Selam olsun size Cumhuriyet düşmanları! - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

28 Ekim 2010 Perşembe

Selam olsun size Cumhuriyet düşmanları!

Selam olsun size Atatürk’ü önceden anlamayan ve halende anlamamakta direnenler…

Selam olsun size “Şeriat isteruk” diye bir yerlerini yırtan ancak Şeriat’ın daha ne olduğunu anlamayanlar!

Selam olsun size Atatürk’ü daha tanımadan Kuran-ı kerim’e bastığı palavrasını uyduranlara!

Selam olsun size Kuran-ı Arapça okurken anlamayan ama Atatürk sayesinde artık okuduğunu anlayan ama yinede çıkıp dinimizin diline karışıyorlar diyebilenler!

Selam olsun size futbol futbol diye bir yerlerini yırtıp aynı söz konusu vatan olunca da önce takımım sonra vatanım diyebilecek kadar düşebilenlere selam olsun!

Selam olsun size lafa gelince Cumhuriyetçi ama iş icraate gelince hiçbir şey yapmayan sadece çalmak ve kolay yoldan para kazanmak için her şeyi deneyenler…

Selam olsun size sürekli para alan ama para vermeye gelince bir kuruş vermeyen sözde Cumhuriyetçi patronlar!

Selam olsun size magazin vere vere insanların beynini saman yapan gazeteciler!

Selam olsun size, şehit analarını ağlata ağlata gözlerinden yaş değil kan fışkırtan göz pınarlarını kurutan sonrada utanmadan çıkıp analar ağlamasın diyebilenler…

Selam olsun size, bugün terörü sadece Kürtçülük olarak görenler…

Selam olsun size, satılık kalemler…

Selam olsun size, halkın parasını kendi parasıymış gibi yatlar katlar alanlar…

Selam olsun size örflerimize adetlerimize karışanlar…

Selam olsun size, Türk dilinin içine edenler…

Selam olsun size, “barış” karşıtları…

Selam olsun size, O’cu Bu’cu diye ülkeyi önce ayıranlar sonrada utanmadan gelip “bizde O’cu Bu’cu yoktur. Biz kardeşliği istiyoruz.” Diyenler…

Selam olsun size, Demokrasi demokrasi diye bir yerlerini yırtıp sonra demokrasi adına hiç ama hiçbir şey yapmayanlar!

Selam olsun size, Yök’ü ele geçirmeden Yök karşıtı olan. Ancak Yök’e kendi adamlarını yerleştirdikten sonra Yök’çü olanlar!

Selam olsun size, işine gelince Türkiye hukuk devleti işine gelmeyince bu ülkede hukuk mu var sanki! Mantığıyla ilerleyen geri zihniyetler!

Selam olsun size, vatanın birlik ve beraberlikten geçtiğini anlamayan ve bunu faşistlik olarak gören zihniyetler…

Selam olsun size, Askerleri içeri tıka tıka terörle silahlı mücadele yapabilecek kişi bırakmayan zihniyet…

Selam olsun size, Zonguldak da ki ölen madencilerimiz için “iyi öldüler” diyen zihniyet…

Selam olsun size, kadınlarla erkeklerin neden eşit olduğunu halen anlamayan zihniyetler…

Selam olsun size, donumuzu bile özelleştirenlere…

Selam olsun size, kendi dinleyince “özgür sistem” başkası dinleyince “suçlu sistem” diyen zihniyete…

Selam olsun size, Su akar yolunu bulur diyen gerçek vatanperver’i öldüren kirli eller…

Selam olsun size, dini kullananlar…

Selam olsun size, dini siyasete alet edenler…

Selam olsun size, Tam bağımsızlığı savunanları astıranlar sonrada buna üzülmüş “gibi” yapanlar!

Selam olsun size, Ülkeyi tam bağımlı yapmak için elinden geleni ardına koymayanlar!

