Banner

Acaba kimdir kimdir?

Sanırım onu ilk gördüğümüzde yıl 2004'tü.

Muhtemelen kimse bu çıtı pıtı, ufak tefek kadının Türkiye'nin gündemine yerleşeceğini düşünmedi, ama olanlar oldu ve Beren Saat Türkiye'nin en çok konuşulan kadınlarından biri oldu.


Kimileri oyunculuğunu eleştirdi önce, sonra da fimlerinde soyunarak prim yaptığını öne sürdüler.
Bir intihar bombacısının hayatından bir kesit anlatan filmi Gecenin Kanatları, sadece sevişme sahneleri ile anıldı malesef.


Beren Saat 1984 Ankara doğumlu. Başkent Üniversitesi İşletme bölümünde okurken Türkiye'nin Yıldızları isimli yarışmaya katılıyor. Yarışmaya katılma konusunda kendisini yüreklendiren ise sevgilisi Efe. Ancak sevgilisinin attığı her adımda arkasında olan Efe bir trafik kazası geçiriyor ve Beren Saat'in hayatı tamamen değişiyor. Kendisinin de bir röportajda söylediği gibi Efe'nin ölümü ile birinci hayatı bitiyor, ve ikinci bir hayat başlıyor Beren Saat için.


Peki ikinci hayatındaki Beren Saat kimdir?
Önce Aşka Sürgün dizisinin Zilal'i olarak çıktı karşımıza.




Ama Beren Saat' in gerçek anlamda tanınmasını sağlayan Yasemin rolü ile seyirciyle buluştuğu Hatırla Sevgili dizisi oldu.




"Bu kadın da oyuncu oldu ya, pes artık!" diyenler, şuna bak gerçek hayatta da dizideki gibi bir Cansel Elçin'le bir Okan Yalabık ile beraberlik içinde diye fütursuzca küfredenler oldu elbet! Boş bakmakla suçlayanlar oldu kendisi. Oysa bir insanın boş baktığını düşünmek, biraz da o gözlere bakanla ilgili değil mi?



Eğer tüm insanlar birbirlerinin gözlerine baktıklarında orda gizli olanları okuyabilselerdi özel insanların önemi kalır mıydı?


Hani bazen kendimizin bile fark etmediği anlarda bir derdimiz olduğunu sezecek, sebepsiz iç sıkıntılarımıza için için öfke duymak yerine onları sımsıkı sarıp sarmalayacak insanların bir ayrıcalığı kalır mıydı o zaman?
Beren Saat belki şu anda milyonların gözünde çok zengin bir insan.
Gerçekte ise çok fakir.
Sevgi fakiri.

Türkiye'de ekranlarda göründüğü andan itibaren hiç durmadan çalışan bir kadın varsa o Beren Saat'tir.
Dizisi biter bitmez sinema filminin çekimlerine başlar.
O filmlere birkaç sevişme sahnesi koyulur belki gişe yapsın diye, belki de Güz Sancısı gibi bir hayat kadını ile ona aşık bir erkeğin hikayesinin anlatıldığı bir filmde birbirine aşık iki insanın sevişmesinin kaçınılmaz bir doğa kuralı olduğunu anlatmak, aşk içinde var olabilmeyi yansıtmak için....







Sonra birkaç aklı uçkurunda insan çıkar, Beren Saat'in filmleri sadece o sevişme sahneleri ile gündeme gelir.

"Aman zaten iki saniye çıplak görünüyor, para verip o filme mi gideceğiz " derler.


 Aşkı Memnu gibi bir dizide oynar aylar boyunca ama Hatırla Sevgili dizisindeki karakteri ile taban tabana zıt olan femme fatale Bihter karakterindeki başarısından çok Kıvanç Tatlıtuğ ile olan sevişme sahneleridir gündeme oturan.



Çoğuna göre ayran gönüllüdür Beren Saat.
Bir onla görünür, bir bununla.
Sanki diğer ünlüler veya sokaktaki sade vatandaş farksızmış gibi.
İnsan birine inanır, güvenir, hoşlanır beraber olmak ister, ilişki yürümezse de ayrılır.
Belki de kimseye güvenmez, günübilirlik ilişkiler peşindedir.
Durum ne olursa olsun bir insanın aşk hayatı ile ilgili tercihleri sadece kendisini ve de o ilişkileir yaşadığı kişileri ilgilendirir.
Beren Saat'in ya da başka birinin ilişkilerinin muhatabı da yetmiş milyonluk Türk halkı olmadığına göre, bazı şeyleri memleket meselesi haline getirmenin lüzumu yoktur.

Özetle bence Beren Saat'in sevgilisin ölümü hayatını ciddi bir biçimde değiştirmiş.
20 yaşındayken evlenmeyi düşünen Beren bambaşka biri oldu.


