Banner

Günün konusu / günün sorusu -5 (Arkadaşlar)

Merhaba değerli dostlar.
Bir milyon kalem günün sorusu anketinde bugünün sorusu :
Eski arkadaşlar.
En çok hangi arkadaşlarınızı özlüyorsunuz? Neden? Arkadaşlarınızda eski sıcaklığı bulamıyor musunuz? Hala görüştüğünüz çocukluk arkadaşınız var mı? Unutamadığınız bir arkadaşınız? Yorum ve oylarınızı bekliyoruz.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

Damak dedi ki…
Ben en çok ilk okul arkadaşlarımı özlüyorum kardeş gibiydik.Birde mahalleden çocukluk arkadaşım var zeynep onu özlüyorum mekanı cennet olsun.
Asahhara dedi ki…
Lise arkadaşlarımı çok özlüyorum. En güzel yıllarım o zamanlarda geçti. Hepsini de çok özledim.
leithygurumi dedi ki…
mahalle arkadaşlarım... çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştı, o sıcaklık o samimiyet kayboldu gitti... zaman ilerledikçe çocuklukta yakalan samimiyet, dürüstlük, içtenlik kayboluyor. kaybolmasının sebebi de zamanla öğrenilen karşındakine güvenmeme hal, yapılan hatalar, korkular, çekinceler, yanlış anlaşılma korkusu... diye uzar gider liste...
senbilirsinabla dedi ki…
"Abla" anketin altında "hiçbiri" şıkkını arar işaretlemek için bulamaz.
Babası ve annesi devlet memuru olduğu için Anadolu'yu dolanarak ilkokulu üç, orta ve liseyi üç yerde bitiren, gittiği her yerde yeniden arkadaşlar edinmek zorunda kalan "abla" yıllar sonra, elinde kalanla yetinir. En eskisi, ortaokul ikinci sınıftan bu yana bağını koparmadığı arkadaşıdır.

İstanbul'a gelip gittikçe, oturumlar, buluşmalar düzenleyen "abla", eski tadı bulamadığı arkadaşlarına yapışmaz, yollarına gitmelerine engel olmaz.
AYKIZ dedi ki…
Ölen arkadaşlarımı...Çünkü diğerlerine ulaşma şansım hep var. İlkokul arkadaşımı bile buldum arayıp, ama ölen arkadaşlarımı ne kadar özlesem de bulamayacağımı bilmek içimi acıtıyor. Küs olmak çözüm değil , eskisi kadar can ciğer olmaktan vazgeçilmiş sayarım ben küslüğü , ama hiç konuşmamak olmaz, hiç yüz yüze bakamayacak kadar küslük yaşanmamalı , ona dikkat edecek insanlar dosttur ve özlenir , sağ ise her an aranabilir...ama öldüyse ağlar kalırsınız özlediğinizde.
Bumerang57 dedi ki…
Bir insanın gerçekten benimsediği dostlarının sayısı fazla değildir. Farklı dönemlerde ve yaş gruplarında bu çeşitlilik gösterir ve öncelik alabilir gönlümüzde ve portföyümüzde. Ulaşılamayanlar, görüşülemeyenler ve kaybettiğimiz dostlarımızı özler dururuz.
İlk,orta,lise ve üniversite dönemlerinde gerilerde kalmış ama unutamadığımız arkadaşlarımız vardır. Mahallemiz kürkçü dükkanı gibidir. Ne yaparsak yapalım dönüp geleceğimiz ve yaşadıklarımızı paylaşacağımız arkadaşlarımız bizi bekler, bizde onları. Mesela çocukluk arkadaşlarımla hala aynı semtte olmamız sebebiyle görüşme imkanı bulmaktayım.okul arkadaşlarıma iş arkadaşlarıma rastlamaktayım bu çok güzel bir duygu.

Her dönemin bir dostlar listesi oluşur kendiliğinden.Bunların arasında ulaşamadıklarımız ve ulaşamayacaklarımız hep özletirler kendilerini öncelikle.
erkan bal dedi ki…
Alışkanlık yapanlar. En çok özlenen onlar. Ömrünüzün uzunca bir zaman dilimini onlara ayırmışsınız. Birlikte çok güzel hoş vakitler geçirmişsiniz. Hatta arkadaşlığınızı bi çok kişi onaylamamasına rağmen sürdürmüşsünüz. Tüm uyarılara gözünüzü kapamışsınız. Neredeyse bir sevgili gibi olmuş ve bir gün çekip gitmiş. İşte en çok özlenen o arkadaşlar oluyor...
Uzağa Giden Kadın dedi ki…
Kendimi anlatmaya geldim ama yukarıdaki dostları okumadan da edemedim. Aykız'ı özlemişim mesela ve Hayat bey'i. Abla zaten canımıniçi... Erkan bey can dost. Damak genç neslin güzel yüzü...

Anket sorularının hepsi birbirinden ilginç ve çarpıcı. Ben genelde yazılanları okuyorum. Biraz hızlı mı akıyor ya da ben mi yavaş kalıyorum diye düşünüyorum:)

Bugünün sorusuna gelince... Ben kendimi özlüyorum başka başka arkadaşlarımın yanında. Gülümsediğim de var yanında, ağladığım da. Ama en çok beni dinleyen, kendimi açtığım, koşulsuz kabul edildiğim anlar var. O anları özlüyorum.

Kendimi yaşamama fırsat verenleri özlüyorum. Beklentisiz, maskesiz...
Pabuc dedi ki…
Lise yıllarındaki dostlarımı özlüyorum aslında ortamı özlüyorum o zaman dünya umrunuzda olmuyor deli deli dolanıyorunuz etrafta:))