Selam olsun size, önce ormanı yanan köylüye merak etmeyin size ev vereceğiz diyip sonra TOKİ yaptırıp en sonunda da işte ev yaptık size kredi ile ev verebiliriz diyenler…!

Selam olsun size Cumhuriyet bayramını sadece tatil olarak gören zihniyet!

Selam olsun size…

Size bir türlü yıkamadığınız Cumhuriyetden çok büyük, anlayamayacağınız kadar büyük hem de kocaman bir Selam getirdim!

Suratınıza tokat gibi çarpacak O nefret ettiğiniz sanki bir yerlerinize “batıyormuş” gibi hareket ettiğiniz Cumhuriyetin kurucuları olan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarından, taşıması ağır bir selam getirdim!

Selam olsun size! “Vatansızlar!”

VOLKAN KAHYALAR

9 yorum:

  1. Ne diyeyim sevgili arkadaşım,bunuda anlamıyorlarsa ne diyeyim,ortalıkta müslüman maskesiyle dolaşan bunca şerefsiz varken ne diyeyim.
    Allahını kitabını bilen gerçek müslüman bu soyu bozuk satılmışların peşine düşermi?
    Çok büyük oyun oynanıyor bu ülkede,bu oyuna çanak tutanlara nalet olsun ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  2. Selam olsun Demokrasinin /laikliğin/Atatürk'ün ardına sığınıp her türlü ayrımcılığı yapan sadece kendi gibi düşünenlere özgürlük sağlayan zihniyetlere !!!!!!

    YanıtlaSil
  3. Aslında biraz kafa çalıştırmayı deneseydin adsız arkadaşım yazılan tüm bu isyanların senin ve senin gibi düşünenlerin geleceği için olduğunu anlardın.
    Bir kere olsun düşündünmü,bu ülkenin yarısı neden senin gibi düşünmüyor,bunu araştırmanı sağlık veririm,olayları kendi gözünle takip et,satılık kalemlerin gözü ve kulağı yoktur,onlar emredileni yazar ve söyler unutma!!!

    YanıtlaSil
  4. Ülkenin yarısı diyip duruyorsunuz... Eğer okumadıysanız ya da bilmiyorsanız şuradanöğrenebilirsiniz. Ülkenin yarısının kimler olduğunu...

    Bağlantıdaki sonuçlara baktığınızda geçerli oyların %46,58 inin bir siyasi partiye yöneldiğini görürsünüz.En yakındaki siyasi hareket %20,88 oy oranıyla ikinci olmuştur. Yüzde on barajını geçen yalnızca bir diğer hareket var ve o da %14,27 oy almış. Diğer hareketlerin yani düşüncelerin hepsi yüzde onun çok altında oylar almışlar. Yani bağımsızları bir grup olarak kabul etmezsek seçimlere katılan 14 (ondört) düşünceden/siyasi hareketten yalnızca biri Türkiye'nin yarısına yakın oy almış. Diğer bir bakış açısıyla birinci parti dışında 13(on üç) hareket (bağımsızlar düşüldükten sonra) %48,18 oy almış.

    Sizin bu iktidara oy vermediğinizi eleştirlerilerinizden anlayabiliyoruz. Belki haklı da olabilirsiniz bir çok eleştirinizde. Ama en azından birinde sonuna kadar haksızsınız. O da iktidarın ya da iktidara oy verenlerin ülkenin geri de kalanı gibi düşünmediği suçlaması.

    Ülkenin yarısı iktidara oy verirken ne düşünüyor diye sorsanız belki haklı olabilirsiniz! Hadi diyelin ki siz ikinci siyasi hareket olan %20,88'in içindesiniz. Siz neden düşünmüyorsunuz ülkenin geride kalan %79,12'si size oy vermedi diye. Daha farklı hareketlere/düşüncelere oy verenlerde aynı açıdan değerlendirmeliler kendilerini. Örneğin, %14,27 oy alan hareket de %85,73'nin kendilerini neden desteklemediğini araştırmalı ve sorgulamalı.

