Çok uzun süredir 1MK yazamıyorum. Kampanyalarda görev alamk dışında sitemiz için bir şey yapamamak beni üzüyordu. Bugün ilk kez pişirdiğim bir yemeği ayzarak yeniden merhaba demek istedim. Tuğba senin yemeklerini özledim neredesin? Yeni bir arkadaşım Ness'in yazdığı patatesli lahana sarmayı en kısa zamanda deneyeceğim. Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. Pişirdiğim yemeği dilerim seversiniz.
Malzemeler:
Dört adet dolmalık biber,
Bir adet soğan
İki yemek kaşığı bitkisel yağ
250gr çedar peyniri
Bir yemek kaşığı kuru kekik
Tuz ve karabiber
Malzemeler:
Dört adet dolmalık biber,
Bir adet soğan
İki yemek kaşığı bitkisel yağ
250gr çedar peyniri
Bir yemek kaşığı kuru kekik
Tuz ve karabiber
Domates salsası için:
1diş sarımsak
1adet soğan
1 demet taze kişniş
İki adet hafif acı sivri biber
Yarım limon suyu
1çay kaşığı acısso
Sos için:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
Yarı çay kaşığı kekik
Hazırlanışı:
Öncelikle domates salsasını hazırlıyoruz.
Sarımsak ve domateslerin kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın
Kişnişi de yapraklarından ayırıp ince ince doğrayın.
Daha sonra sivri biberleri uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve ince şeritler halinde kesip küp küp doğrayın.
Bütün doğramış olduğunuz malzemeleri karıştırın.
Üzerine limon suyunu, kişnişi, acısso’yu tuzu ve karabiberi ilave edin. En az yarım saat dinlendirin.
Biberleri ocakta közleyin. Kabuklarının kolay soyulması için mutfak poşetine koyup soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyup içini temizleyin.
İçi için soğanı doğrayıp yağ ile ocakta sote leyin ve soğumaya bırakın.
1diş sarımsak
1adet soğan
1 demet taze kişniş
İki adet hafif acı sivri biber
Yarım limon suyu
1çay kaşığı acısso
Sos için:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
Yarı çay kaşığı kekik
Hazırlanışı:
Öncelikle domates salsasını hazırlıyoruz.
Sarımsak ve domateslerin kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın
Kişnişi de yapraklarından ayırıp ince ince doğrayın.
Daha sonra sivri biberleri uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve ince şeritler halinde kesip küp küp doğrayın.
Bütün doğramış olduğunuz malzemeleri karıştırın.
Üzerine limon suyunu, kişnişi, acısso’yu tuzu ve karabiberi ilave edin. En az yarım saat dinlendirin.
Biberleri ocakta közleyin. Kabuklarının kolay soyulması için mutfak poşetine koyup soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyup içini temizleyin.
İçi için soğanı doğrayıp yağ ile ocakta sote leyin ve soğumaya bırakın.
Daha sonra peyniri bir kaseye rendeleyin. Kekik tuz ve sote lenmiş soğanı ilave edip karıştırın. Fırın kabını yağlayıp sıkı doldurulmuş dolmaları yana yatık şekilde fırın kabına dizin.180 dereceye ayarlanmış fırını önceden ısıtın. Son olarak sosunu hazırlamak için derin bir kasede yumurta, süt, tuz ve biberi iyice çırpın. Dolmaların etrafına gezdirin. Isıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için bıçak ucuyla sosun katılaşıp katılaşmadığını kontrol edin.
Kişniş yaprakları ile süslenmiş domates salsa ‘sı ile servis yapabilirsiniz.
Çeşitleme olarak kırmızıbiberi de aynı şekilde hazırlayıp içine konserve mısır ilave edip doldurup ağızları yukarı gelecek şekilde fırın kabına dizip hazırlamış olduğunuz sosu döküp pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
3 Yorumlar
erkan bal