Banner

Alaycı Kuş'u İkiye Böldüler!


Bu final filmlerini 2 parça halinde yayınlama geleneğini Hollywood tutmuş gibi gözüküyor. Harry Potter ve Twilight'dan sonra yine çok ses getiren ve büyük çapta bir hayran kitlesine sahip olan Açlık Oyunları serisinin son filminde aynı yolu izleyecekler. Alaycı Kuş, Part 1 ve Part 2 olarak iki kısım halinde 2014 ve 2015 yıllarında vizyona girecek.

Suzanne Collins'in yazdığı Açlık Oyunları serisinin ilk beyazperde uyarlaması yine aynı isimle Mart 2012'de vizyonlara girmiş ve sadece Hollywood'da değil, kitabın sayesinde tüm dünyada 678 milyon dolar gibi bir hasılat elde etmişti. 78 milyon dolara mâl edildiğini düşündüğümüzde, tabii ki yapımcılar anında 2. filmin duyurusunu yapmışlardı. Hatta serinin ikinci filmi için, Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak adıyla 22 Kasım 2013'den gün almışlardı.

Baktılar olacak gibi değil, 3. filmi tek başına vizyona sokarlarsa ceplerine girecek para yetmeyecek, hemen hali hazırda bulunan taktiği uygulayıp final filmini ikiye bölerek, gelecek dolarları, euroları, liraları bir anda 2'ye katladılar. Çok da mantıklı aslında. Sonuçta bu insanlar bu kitapları okudular ve ilk film her ne kadar istenilen seviyede olmasa da (bana yetti gerçi, kitabı okumadığım için 'şu nasıl olmaz, bunu nasıl atlamışlar' demedim) yeteri kadar insan tarafından izlendi. Ve yeni film(ler) de dört gözle beklendiğine göre, final filmini 2'ye değil 4'e bölseler yine kayıpları olmazdı diye tahmin ediyorum.

Peki tarihler? Tarihler de güzel serpiştirilmiş. Her yıl bir film izleyeceğiz. 2013'de 2. film, 21 Kasım 2014'de Alaycı Kuş: Part 1 ve 20 Kasım 2015'de ise Alaycı Kuş: Part 2 vizyona girecek ve popüler seri noktayı koyacak. Tabii Suzanne abla bi çakallık yapıp, 'durun, bu doğa yasalarına aykırı' diyerek seriye 3 kitap daha eklemezse.

Ne diyelim, bize bu saatten sonra beklemek düşüyor. Belki bu sırada Grange'dan fırsat bulursak kitapların kapağını da ufaktan kaldırırız...

http://cineshoot.net/alayci-kusu-ikiye-bolduler.html

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Adsız dedi ki…
Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyoruz,mükemmel paylaşımlarınız var gerçekten. Wordpress web tasarım firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekleyeceğiz.
Normaldir,kitapdan uyarlama nede olsa.3 bölümdü kitapda ama demek ki filmde biraz kısaltmışlar...