Malzemeler:
- 3yumurta
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nescafe
- 2 paket krem şanti
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 200 gr.dövülmüş fındık
Bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker çokça köpürene kadar çırpılır.Başka bir çırpa kabında 1 su bardağı soğuk sütle 2 paket krem şanti çırpılır.
Kalan 1 su bardağı soğuk sütte nescafe eritilir.Bu kahveli karışım yumurta-şeker kabına eklenip,iyice çırpılır.
Sonra bu karışımda krem şanti kabına eklenip,iyice karıştırılır.
Son olarak bu kaba kırılmıl bisküviler ve fındık da eklenip çok az karıştırılır.
Alimünyum folya serilmiş dikdörgen veya sizin evinizde olan bir pyrex kaba dökülüp,üstü folya ile iyice kapatılır.
Derın dondurucuda 3-4 saat bekletilir.Çıkarma işlemi servis tabağınıza ters çevirip folyadan ayrılır.
YK:
Ben elimde malzeme olunca yazın yapıp derin donduruca dondurma gibi bekletiyorum.Aniden gelen misafirler için iyi oluyor.
1 Yorumlar