    Mutlaka okumuş ya da duymuşsunuzdur; halk oylamasında %58 oy alan "Evet" tarafındaki iktidar, %42'nin neden "Hayır" dediğini araştırıyor ve kendine çeki düzen vermeye çalışıyor. (Bunun ardında da kötü niyet arayabilirsiniz.) Peki, sizce "Hayır" tarafında olanlar da aynı şeyi yapıyor mu? Cevap ironik bir şekilde "Hayır" olabilir. Şaşırmayın!

    Başınızı ellerinizin arasına alarak düşünün. Karşıdakini anlamadan onun sizi anlamasını beklemeniz biraz garip durmuyor nu? Daha fazla uzatmak istemiyorum. İsteyen olursa eposta adresimden bana yazabilir ve beni arayabilir. Uzun uzun sosyolojik ve pratik açıdan daha da detaylı anlatabilirim.

    YanıtlaSil
  5. Erkan Şen,zahmet edip bir sürü rakamlar yazmışsınız.
    Evet bu iktidara oy vermediğim doğrudur,asla dürüstlüklerine inanmadığım da!
    Çünki ben mazisi pisliklerle dolu,geçmişi karanlık adamların peşinden gitmem.
    Oy verenlerin ne şartlarda oy verdiklerini sizde benim kadar biliyorsunuz sanırım,ama asıl mesele bu değil,bu rüzgar yarın başka bir yüne eser ve her kez mazideki çöplükte yerini alır.
    Esas olan ülkenin nereye gittiğidir,yıllardır üzerimizde oynan oyunların son perdesindeyiz şu anda "Bölünme" ve buna figüranlık eden iktidar var karşımızda,sizde çok iyi biliyorsunuz ki amerikadan icazet almadan kimse iktidar olamaz bu ülkede,onun için bana partiymiş lidermiş anlatmayın boşuna.
    Ben ülkemin sevdalısıyım göz göre göre batağa sürüklenmesine sessiz kalamam,malum haritadan çuval olayına gelişmelere bir bakın ve pkk lı köpeklerin bu günki durumuna,adım adım bölüyorlar bunu anlamıyormusunuz hala.
    Siz hala hayali rakamların peşinden koşuyorsunuz,neden satılıyor bu ülkenin değerleri bir bir,neden güçlü ordumuz zayıflatılıyor ve neden bir tane tüten bacası yok bu iktidarın.
    Ne çiftçimiz kaldı ne üreticimiz,nerede bizim milli değerlerimiz,bunların hepsi o pis planın çarklarında bir bir öğütülüyor ve iyice güçsüz hale getirilip kapı kulu olmaya zorlanıyoruz.
    Kimse şahsi menfaatleri için gerçeklerden kaçmasın,bu ülkenin tüm insanları başını ellerinin arasına almalıdır,almalıdır ki yarın ellerinin arasına alacak başı olabilsin.
    Şunu net olarak anlamalısın arkadaşım,bu parti meselesi falan değildir,çocuklarını ve yarınını düşünen her insan ülke gerçeklerini kendi gözüyle takip etmelidir,bizlere sunulan hayali rakamlar masaldan başka bir şey değildir.

    YanıtlaSil
  6. Tufan Bey,

    Neden başkalarının bir şeyleri anlamadığı ama sizin herşeyi anladığınız savını inatla savunuyorsunuz anlamıyorum. Dikkat çekmek istediğim tek konu bu. Hayali rakamlar diyorsunuz sürekli, sokaktaki insanların yarısı sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyor. Diğer söylediklerinize bir şey söylemeyeceğim. Sadece tek doğru düşünenin siz olmayabileceğiniz ihtimalini de göz önünde bulundurun.

    Ve artık ABD olmadan şu olmaz, AB bizi sömürüyor ve süründürüyor hülyalarından uyanın. Ayağa dikilin ve inandığınız hareketin peşinden gidin. Eğer yoksa, bir hareket oluşturun. Ama bana bu ülke bitti yandı "edebiyatı" yapmayın.

