Bugün anneler günü. Annemin böreğini yapmak istedim bende. Hepimiz sofra kültürümüzü lezzet geleneklerimizi günümüze taşımakla uğraşmaktayız. Annelerimizin o erişilmez lezzetlerine ulaşmak çok zor. Anne eli başka.
Anne kelimesinin anlamı ve önemi hepimiz için büyüktür. Şu an bile anne kelimesini telaffuz etmek beni çok mutlu ediyor. Allah eksikliklerini göstermesin. Anne olmak o sorumluluğu taşımak hem çok güzel hem de çok zor. Anne olduğum zaman fark ettim ben "anne" kelimesinin anlamını. Anne: güven, şefkat, fedakarlık, sevgi demek. Anne demek yaşam, var oluş demek.
Bu özel bütün annelerimizin özellikle sevgili annemin ve kayınvalidemin anneler gününü kutluyorum. İyi ki sizin gibi annelerin evlatlarıyız. Çocukluğum söylediğim o şarkıyı bugün bana oğlum söylüyor
Gelin çiçek verelim
Yollarına serelim
Sevgi dolu türkülerle
Annelerimize verelim.
Ben de çocukluğumdan beri severek yediğim, en az annem kadar güzel yaptığım böreğimi sizler için yapıyorum.
Annemin Böreği
Malzemeler:
(6 kişilik)
3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. Kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış bulgur
2 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Anne kelimesinin anlamı ve önemi hepimiz için büyüktür. Şu an bile anne kelimesini telaffuz etmek beni çok mutlu ediyor. Allah eksikliklerini göstermesin. Anne olmak o sorumluluğu taşımak hem çok güzel hem de çok zor. Anne olduğum zaman fark ettim ben "anne" kelimesinin anlamını. Anne: güven, şefkat, fedakarlık, sevgi demek. Anne demek yaşam, var oluş demek.
Bu özel bütün annelerimizin özellikle sevgili annemin ve kayınvalidemin anneler gününü kutluyorum. İyi ki sizin gibi annelerin evlatlarıyız. Çocukluğum söylediğim o şarkıyı bugün bana oğlum söylüyor
Gelin çiçek verelim
Yollarına serelim
Sevgi dolu türkülerle
Annelerimize verelim.
Ben de çocukluğumdan beri severek yediğim, en az annem kadar güzel yaptığım böreğimi sizler için yapıyorum.
Annemin Böreği
Malzemeler:
(6 kişilik)
3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. Kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış bulgur
2 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük doğrayın
3 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Maydanozu, bulguru, tuz karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Tavayı ocaktan alın.
3 yufkayı üst üste yerleştirin.
8 eşit üçgen kesin.
Her üçgenin üstüne fırçayla sıvı yağ sürüp kıymalı ve bulgurlu harçtan birer çorba kaşığı
ilave edin.
Üçgen yufkaları iki parmak eninde gevşekçe sarın.
Yufkalar ve kıymalı harç bitene kadar işleme devam edin.
Hazırladığınız börekleri çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
3 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Maydanozu, bulguru, tuz karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Tavayı ocaktan alın.
3 yufkayı üst üste yerleştirin.
8 eşit üçgen kesin.
Her üçgenin üstüne fırçayla sıvı yağ sürüp kıymalı ve bulgurlu harçtan birer çorba kaşığı
ilave edin.
Üçgen yufkaları iki parmak eninde gevşekçe sarın.
Yufkalar ve kıymalı harç bitene kadar işleme devam edin.
Hazırladığınız börekleri çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
2 Yorumlar
Ellerine saglik...
Sevgilerimle