Menemen Bir İki... - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

4 Mart 2010 Perşembe

Menemen Bir İki...

Belediye otobüsleriyle okula gidip geldiğimi belki burda yüz bin milyon kez yazdım yine yazıyorum takıntı oldu bu durum bende :D

Her neyse geçenlerde yağmur yağıyor şakır şakır bardaktan boşanırcasına baktım otobüsle gitsem geç kalacağım derse bari bineyim bi dolmuşa yirmi dakikada atsın beni okula da rahat edeyim hem çok fazla zamanım gitmesin dedim. Giydim botlarımı aldım çantamı, şemsiyemi, indim anayola Menemen Dolmuşu bekliyorum.

Her halt geldi gelmiyor dolmuş. Karşıyaka dolmuşu geldi, Tepecik otobüsü geldi, geldi allahım geldi bir menem dolmuşu gelmedi.

Gelen tırlardan zaten ıslak sıçana döndüm. Allam bir hız yapıyorlar, sanıyorsun yağmur çamur yok böyle trafiğe kapalı alanda bunlar sürüş denemesi yapıyor, kim yol kenarında, kim ıslanacak düşünen yok. Hayır ıslanmaktan geçtim el sallayanı var dil çıkarını var, pencereyi açıp yavrum götürelim mi istediğin yere diyeni var, kornaya önünden öküz sürüsü geçiyormuşçasına basanı var, yavaşlayıp göz atanı var. Dolmuşu beklerken keçilerim zıpladı zıpladı oturdu o kadar sinirlendim ki tırnaklarımı kemirmeye başladım.

Allahtan geldi bir onbeş dakika sonra adi dolmuş. Bünye alışık değilki belediye otobüsüne biniyormuşçasına kapıdan adımımı attım, attığım gibi kuşları saymaya başladım. Dünyamı dönüyor ben mi dönüyorum tam çözememiştim ki kafamı vurduğumu anladım. Beynim zonklaya zonklaya bi yer buldum oturdum. Şoför döndü ablaa yok demi birşeyin nemelazım ayılıp bayılıp başımıza bela olmayasın dedi. Yok birşeyim iyiyim...
Parayı verdim bırak kampüse dedim.

Elim böğrümde, dilimde dualar cehenneme ne zaman gitcem yarabbim ben diye diye vardım okula.

Hala zonkluyor kafam hatırladıkça.

Ha unutmadan çok merak edene bakın bakalım ekşide neler denmiş Menemen Dolmuşları için buyrun burdan tık tık...

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun :)) Otobüs beklemek, yağmur, sıçrayan su/çamur, sapık şöför/yandaşları..
    bu liste uzar..
    Hepsi ayrı sorun ve sıkıntı verici şeyler :)
    Çözüm, bi araç edinmek en acilinden.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. gülümsedim:)
    ama bu kadar negatiflik sonucu kafanızı vurmanız gayet doğal. doğaya ne verirseniz o da cevabını verir:) hehe..acımasız bir yorum mu oldu ne:)

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar