Banner

Petrol Savaşları


Amerika, yurdundaki sulh için cihanda savaşan bir ülke.
Ülke mi ?
Pardon o ülke değil yalnızca bir şirket.
Libya'da da , Irakta yaptığı gibi
"Ben buraları bombaladım ve bu bana oldukça pahalıya mal oldu. O yüzden petrol kuyularınıza zararımızı karşılamak maksatlı bir süre el koyuyoruz. Ayrıca çocuklarınıza sıktığımız kurşunlar için sizden ek hiçbir ücret talep etmiyoruz. O kurşunlar Amerika A.Ş 'nin siz değerli müşterilerine armağanıdır." diyecektir.
Ne kadar çok bomba atarsa ve ne kadar çok kurşun harcarsa bomba atılan ülke için bomba başına maliyet o kadar azalacaktır.
Top'lu indirimden anladığı budur Amerikanın.
Ayrıca Amerika'nın en sevdiği ülke savaştığı ülkedir. Eeee bazıları sevgisini farklı gösteriyo işte.

Amerika'nın Fransa'nın İngiltere'nin umrunda mıydı ki Libya halkı. O kadar umrunda olsa şu anda iç savaşın eşiğindeki diğer Ortadoğu ülkelerine de müdahale ederlerdi. Ama onlarda kayda değer petrol yok. Aslında istedikleri tam olarak bu. İsyan etsinler ve ne zaman ki isyan sırası petrol zengini bir ülkeye gelir oraya müdahale etsinler. Tunus sonra Mısır daha sonra da sırasıyla Libya, Bahreyn , Kuveyt ,Yemen diye yayılması beklenirken Libya'da işlerin planlandığı gibi gitmemesi üzerine "Manuel" bir dokunuşu gerekli gördü pek duyarlı Batılı ülkeler(şirketler).

Bu müdahale ile bir kaç farklı mesaj veriyorlar. Birincisi Tunus ve Mısır daki başarılı ayaklanmaların cesaretlendirdiği diğer Ortadoğu ülkelerinin halklarına "Siz isyana devam edin.Sizin gücünüzün yetmediği yerde biz yardım ederiz" idi. İkincisi, isyanlara karşı direnişe geçen liderlere yapılacakların sıradaki ayaklanmalarda liderlerin takınacağı tavrı belirlemelerine yardımcı (!) olmasıydı.Yani isyanlara direnen ilk lideri ibret-i alem olsun diye cezalandıracaklar.Üstelik bunu yapmayı en başından beri kafalarına koymuşlardı. Bir gözdağı vermeleri gerekiyordu ve Libya bunun için biçilmiş kaftandı. Hem petrol vardı, hem halk cahildi hem de baştaki adamı kimse sevmiyordu ve üstelik bu adam batılı ülkelerin dolduruşlarına gelip tuzaklarına düşecek kadar aptaldı. Önce zarf attılar cesaret verdiler Kaddafi'ye sonra da üstüne çullandılar.

Artık sıranın kendisine geldiğini gören liderler fazla direniş göstermeyecektir ya da daha sıra kendilerine gelmeden Amerika'nın desteğiyle içerden gelecek talepleri olumlu yanıtlayıp sessiz sedasız Amerika'nın kontrolüne girecektir. Amerika uzantılı bir grup bir takım tavizler isteyecek ve karşılanmaması halinde başlatacakları isyanın kısa sürede ne boyutlara ulaşacağını fısıldayacaklar. Gösterdikleri dişlerden de korkmazlarsa günah onlardan gitmiş olacak. Kimse halkının zarar görmesini istemeyeği için en az zararla atlatmayı seçecekler ve teslim olacaklar. Direnmeleri halinde halkına ne kadar zarar geleceğini nerden mi bilecekler? Bunu sadece onlar değil tüm dünya bilecek. Nasıl mı? Libya'da ki sivil ölümlerini önümüzdeki günlerde gözümüze gözümüze sokarak.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

éLLa Çiça dedi ki…
Hep ayni strateji, ayni taktik.. Olan ortadogunun masum cocuklarina oluyor yine.