Banner

Dabbetül Arz, Beni Mühürlerse..

Vaktin dolduğunu, İsrafil'in sûr'a üflemesine çok az bir zaman kaldığını düşünün.. Elinde, Hz.Musa'nın asası ve Hz.Süleyman'ın mührü ile Dabbetül Arz'ın boy gösterdiğini tahayyül edin.. Müminin yüzünün, Hz.Musa'nın asası ile parlatıldığını, kâfirin burnunun da Hz.Süleyman'ın mührü ile mühürlendiğini düşünün.. Sokakta binlerce insanın bu halde dolaştığını hâyâl edin.. Annenizin, babanızın, kardeşinizin, tanıdığınız her kim varsa o kişilerin yüzlerinin parladığını, ancak sizin burnunuzda mühür olduğunu düşünün.. Tanıdığınız her insan "mümin" olarak sıfatlandırılmışken, kendinizin "kâfir" olarak damgalandığınızı hâyâl edin.. Sûr'a üflenmeden önce tanıdığınız insanların sizi o halde gördüğünü düşünün.. Suç üstü yakalanma hissi.. Üstelik büyük bir suç.. Herkesin gözlerini size çevirmesi.. Ne fena, ne fena, ne fena değil mi..?



Bugün, tüm gün, Hz.Süleyman'ın mührü ile kâfir damgası yemiş biri olduğumu düşündüm.. Çevremdeki herkesin yüzünün parladığını, benim ise karanlık bir yüz ile sokaklarda dolaştığımı hâyâl ettim.. Kiminin bana acıyarak, kiminin bana kızarak baktığını tahayyül ettim.. Bütün kirli çamaşırlarımın ortaya çıkması, insanlara iyi biri gibi görünmeye çalışırken, aslında ne kadar fena biri olduğumun belli olması, beni öyle bir etkiledi ki, yaptıklarımdan, günahlarımdan, sözlerimden ve davranışlarımdan utanır oldum.. Öyle bir durumda, kimsenin yüzüne bakamaz insan.. Utanır, ezilir, kahrolur.. Kendinizi o halde düşünsenize.. Tüm günahlarınızın, çevrenizdeki insanların bileceği şekilde meydana çıktığını düşünsenize.. Ne fena bir durum değil mi..?



Benim için çok fena.. Çünkü ben, imanı sağlam biri değilim.. İnsanların bana nasıl baktıklarını düşünür, hareketlerimi insanlara yaranmak için ayarlarım.. Ben, mühürlendikten sonra insanların bana bakışlarını düşünüp yerin dibine girerken, içinde iman olan biri, o insanları değil de Allah'a ne hesap vereceğini düşünerek yerin dibine girer.. Ben, yarım imanımla, insanların bana bakışlarını düşünüyorum.. İçinde iman olan biri, Allah'ın ona bakışını düşünür..



........................................

+ Yazının ilk paragrafını okuduktan sonra benim düşündüğüm gibi insanların ona bakışlarını düşünüp de yerin dibine gireceğini tahayyül eden varsa aranızda, insanları boşversin de Allah'ın karşısında ne halde olacağını düşünsün.. Sadece düşünmesin, Dabbetül Arz'ın mührünü yemeden önce tövbe etsin.. Ki Allah, tövbeleri kabul edendir..

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. ah be çocuk yanlız değilsin sağlam olmayan iman konusunda....

    YanıtlaSil
  2. cecil ;
    Hayatımın her döneminde yalnız kalmamak için uğraştım.. Didindim.. Ne yaptıysam kâr etmedi, yalnızlığı kaderim olarak benimsedim.. Keşke her konuda olduğu gibi bu konuda da yalnız kalsaydım..

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.