    Tek parti döneminden sonra da bunlar senelerce konuşuldu. Sırf bu yüzden darbeler, müdahaleler gördü bu memleket. Suçlu/suçsuz sayısız insan eza/cefa içinde yaşadı ya da öldü. Ama "yıkılmadı". İlk müdahelenin üstünden kaç sene geçtiğini hesaplayabiliyor musunuz? Yarım asra yakın. Sakın bana o müdahaleler sayesinde ayakta kaldık demeyin.

    Bu memleket yıkıldı denilen dönemde, ülkenin neredeyse tüm genç nüfusunu kaybetmesine rağmen yıkılmadı dün. Bugün de, yarın da yıkılmaz...

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Erkan bey.

    Estafurullah,her şeyi ben bilirim diye bir iddiam asla olamaz,ama şunu net olarak iddia ediyorum,bu ülkenin büyük bir kesimi ülkede yaşanan gerçeklerden habersiz yaşıyor.
    Bu memlekette bir televizyon hakimiyeti var,bizlerin ne düşünmesini gerektiğine onlar karar veriyor ve yönlendiriyor,onların istediği gibi düşünüyor,onların istediği gibi yiğip içiyoruz ve onlar ne anlatırsa onu biliyoruz,yani adeta yaşamımızı şekillendiriyorlar,uyutmak istedikleri zaman uyutuyorlar,bir şeye yönlenmemizi istedikleri zaman da yönlendiriyorlar.
    Şimdi sorarım size,bu ülkede televizyonun verdikleri dışında hiç bir şey bilmeyen kaç milyon yaşıyor biliyormusunuz? Televizyonlar kimin hakimiyetinde diye sormayacağım..
    27 mayıs 60 Darbesinde yedi yaşında idim babamı götürdükleri için net hatırlıyorum o günleri ve yaşananları,12 eylül 80 darbesinde 26 yaşındaydım ve olayların bizzat içinde yaşadım,darbeyi savunanlarıda lanetliyorum ama şunu hatırlatmak isterim size,referandum konuşmalarında asılan gençler için ağlayan Başbakan! darbenin hemen ertesinde sokaklarda darbecileri alkışlayıp anarşistlere ölüm diye bağıran adamdı,ben bu sahtekarlığın neresine inanayım şimdi.
    Sevgili arkadaşım,Cemal gürsel de,Kenan evrende darbelerden hemen önce Amerikadan dönmüşlerdi sanırım bu size bir şey anlatır.
    Şimdi emniyet genel müdürlüğünde yaklaşık üç yıldır oturan 35 üst düzey Amerikan CIA Ajanının ne işi var ülkede?iç işleri bakanı kim çağırdı ben bilmiyorum diyorsa,bu adamları buraya kim oturttu?Türk hükümetiyle istihbarat anlaşması yapıpta pkk ya istihbarat veren kim? onun için bana Amerikan hülyasından uyanın derken bir kez daha düşünün.
    Bu ülke yandı edebiyatı yapmakta haklıyım,çünki bu ülke 600 milyar dalara yakın borçlu,yani sen,yani ben hepimiz borçluyuz,hani cebinizde varmı on bin dolar milli gelirden payınıza düşen,hepimizin malı mülkü yabancı bankalara rehin bu gerçeği neden görmezden geliriz,bir ülkenin teslim alınması her zaman silahla olmaz,bu işi büyük finansal güçler para ile hallediyor.
    Umutsuzmuyum,asla değilim,ben ülkemin insanlarına her zaman güvenirim,geçmişte olduğu gibi yine bu insanlar başaracaktır,benim amacım aklımın erdiğince inandığım doğruları paylaşmaktır,yalancıya yalancı,sahtekara sahtekar diyebilmektir,bazılarımız insanları maskesiyle sever,bazılarımızda bu kepazeliğe itiraz eder,ben ipi başkasının elide olan adamlar tarafından dünde yönetilmek istemedim bu günde yönetilmek istemiyorum bütün mesele bu...

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar