Kendi Gibi Olmak İçin Kendine Özenen İnsanoğlu.. - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

27 Mayıs 2010 Perşembe

Kendi Gibi Olmak İçin Kendine Özenen İnsanoğlu..

O kadar çok özeniyoruz ki kendimizden sıyrılıp başkası gibi olmaya, gün geliyor, kendimizi unutuveriyoruz.. Biri çıkıyor yıllar öncesinden, bize, kendimizi anlatıyor.. Önce inanmıyoruz öyle biri olduğumuza.. Sonra tekrar özenti yanımız devreye giriyor, yıllar sonra, kendimize özeniyoruz yeniden kendimiz olabilmek için.. Kendimize dönüşümüz, sahtekârlıklardan arınma, gerçeği bulma sebebiyle olmuyor, özenti biri olduğumuz için kendimizi bulmaya çalışıyoruz ne yazık ki..





Biz insanoğluyuz, hakikâti görmemek için yoğun çaba gösteren, nankörlüğü elden bırakmayan varlıklarız.. Hepimiz aslında ne olduğumuzu gayet iyi biliriz ama olmadığımız biri gibi görünmek için de yoğun çaba sarf ederiz.. Kendimize dönüşümüz bile, özenti sebebiyledir bizim.. Yine de kısmetliyizdir.. Yıllar sonra, bize kendimizi anlatacak, kendimize yeniden özenti duymamazı sağlayacak birini, yıllar evvel hayatımıza almışızdır..

2 yorum:

  1. Bence yıllar öncesindeki biz ,şimdiki bizi görseydi ''vay be zaman beni ne kadar olgunlaştırmış'' derdi...Bunu söylemek için uğramıştım...İyi geceler...

    YanıtlaSil
  2. pabuç ;
    Sen eğer kendine öyle birşey diyebilirsen, ne mutlu senin adına.. Yıllar öncesinden çıkıp gelsem ben, zaman ilerledikçe ne kadar ikiyüzlü olduğumu görüp, her iki yüzüme de tükürürüm sanırım..

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar