Banner

Dora The Explorer keşifteyken geberip gitse..



     Dora the Explorer diye bir şey var biliyor musunuz? Amacı 2-4 yaşındaki çocuklara bir şey öğretmek olan, ama bence asıl amacının bu çocukların beynini yıkamak olduğunu düşündüğüm acayip kıl bir karakter bu Dora. Böyle kısa abuk saçları var, tam nefret edilesi bir şey.

    Cnbc-e de bir şeyler izlerken keşfetmiştim ilk. "Haydi çocuklar şimdi bahçeyi arıyoruz", "Ee, bahçe nerede peki? Çok enteresan", "Bize yardım edin hadi" gibisinden en salak cümlelerle ekran başında sinir krizimi tetikliyor. Swiper the fox denilen hırsız bir tilki, kankası boots the monkey de diğer karakterlerdendir.

     Amerika'da fenomen olmuş olan bu aptal çizgi diziyi Cnbc-e de görüp bağlanan çocukların ebeveynleri.. Toplanın! O çocuklar büyüdüklerinde birer psikopat olacak. Dora'nın sözde sevimliliğine inanmayın. Nasıl nefret dolu, hasetinden çatlayan pislik bir kız o. Ağzını her açtığından yüzüne yüzüne yumrum çakasım var. 

    Bir de bu Dora her bölümde iğrenç iğrenç şarkılar söyler bet sesiyle. Ben bunu migrosta bir derginin kapağında gördüm. Dergiyi satın aldım ve üstüne basa basa ezdim. O denli nefret ediyorum, düşünün! "Arakçı ayıp sana!" cümlesi en nefret ettiğim cümlelerden biri oldu. Dora'dan kurtulmamız lazım. Hem de acilen. Hayır yani düşünün. Şöyle bir Avatar: Son Hava Bükücü keyfi yapmak istiyorsunuz. Açıyorsunuz kanalı, Avatar'ı beklerken bir de bakıyorsunuz karşınızda bu bücür. Nasıl bir hayal kırıklığı, nasıl bir üzülme, nasıl bir nefretle doluyorsunuz. (ya da ben öyleyim sadece) İngilizcesini geçtim, Türkçe seslendirmesinde de bir bok yok. Ben küçük bir çocuk olsam ve bunu izlesem, yeminle psikopat olurum. Allah'tan ülkemde daha Dora'lı çantalar, defterler filan görmedim. Bizi kurtarın bundan. Cnbc-e'ye sesleniyorum. 

     
İşte Dora'nın bu hale gelmesini istiyorum. Bilekliğini kopartıp tek tek boncularını yutturmak istiyorum ona. Dora the Bitch de alternatif bir isim olabilir hani. Dora nefretine sahip olanlar.. Gelin birleşelim! :)

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. :)
    yazının başlığını görünce aklımda bin türlü senaryo geçti. sizi avatar izlemek için nikelodeona alalım. öncesinde madagaskar penguenleri ardındansa sünger bob var çünkü.

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Arakçı ayıp sana hakketen uyuz bir laf :)

    4 yaşında bir oğulcuk var bende mecburen izliyoruz ama Trt Çocuk'ta Gece Bahçesini izlesen bu bile normal gelir :)) En azından psikopat olma ihtimali var çocukların bunda ne olacağı belirsiz :p :))

    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. @ Uzağa Giden Kadın.. Hazır tatile de girmişken bol bol Nick'te dolaşmam lazım :)
    Teşekkürler, bakacağım.. Bu aralar özellikle penguenlere sardım. Çok elenceliler :)

    @ Ness.. 4 yaşında.. O süpermiş :) Bloguma gelen yorumlardan birinde de Gece Bahçesi'ne bak denmişti. Dün Japonya - Danimarka maçından önce TRT Çocuk'ta denk geldim. Dora'dan daha beter diyebilirim :) Anlamsız bir dilde bir şeyler sesleniyorlardı böyle. Acayiplerdi, korktum bir an =D

    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.