÜn gerçekliğini hissedişinizle, beyninizdeki tüm yaşadıklarınız silinip gidiyor...Üzüntüleriniz,sıkıntı yaptıklarınız,önemsedikleriniz,beklentileriniz,hayalleriniz özellikle yap(a)madıklarınız...Büyük bir hızla hafızanızdan geçiyor..

Öyle bir andır ki,sanki biri sizi sarsmış ve kendinize getirmiştir. Aklınıza ardı sıra tüm gerçekler sıralanır durur.. Öleceksin ve bu bir oyun değil..! Kurtuluşun yok, sahip olduğunu sandığın her şeyini versen de kurtuluş yok! Misafir geldiğin bu mekana veda edeceksin bir gün.. Mezar denen kapıdan geçeceksin ne kadar korkarsan kork ...HESAP VERECEKSİN  tek tek!! Yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını... Hani korkuyorsun ya bakalım bu korku sana ne kadar görevlerin konusunda yardımcı oldu göreceksin.. Huzura vardığında yaptıklarının ve yapamadıklarının hesabını verirken o hiç bir şeyle kıyaslanamaz utancı yaşayacaksın.. Rabbim affet diyecek O'nun emirlerini yerine getiremediğin halde yine O'ndan yardım isteyeceksin..

İnanılmaz bir ölüm korkum var ki bu korku; ölümün bir bitiş değil başlangıç olduğunu bildiğim halde var. Engel olamıyorum buna.. Belki iman edilen ama tahmin edilemeyen olduğu için bu korku, bilemiyorum ama ciddi anlamda korkuyorum.. Hesap verememe korkusu inanılmaz bir şey..Düşünün; ölmüşsünüz ve ilk hesapta bile soruları cevaplayamıyorsunuz .. Bundan daha korkunç bir durum var mı?  Dönüşünüz yok!!Yardım alacağınız bir şeyiniz yok!!

Eksiklerim o kadar fazla ki , okudukça ve güzel insanların hayat hikayelerini dinledikçe bunu çok daha iyi anlıyorum.. Allah'a ve Peygambere sevgim sonsuz  (ki Rabbim bu sevgiyle yaşatıp bu sevgiyle canımı(zı) vermemizi nasip etsin)  onun dışında elimde hiç bir şeyim yok.. Hiçten başka...Onun içindir ki utancım ezikliğim daha fazla.. Öyle anlar geliyor ki  ''Rabbim beni yaprak olarak yaratsaydın da SANA karşı bu kadar nankör olmasaydım!'' diyorum...

Allah'ın Rahmetine sığınıyorum ve asla ümit kesmiyorum da..Ama anlatmaya çalıştığım tüm bunlara rağmen engel olamıyorum içimdeki bu korkuya..Tabi ki ölüm bir bitiş değil başlangıçtır , tabi ki asıl vatanına kavuşmak için bir basamaktır bunlara şüphem yok..Ama dediğim gibi ölüm ve devamında hesap verme korkum bazen tüm gerçekliğiyle kaplıyor benliğimi ve her şey siliniyor aklımdan...Kendine gel ! der gibi bir ikaz sanki..Ölüm var saçmalama kendine gel..Nelerle uğraşıyor, nelere kafa yoruyorsun gör artık Ölüm var /hesap günü var dünya için adama kendini...

Hissedilenlerle yazılanlar arasında uçurumlar var..Hissedilenleri gerçek anlamda aktaracak cümleler bu parmaklardan dökülemiyor..Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...Ona layık kul ve Efendimize (s.a.v.)'e ümmet olabilmeyi nasip etsin inşaAllah..Diyecek söz yok ALLAH'tan başka...!!

Not:Yazıda hatalarımı düzeltmemde yardımcı olan ''dost'' teşekkürler..

