Banner

Başka Bir Aşk Hikayesi (2007)

 
Monoton hayatınızdan çok mu sıkıldınız? Başkaları için mükemmel gibi gözüken ama sizin için artık sıradan bir olay haline gelmiş, bir fırsat bulsam da içinden fırlayıp gitsem, arkamı dönmeden uzaklaşsam bu diyarlardan dediğiniz bir hayat mı yaşıyorsunuz? Danimarka yapımı Kærlighed på film'i izledikten sonra bu konudaki görüşleriniz ciddi manada değişebilir.

Ole Bornedal'ın yazıp yönettiği Just Another Love Story, kendince sıradan bir hayat yaşayan Jonas ile hayatının belki de kırılma anlarını yaşayan Julia'nın garip ama bir o kadar da doğal bir şekilde kesişen hikayelerine odaklanıyor. Jonas, karısı ve iki çocuğuyla ölülerin fotoğraflarını çekerek hayatını geçindiren bir adamken artık bu hayattan bıktığına karar veriyor ve bulduğu ilk virajdan sert bi dönüş yapıyor. Julia ise neye uğradığını şaşırdığı olayın ardından kendine gelmeye çalışırken Jonas'la karşılaşıyor ve ipler kopuyor.
 
Aslında hikayeye böyle baktık mı "sıradan" bir hikaye gibi duruyor ama Ole Bornedal hikayeyi öyle bir hale getirmiş ki izlerken bir yandan yok artık diyorsunuz bir yandan da yaşananları kabul edilebilir bir durum olarak algılıyorsunuz. Her gün gidip geldiği bir iş, iki çocuklu bir aile. Jonas geçen hafta ne yaptıysa önümüzdeki hafta da aynı şeyleri yapmaktan sıkılmış, yaşamını farklı bir hale getirmek isterken içine düştüğü durumu kendi avantajına çevirerek farklı bir hayata adım atıyor. Julia'nın hayatına. Şansına, Julia'nın hayatı öyle iniş-çıkışlara tanıklık etmiş ki, Jonas kendini onun dünyasına alıştırmakta hiç zorlanmıyor.

Anders W. Berthelsen, Rebecka Hemse, Nikolaj Lie Kaas, Charlotte Fich ve Dejan Cukic gibi isimlerin yer aldığı Sıradan Bir Aşk Hikayesi (Türkiye'de bilinen ismiyle Başka Bir Aşk Hikayesi), finalin baştan gösterildiği ama filmin sonunda aynı finalle etkilemeyi başarabilen yapımlardan. Gizemini sonuna kadar koruması da bu detayı pekiştiriyor tabii ki. Oyunculukların çok iyi olmasının dışında çekimler ve müziklerin kalitesi filmin değerini bir hayli arttırıyor. Bunun yanında anlattıkları ve hissettirdiklerini de hesaba katarsak elimizde mutlaka görülesi bir Kuzey Avrupa filmi olduğunu söyleyebilirim. 8,5/10

Yazının orijinali: http://cineshoot.net/baska-bir-ask-hikayesi-2007.html

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.