Banner

YİNE BİR GÜLNİHAL ...


     NEDEN BLOG YAZIYORSUN ? BLOG YAZMA AMACIN NE ? 
    BU İŞTEN BİR KARIN VAR MI?

         Bu sorular size değildi sevgili dostlarım. Kendini bilmez arkadaşlarımın geçen gün bana yöneltiği sorulardı :))
Zaten birbuçuk aydır  yazamıyordum ,  bir de üstüne erinmeden onun bu sorularını cevapladım ama arkadaşım dinledi dinledi sonra bi şey anlamadım dedi ve çekti gitti :))
Blog sayfalarına göz atarken arkadaşım Erdinç girdi birden içeri.''  Napıyorsun kanka  '' diye seslendi. Bende tam blog üzerine sosyolojik  çıkarımlar yapıyordum kendimce, dalmışım bi an öyle. Gözlemlerim vardı el değmemiş bir başka gözün yardımına ihtiyaç duydum bir an.

'' Erdinç; sana birkaç blog göstereceğim,bunları sana zahmet iyi incele, sonra senden o değerli yorumunu rica etcem olur mu '' dedim.
Sağolsun kırmadı. ''  Tamam kanka '' dedi. Başladı okumaya. ilk etapta 3 blog inceledi kesmedi. sonra 2 blog daha baktı. ''sıkıldım blog bakmaktan,  ne soracaksın sor bekliyorum  kardeşim ? '' dedi.
Gösterdiğim bloglar arasında kendi blogum da vardı. ''Ya bunlar ne böyle ya, ne renk  var ne video! pasa yazı var bu sayfalar da. Zaten hepsi de birbirine benziyor '' dedi. Allah belanı vermesin dedim senin. biraz gülüştük. Anladım ki arkadaşımın bir blog sayfasından beklentileri farklıydı ya da blog sayfasının ne amaçla kullanıldığını sonrasın da girdiğimiz sohbet esnasında öğrenmişti.

         Ama yine de fikirlerini önemsedim. Blog yazan başka bir arkadaşım da ; '' Blog yazmak bence yazınsal bir değer taşımalıdır'' dedi. Ve ekledi ; ''  Her konu hakkında sırf yazmak için yazmak düşüncelere zarar verir '' dedi.  Galiba kast ettiği şey ileriye yönelik kalıcı eserler vermek gibi bişeydi. Ya dedim altı üstü blog yazıyoruz. Yazınsal değer de olmalı yazı da ama her zman değil ...
Şu an bir edebiyatçı'dan beklenen sorumluluğu bizden istemen acımasızlık değilmi ?diye konuştuk durduk  ... yaptığımız sohbet sonrası dedim yarın (bugün için) yazınsal değer taşımayan samimi bir yazı ile tekrar sezonu açmalıyım. İşte bu yazıyı sırf bu yüzden yazdım. Yazının başlığını ise, konuyla bir alakası olmadığını göstermek için seçtim :)))

 İşlerimizin yoğunluğundan,yaz tatilden, mevsim sıcaklarından,  o yada bu sebepten yazamadığım günlerin acısını çıkarmak istiyorum ben de sizler gibi. 
Yukarı daki soruları sıkıldığımızda kendi kendimize soruyoruz doğrudur. Hatta bazı arkadaşlarımız pes edip bloglarını silip gideceklerini sanıyorlar bu diyardan ama sonra tekrar geri geliyolarlar. Niye ? Yazmak sadece yazmak değil bazı insan için çok daha fazla anlam taşır bence ...
Arkadaşımın bana yöneltiği  '' Bu işten bir karın var mı ? '' sorusunun cevabını ise bu yazıyı bitirdikten sonra , yayınla butonuna basarak göreceğim :))))

SEvgiler ...







Yorum Gönder

2 Yorumlar

Pabuc dedi ki…
Evet bir kârı var ...Şimdi yazıyı yayımlıyor ya biz de görüyoruz ya okuyoruz ya, heh ne oluyorsa ondan sonra oluyor.. #Sözün Özü, bizden para alıyor arkadaşı, resmen para alıyor..Okuyoruz diye...Neymiş ;o oturup düşünüp yazıyormuş biz neden bedava okuyacakmışız..Her gün gazatelere para verirken şikayet etmiyormuşuz da neden onun blog yazılarını okurken şikayet ediyormuşuz...

Böyle 2 ayda bir yazmasının sebebi de bu..Paralar suyunu çekince geliyor beyfendi..Neyseki ben bu gün cüzdansız geldim benden beş kuruş para çıkmaz ..Bunun rahatlığıyla böyle uzun uzadıya yazıyorum zaten...Oh be..Söyledim işte bizden zorla para aldığını...

Neyse 2 ay sonra görüşmek dileğiyle..bayrama gelirsin artık bir bayramlaşırız..sonra 15 tatili var 23 Nisan'ı felan var..Ne zamana rastlarsa senin gelmen...Kendine iyi bak ,dikkat et ayna temiz olsun..
:))) hahahhaaa

Papuçç;elemeşkere söyledin herşeyi. Keşke parayla okuduğunu söylemeseydn beaa. Neyse biz seni böyle seviyoruz :))

Güzel insan; Bundan sonra sana inat, tok karnına günde en az 2 kez yazıcam :)) Malum çok para kazanmam lazım. ( zaten yarısını da sen alıyorsun) çok çalışmam lazımm çookk :)))

Bayram da gelcem görüşürüz pappuçcumm. Şimdilik Hoşçakal :))

SEvgiler...