Banner

Okuyorsak Yorumlayalım da...

  Blog alemi tıpkı gündelik hayat gibi enteresan bir ortam.Tüm enteresan yanlarından bahsetmeyeceğim sadece yorum konusuna azıcık değineceğim şimdilik...Sürekli söylüyorum ;yorum yazanlar benim için önemli (hatta öyle okuyucular var ki onların yorumlarını gördüğümde çok daha mutlu oluyorum çünkü onlar yazı işinde gerçekten bilir kişiler) gidip blog yazılarını okuduğum (hatta hiç bir yazısını kaçırmadığım) bloglarda önemli.Yazı yazmak da yorum yazmak da yorumlara cevap yazmak da güzel dinlendirici şeyler.Özellikle okumak tabi.Faydalı,hatırlatıcı, düşündürücü yazıları okumak çok güzel(kazançlı) Kitap okur gibi bir durum...Bir kaç kişinin bloglarını çok ayrı yerlere koyuyorum bunun için.Onlar sürekli yazmalı diyorum;yazmalılar ki biz de okuyalım üzerinde düşünelim..Boş boş bakıp geçmeyelim!...

  Konum, yorumlardı..Şimdi dostlar, öyle güzel bloglar var ki yazılarını okurken ''Vay be! insanlar duygularını,bilgilerini ne kadar da güzel ifade ediyorlar /cümlelere döküyorlar.''diyorsunuz.konuları bağlayışları,aralara espriler serpiştirmeleri,ince kinayeleri,üzerinde düşünülmesi gereken cümlelere insanların dikkatini çekmeleri..v.b..her biri bir birinden güzel işleyişler...Sonra yazının altına bakıyorsunuz bir kaç geçiştirme yorum!...Ya blog alemi okumuyor (okuyormuş gibi yapıyor) ya da yorumlama zahmetinde bile bulunmuyor.Bence geçiştirme yorum yazanlar da yazıları derinlemesine okumuyorlar.Ben de bazı blogların tüm yazılarını okuyorum ama tüm yazılara yorum bırakamıyorum fakat onlar en azından biliyorlar tüm yazılarını okuduğumu (çünkü diğer yorumlarımda belirtiyorum bunu) İnsanlar neden diğer blogları takip ederler ? Herkesin düşüncesi farklıdır sanırım.Ama eğer sürekli takip ediyorsanız yorum da yazmalısınız diye düşünüyorum.Her yazıya olmasa da çoğu yazıya en azından yazılarını okuduğunuzu belirten yorumlar bırakmalıyız.Bloggeri de teşvik eder güzel yorumlarınız.

  Bunları  kendi bloguma yorum yapılsın diye yazmıyorum (Allah şahit) ama cidden çok güzel yazılar yayımlayan bloglar var (güzellikle neyi kasdettiğimi üst taraflarda açıklamıştım) onları okuyalım,öylesine takip etmeyelim,yazılanlar üzerinde düşünelim ve lütfen SADECE eğlenmek amaçlı yorum yazmayalım (tabi arkadaşlarınız olabilir içlerinde onlara asla lafım olmaz) bloggerleri teşvik için okuduğunuzu beğendiğiniz belirten hatta eleştiren yorumlarla katılın diyorum sadece yazılara...Haksız mıyım ?

  Bazen, ''benim yazılarım okunuyor ama daha çok okunmayı hakeden kişilerin yazıları neden bu kadar az okunuyor!...'' diye geçiriyorum içimden.Bu sefer sesli düşündüm sadece,güzel yazılar okunmalı ve okundukları anlaşıldıkları belirtilmeli diye...Laf olsun diye takibe aldığımız bloglar da oluyor ama sürekli takip ettiğimiz blogları biraz daha özenle seçmeli ve özenle okumalı yorumlamalıyız sanki, ne dersiniz!...

  Öyle işte,blog alemi işte!...

Yorum Gönder

2 Yorumlar

kahvetelvesi dedi ki…
Takip ettiklerimin yazısını mutlaka okuyorum..Er veya geç.. Yorum bırakmaya da çalışıyorum. Ama bazen öyle oluyor ki, yapacağım yorum, abes kaçacakmış gibi geliyor. Ama okuduğum da bilinsin istiyorum. Mecburen güzel, içten deyip geçiyorum ama bu geçiştirdiğim anlamına gelmesin..:)
Pabuc dedi ki…
Yorumların neden abes karşılansın bence samimi olan ve dürüst olan tüm yorumlar ,yazı sahbi tarafından önemlidir..değerlidir..