Banner

Egzotik bir kaçamak

Hayal edin… Akşam işten çıktınız 19.00-20.00 suları eve gideceksiniz. Günün yorgunluğu, sıkıntısı, trafik keşmekeşi. Diliniz, damağınıza yapışmış. Pencereyi açmak kar etmez. Klima desen o da serinletmez. Buzdolabına yöneliriz. Canımız meyveli, şöyle serin bir şeyler çeker. Meyveli soda yok, onun tadı zaten bu susuzluğu kesmez. Kendimize ve sevdiklerimize buz gibi, lıkır lıkır içecekleri bir şeyler hazırlayalım mı? Egzotik kaçamaklar, bu gün yapalım türlü türlü kokteyler. Tom Cruise’un Kokteyl filmini anımsıyorum şimdi. Ah! Tropik bir ortamda içilen buzlu içecekler. O zaman evimizi çevirelim tropik bir ormana. Bunaltıcı yaz günlerinde içimizi ferahlatalım. İçecekleri güzelleştiren bardaklardır. Bardaklar iştahı artırır. İçeceği hazırlayana da ilham verir. Yeni bir masraf kapısı göründü demeyin. Bu yazı bir daha yaşamayacağız.

Sadece misafirlerle yaşamayın.. Hadi kendinize bir kokteyl hazırlayın.

KİVİLİ FROZEN



Malzemeler
Orta büyüklükte 2 adet soyulmuş kivi
1 avuç buz
1 top vanilyalı dondurma
1 çay bardağı su
İsteğe göre 4 cl tekila veya votka
Yapılışı
Soyulmuş kivileri, dondurma ve buzları, içine suyu da ekledikten sonra, mikser yardımıyla buzları fazla eritmeden karıştırın. Misafirlerinize ikram ederken tekila ve votka da koyabilirsiniz..

KARPUZLU FROZEN


Malzemeler
1 büyük dilim çekirdekleri ayıklanmış karpuz
1 avuç buz
1 top vanşlyalı dondurma
1 çorba kaşığı su
1-2 yaprak nane
Yapılışı
Karpuzların çekirdekleri ayıklanır. Dondurma ve buzları, içine çok az su ekledikten sonra, mikser yardımıyla buzları fazla eritmeden karıştırın. Suyu az koymamızın nedeni, karpuzun yeterince sulu olması. Karışımı bardağa aldıktan sonra üstüne nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

ÇİLEKLİ FROZEN


Malzemeler

Büyük boy 10 adet temizlenmiş çilek
1 avuç buz
2 top vanilyalı dondurma
1 çay bardağı su
Yapılışı
Yıkanıp ayıkladığımız çilekleri, dondurma ve buzları içine bir çay kaşığı suyu da ekleyip mikserle karıştıralım. Buzları fazla eritmeden, karıştırma işlemini tamamlayalım. İsteğe göre içine 1-2 çay kaşığı çilek reçeli de eklenebilir.

MOJİTO


Malzemeler
Yarım bardak gazoz veya soda
2 dilim limon
1-2 yaprak taze nane
1 çay kaşığı esmer şeker
Bolca talaş buz
4cl Bacardi
Yapılışı
Bir bardakta taze nane, limon ve semer şekeri güzelce ezin. Ardından bu karışımın içine ufalanmış buzları koyup, üzerine Bacardi ekleyin. Eğer tatlı seviyorsanız gazoz, daha buruk bir tat tercih ediyorsanız soda ekleyin.

SEX ON THE BEACH


Malzemeler
2cl Votka
2cl Tekila
2cl Archers veya şeftali suyu
1 bardak portakal suyu
3-4 parça buz
Kırmızı Monin kokteyl şurubu
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir mikser veya blender yardımıyla iyice karıştırın. Burada önemli olan, malzemelerin soğuk olması. Elde ettiğimiz karışımı servis yapacağımız bardağın içine döktükten sonra renk vermesi için büyük marketlerde kolayca bulabileceğimiz kokteyl şurubuyla renklendirelim.

MUZLU MILKSHAKE


Malzemeler
2 top vanilyalı dondurma
1 su bardağı soğuk süt
1 muz
Bolca buz
Yapılışı
Muzlu sütten farklı olarak içine buz kattığımız bu içecek çocuklarımız için bir vitamin deposudur. Tatlandırmak için tercihinize göre içine bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Bir blender yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın. Karışımın akışkan, köpüklü bir kıvam almasını sağlayın.

CAFE FRAPPE


Malzemeler
1 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı soğuk süt
1-2 çorba kaşığı toz şeker
7-8 adet buz
Yapılışı
Bir kavanozun içine nescafe, süt ve şekeri köpürene dek iyice çalkalayın. Ardından kavanozun kapağını açıp, içine buzları ekleyin ve biraz daha çalkalayın. Bu işlemin ardından bol köpüklü içeceğiniz hazır olacak. Çocuklarımıza kahve içirmek istemiyoruz. O zaman aynı işlemi kakao veya Nesquick ile de yapabiliriz.

AFİYET OLSUN!

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. ayyy bayıldımmmmmmm şimdi en kolayıma gelen ise son seçenek soğuk neskafe hhemennnn yapıyp içiyorummmmmm :):)): Çok teşekkürler bu harika tarfler için.

    YanıtlaSil
  2. Harikalar hepsi
    Gerçekten de hiçbir şey bunların yerini tutmuyor yaz günlerinde
    Tarifler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Bunların hepsi demli bir çayın yerini tutmaz gibime geliyor...

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.