Banner

Bir erkeğin gözünden kadınların temel sorunları…



Canlıların özellikleri arasında yaradılış gereği çiftleşme vardır. Yani sadece insanlarda çiftleşme isteği yoktur. Bu durum tüm canlılarda vardır.



Ancak birkaç canlı haricinde diğer canlılar arasında çiftleşme farkları vardır. Bunlardan bana göre en önemlisi: " İnsanların büyük bir kısmı zevk için bunu yapıyor" olması.


Ama "diğer canlılar bunu soylarını devam ettirmek için" yapıyorlar.


Burası önemli…


Özellikle de günümüz için çok önemli bir konu…


Çünkü bugün eğer cinsel sapkınlıklar artmışsa bunun başlıca sebebi bana kalırsa "zevk" meselesinin abartılması olayıdır.


Bugün eğer erkeklerin büyük çoğunluğu kadınların namusunu sadece iki bacak arası görebiliyorsa bunun temel sebebi kendi "zevk" meselesini abarttığı gibi başka erkeklerinde abartacağını düşünmesidir.


Bugün eğer kadınlara söz hakkı tanınmıyorsa bunun temel sebebi yine zevk meselesidir.


Bugün eğer örgütlenmelerde (ister siyasi ister sivil örgütlenmelerde) kadınların önemi bilindiği halde yinede bu amaç uğruna erkekler gibi kullanılmıyorsa bunun da temel sebebi : "zevk meselesidir."


Bu sorunlar sıralamayla bitmez. Ancak uzatmayım…


Fark ettiğiniz gibi kadınlara verilmeyen önemlerin büyük oranının altında erkeklerin kendi sapkınlıklarının başkalarına yıkması yatmaktadır.


Eee… Boşa dememişler : "İnsan insanı nasıl bilir? Kendinden bilir" diye…


Yeni bulunan teknolojilerle Dünya ülkeleri uzaya çıkıp yeni gezegenler keşfederken bizlerin halen bu gibi en az 100 yıl önce bir zamanda çözmemiz gereken konuları halen tartışıyor ve bir şey yapıyor olmayışımız çok üzücü. Ancak, gelecekten tüm bunlara rağmen umutluyum…


İşin enteresan tarafı belki 100 yıl önce çözmemiz gereken bir sorunu aslında Hunlular zamanından çözmemiz ama günümüzde uygula yamamız…


Tarihimize baktığımızda kadınlarımıza verilen değerler gerçekten çok iyi boyutlarda. Hatta "kadın imparatorlukları vardı." Bile diyebilirim. Tabi buna nazaran da gelişmişlik düzeyi de oldukça fazla…


Ama İslamiyet' den sonra her ne kadar peygamberimizin veda hutbesinde: "Kadınlarla erkekler eşittir." Demiş olmasına rağmen ilginç bir biçimde bu eşitlik eskiye nazaran azalmıştır… (Tabi istisnaları saymıyorum)


Bu durumlarda tarihin birer cilvesi olsa gerek…


Önderimiz Gazi Mustafa Kemal sayesinde tekrar büyük bir ilerleme tak eden ülkemiz, daha sonra tekrar eskiye nazaran azalan "kadın önemi" ile günümüze dek gelinmiştir.


Tarihimizden de anlaşıldığı üzere, tekrar kadınlarımıza gereken önemleri veremiz gerekmektedir. Kadınlara gerekilen ilgi, gereken haklar verildiği takdirde o zaman hem gelecek için hem de günümüz için büyük adımlar atılacaktır.


Unutmayın! Devrimsiz kadın, kadınsız devrim olmaz!


Ne zaman ki kadınlarımıza güvenirsek,


Ne zaman ki kendimizi düzeltirsek,


Ne zaman ki namusun iki bacak arası olmadığını anlarsak,


Ne zamanki kadınlarını sadece kadınlar çözmezse,


Ne zaman ki zevk meselesi abartılmazsa…


İşte o zaman emin olun "Kadınlarımız gerçekten kadın olur…"


Tırnak içinde ki cümleyi neden yazdım biliyor musunuz? Çünkü şu günümüzde kadınlarımızın sizce ne kadarı kadın gibi kadın önemi görüyor?


Ben bu sayının oldukça az olduğuna inanıyorum. Kadınlarımızın kadın değil de sanki bir köle gibi kullanıldığına inanıyorum…


Sizce de öyle değil mi?



VOLKAN KAHYALAR




Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sen de örnek vermişsin ;

    Türk imparatorluklarında, "Hakan ve Hatun buyurdu ki.. " diye başlayan buyruklar vardır.. Ülkenin yarısı kadının, yarısı erkeğin olarak kabul edilir.. Hakan tek başına karar verme yetkisinde değildi.. O durumdan bu duruma düşmek, sahiden her geçen saniye dünyanın geliştiğini söyleyenler için büyük bir tezat teşkil ediyor.. Yalnız tabii şu da var; sonuçta kadınların durumunu da yine biz erkekler konuşuyor, yazıyor, çiziyor, tartışıyoruz.. Ne yazık ki kadınlardan hiç ses yok..

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.