Aslında ekranlarda izlediğimiz Beren oldukça romantik bir Türk filmi karakteri.
Sevgilisinin ölümü ile yıkılmış, teselliyi çalışmakta ve düzensiz ilişkilerde bulan genç güzel bir kadın.
Böyle bir film vizyonda olsa iyi gişe yapar, milyonlarca insan bu hikayeyi gözyaşları ile izlerdi.
Fakat niyeyse, yaşamın içindeki dramlar hayat sahnesine çıkınca film perdesindeki kadar etkileyici olmuyor.
Kimse filmin başrol oyuncusu üzerine karakter tahlileri yapmıyor. Anlamadan dinlemeden çeşitli etiketler yapıştırılıyor.
" gözünü para hırsı yürümüş", " bildiğiniz orospu o be" deniyor, sanat için çalışan insanlara.
Yine her nedense bu kadar eleştirilen insanların dizileri izlenme rekorları kırıyor.


Son olarak Beren Saat oyuncu değildir diyen insanlara, Beren'in sadece çıplak sahnelerini değil oynadığı bütün dizi ve filmlerdeki rollerini bir karşılaştırmalarını salık veriyorum. Mimiklerini, halini tavrını bir inceleyin bakalım. Oyuncu diye ortalıkta gezinen bir çok insana kıyasla rolüne nasıl konsantre oluyor bir düşünün ve öyle karar verin Beren oyuncu mudur başka bir şey midir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Güzel ama hiç bir filmini yada dizisini izlemedim Ben tv çok az izliyorum sanırım izlediklerim iç
    nde değildi Beren Saat ama başarılı bir duruşu var.
    Tv'de olupta ayran gönüllü olmayanmı var?

    YanıtlaSil
  2. Özel hayatını beni ilgilendirmez ama Beren Saat'te zorlama bir tavır var.Vücudu tam anlamıyla rahat değil.Elini,kolunu bazen nereye koyacağını şaşırıyor sanki.Bazen rol bile yapmacık kalıyor onda.Bir türlü duygu geçmiyor bu oyuncudan bana nedense.

    YanıtlaSil
  3. Ben tam bir Beren Saat hayranıyım ve yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.Muhteşem bir oyuncu ve kendisini çok iyi geliştirdi.Yarışmadan itibaren takip ediyorum dizi ve filmlerini izledim.Ayrıca Bihter karakteri ile birçok Türk erkeğini karşısına aldıysa,aynı insan Yasemin karakterini de oynamadı mı?
    Saçma ya.Bu neye benzedi biliyor musunuz? Kurtlar Vadisinde Çakır karakteri öldüğünde yurdum insanı mevlut okutmuştu onun adına.Ne güldüm...Fazla ciddiye alıyorlar her şeyi.Bence bu da oyuncuların ne kadar iyi oynadığını gösteriyor.İstedikleri kadar konuşsunlar...

    YanıtlaSil
  4. beren saatin oyunculugu gercekten basarılı.
    Fakat sız bayagı bır dertlenmıssınız beren saatın yerınede. bence o bukadar dertlenmyr ve sevgılısının yasını hala tutmuyor.
    sizde bıraksanız ıyı olur :)

    YanıtlaSil
  5. Bence beren saat geleceğin en iyi kadın oyunculaqrından birtanesi,hayatını seffaf oda programında seyrettim ve askımemnu nun iyi bie izleyiciydim.Bence kendini geliştirmiş ve hala geliştirmekte olan iyi bir oyuncu.Yeni dizisini merakla bekliyorum....

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Damak
    benim bahsettiğim ama açıkça değinmediğim bir noktaya değinmişsiniz. Evet, belki bazılarına göre Beren Saat iyi bir oyuncu değil ama kendisini geliştirmek adına elinden geleni yapıyor.
    Şu an televizyonda gördüğümüz oyuncuların çoğuna baktığımızda hep tek tip karakterleri canlandırdıklarını görüyoruz, en azından o bunu kırmaya çalışıyor.

    Mel, Beren'in beni de çok bağlamaz aslında da bir an öyle aklıma geldi, yazdım :)
    İnsanların bazen her şeyi siyah veya beyaz diye ayırarak gri tonlarını görmezden gelmesine kesinlikle katlanamıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Basın tuğba büyük üstünle beren saat arasında kıyaslama yapıyor bende.Bence kıyaslanamaz birşekilde farklılık var şöyleki beren saat birçok sosyal yardımlarşma projesinde yer alıyor,oan mikrorfonuzaktıldığında kendini güzel ifade ediyor ben neyim neden burdayım gibilerinden bakmıyor kameralara.Bu tuğba büyüküstünle ayrışan en büyük farklı bence çünki ben birçok röportajını okumama rağmen daha o oyuncuyu çözebilmiş değilim.Ayrıca berenin oyuncululta bazı düz klasik hareketleri olsada kesinlikle ekrana o sahnedeki duyguyu geçiriyor.Yeniden farklı biraçıdan değerlendirmek istedim.İyi pazarlar diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Değerlendirmen için teşekkürler.
    Beren'in bazı düz klasik hareketleri olsa da kesinlikle o duyguyu veriyor demişsin ya o konuda kesinlikle katılıyorum sana.
    Son zamanlardan Rojda Demirer'i düşünüyorum mesela tamam çok güzel bir kadın falan ama oynadığı roller hep tek tip.
    Beren en azındna bunu aşmaya çalışıyor

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.