6 yorum:

  1. ne güzel ifade etmişsin pabuç, ölüm var ve bundan kaçış yok. hesap var ve bundan kaçış yok. cennet gibi cehennem de var ve bundan kaçış yok. azap var ve bundan kaçış yok. sevgiliden, sevilenlerden ayrılık var ve bundan kaçış yok.
    ve ben de çok ama çokkk korkuyorum:(

    YanıtlaSil
  2. ölüme manen hazırsa insan korkmamalı ya!
    Allah ın yap dediklerini yapıp,yapma dediklerini yapmadıysa kişi,korkmamalı ölümden.
    ben mi? korkuyorum ölmekten.
    korkuyorum,çünkü çocuklarım benden sonra ne olur endişesi var içimde.halbuki peygamberimiz hem yetim hem öksüz kaldığında tam çocuklarımın yaşındaydı.ama ben korkuyorum yine de.
    muhafazakar dünya ile çok yakın olanlar tanır,internetteki videolarından komutan bilal,3 yaşındaki çocuğunu bırakarak kardeşleri için önce bosna ya , sonra çeçenistan a gitmişti.korkmuyordu ölümden.korkmaması gerektiğini biliyordu.15 yıl savaş etti,kardeşleri için.biliyorum bu platformda bu yorumu okuyan olursa "tuhaflığa bakarmısın,insan mı şimdi bu,3 yaşındaki çocuğunu bırak,başkaları için savaşa git"diyecektir.bizler,dünyalıklar ile oyalıyoruz kendimizi.ölümden korkmayanlar öbür taraf için yaşadıklarından,bu dünya umurlarında değil.islami camia içinde ölümden korkmamanın karşılığı budur.diğer camia içindekilerin ruh halini bilemeyeceğim.eğer Allah için bir şey yaparken,ben de öleceksem,şahsım adına ölümden korkmam için bir sebep kalmaz.çocuklar? onlar da Allah a emanet...daha sağlam bir yer yok çünkü.

    YanıtlaSil
  3. Ben 6 yıl öncesine kadar ölümden hiç korkmazdım. Hayatı kendi kontrolümde sanırdım. Sonra bir gün bir doğuma girdim. Kucağıma aldığımda Ilgaz'ı o anda hayat çarptı beni. Şimdi ne zaman bir işe kalkışsam aklıma hep o an gelir. Ürperirim...

    YanıtlaSil
  4. @emel,
    kendi bloğumda da bir yoruma cevaben şöyle yazmıştım ''Yazdıklarım hissettiklerimin yanında devede kulak'' o derece bir korku yani..İnşaAllah ben de korkmamayı öğrenirim o derece maneviyatımı güçlendiririm..

    YanıtlaSil
  5. @chyrkyn,
    İslamla 18 yaşında tanışan bir hocamız vardı universitede..Bir gün demişti ki ''keşke hep 18 yaşındaki gibi hevesli ve cesur olsaydım dinimi yaşarken,o zaman canımı verirdim şimdi ise çoluk çocuğa karışında bazı şeyler değişti üzüyor bu beni..'' İnsan hayatın ilerleyişinde gerçekten önemli olanları unutuyor ya da kendi önem sıramızı dünyaya göre oluşturuyoruz bilemiyorum...Efendimiz zamanında savaşa giderken kimse ''yok ben kalayım geride annem var evladım var eşim var daha yapacak işlerim var'' demiyordu sanırım..Ya da savaşta neymiş hoşgörüyle halledelim bu katliamları diyen de yoktu (ki o zaman savaş vardı katliamlar varmıydı bilemiyorum)

    Bizim buda da 4 çocuğu ve eşini bırakıp Çeçenistan'a mucadele için giden bir beyfendi vardı ve gittiği yerde Şehit oldu..Bu durumu herkesin anlamasını beklemek de doğru değil..O insan oraya Allah için gitmiştir ve Allahına kavuşmuştur...Kimsenin yorum yapmaya hakkı yoktur..

    Hiç kimseyi kendi doğruları yüzünden yargılamak istemem ama Allah için hareket eden insanların ismini anlmak bazı insanlara yakışmıyor..İnsanlık adına ahkam kesenler insanlık için adım atmış mı bakmak lazım..

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  6. @Uzağa Giden Kadın,
    Sizi çokkk iyi anlıyorum..Nasıl bir korku olduğunu bilirim...Ama biri öldükten sonra geridekiler için bir şekilde hayat devam ediyor..Evlatlarında CAnlarını verip dünyaya gönderen Rabbim onları koruyor ...Sanıyoruz ki onları biz koruyoruz ...Yine de Rabbim hiç bir evladı ana babasız koymasın ...Nasıl ki Allah kulları için her şeyin iyisini istiyor anneler de evlatları için en iyisini istiyor..Onun için ki ölüm deyince bile ilk akla gelen evlatlar oluyor..

    Sevgiler..yorumunuz için teşekkürederim

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar