[1mk] SICAK BİR YAZDI... - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

1 Ağustos 2010 Pazar

[1mk] SICAK BİR YAZDI...

YAZAN:ROZİNANTE

Çocukluğumun yazları gibiydi. Sıcak, kurak, uyku mahmuru ve de yalnız. Yazlıkçıların terk ettiği şehirleri bekleyen bekçiler gibi... Balkonda oturup, gelen geçeni izlerken kurduğum kış düşleri gibi...Okul arkadaşlarını özlemek gibi...
Sıcak bir yazdı büyümeye başladığım. Çocuktum, ergen oldum, yüzdüm, güneşlendim, okudum, kumdan kaleler yaptım, bekledim, özledim, terk ettim, terk edildim, korktum, çaresiz kaldım, hastalandım, iyileştim, umutlandım. Kısa süren sevinçler giyindim. Gelmesine sevinirken bile içinde gitmesi telaşını hissettiğim nice yazlar geçirdim. Nice yazların sıcağına teslim ettim kendimi.
Elimde çekirdek kaç yaz akşamları geçirdim. Islak ıslak kaç karpuz yedim?Kaç rakı kadehine meze yaptım kavunları?
Nice yazlar geçirdim, nice yazlar eskittim. Nice yıldız kayışına şahit oldum, nice dilekler tuttum. Nice sahilden seyrettim hayatımı, nice yaz kararlar almamı sağladı. Yazlar hep oturup, tek başıma planlar yapmama neden oldu.  İyi de oldu.  En güzel kitapları yazları okudum. En güzel müzikleri yazları dinledim ve en güzel danslarımı yazları yaptım. Demek ki yaz, insanı birazda kendine döndürüyor.
Mevsimlerden yine yaz, bu yaz huzurun yazı olsun. Bu yaz yeni başlangıçların ve başarıların yazı olsun. Bu yaz aydınlanma yazım olsun.
Bu yaz hepimizin şansının döndüğü yaz olsun...
YAZAN:ROZİNANTE, http://haleninharesi.blogspot.com/


--
8/01/2010 09:57:00 PM tarihinde HARE tarafından 1mk adresine gönderildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar