Banner

EVLİLİK OYUNA MI GETİRİLİYOR ?


Evlisiniz
Siz sahiden evlenmişsiniz. Hayatınıza yeni bir düzen vermişsiniz. Sorumluluklarınızın olduğu kadar haklarınızın da farkındasınız. Eşinizi adeta bedeninizin bir parçası haline getirmişsiniz. Ayrılmaz bir ikili olduğunuz söylenemez, ama birbirinizi düşünmeden tek bir adım bile atmıyorsunuz. Tabii ki arada tuz biber kabilinden tartışmalar olacak. Bu yüksek sesli düşünmeler sayesinde evli olduğunuzu daha da derinden anlıyorsunuz.
*************************************************************************
Yukarıda okuduğunuz parağraf yaptığım bir test sonucu ortaya çıktı. Tamamiyle de doğru.
Evlilik, hayata yeniden yön vermek, yeni bir düzen kurmaktır bana göre. Sorumlulukların fazlalaştığı, dayanışmanın, güvenin, paylaşımın en üst düzeye çıktığı ortak bir paydada buluşmanın meydanıdır evlilik.
Evlilik oyun değildir. İki kişinin oynadığı bir tenis maçı değildir. Evlilik, Eğlence mekanın da dans edilen bir müzik değildir.
Ama evlilik oyuna getiriliyor. Evlilik gibi önemli bir kurumla oyunlar oynanmaya başlandı.


Evlilik artık Tv lerde, evcilik oyunu adı altında eglence olarak nitelendiriliyor. Evlilik artık Seda Sayan'ın maymun iştahına peşkeş çekiliyor. Evilik artık saygı duyulan bir kurum değil de, dalga geçilen bir kurum haline geldi.
Evlenen insanlara ''Allah Kurtarsın'' deniliyor. Ve nikahsız yaşayanlara saygı duyuluyor.


Artık buna birilerinin el atması gerekiyor. Evlilik ile yaşanan çirkin oyunlara artık bir son verilmesi gerekiyor. Evlilik küçükken oynanan evcilik oyunu değil ki.


Tv lerde yayınlanan evlilik proğramları benim canımı çok sıkıyor. Ora da yaşanan saçmalıklar, 2 günlük oyunlar, saçma sapan şeyler yüzünden yaşanan tartışma ve ayrılıklar gerçekten çok kötü örnek oluyor. Neden bunlara el atılmıyor?

Yeni bir kanun gelmeli bence. 1 den fazla evlilk yapan insanlara bir sınırlama getirilmeli diye düşünüyorum. Sürekli evlenip boşanan insanlara bence evlilik yasağı konulmalı artık. Tv lerde daha bıyıkları terlememiş evlilik nedir bilmeyen insanların evlilikle ilgili kötü örnek davranışlarına artık bir el konulmalı. Özellikle halka Mâl olmuş şarkıcı, oyuncu,kimlikli kişilerin, evlilik hayatları ile ilgili yayınları ve proğramları kaldırılmalı. Yeni evlenecek kişilerin bu kişileri örnek alabilmesi açısından tehlike arz ediyor bana göre.
Evlilik kurumunun artık ne kadar önemli olduğunu öğretecek kurslar, eğitici proğramlar yayınlanmalı yapılmalı.


Bilmiyorum arkadaşlar. Sizce yanlış mı düşünüyorum. Sizin konuyla ilgili görüş ve fikirleriniz nelerdir.?


Sizce Evliilik bir oyun mu?
Yoksa evlilik oyuna mı getiriliyor?

Yorum Gönder

9 Yorumlar

zeynep dedi ki…
Hımmmmmmmm 16 yılımı doldurdum sanırım dünyaya geldiğim andan bu yana oynadığım en keyifli heyecanlı harika bir oyundu ki oyunsa şayet.....Katılıyorum fikirlerinize toplum olarak öyle yanlış örnekler gösteriliyorki görsel ve yazılı basınlarda ..Ben biraz daha katıyım belkide EVLİLİK OYUNA GETİRİLİYOR HEMDE KALLEŞCE FIRSATÇILIKLA MENFAATLE OYNANAN İĞRENÇ ÇİRKİN BİR OYUN HALİNE GETİRİLİYOR...SEVGİYLE.
SEVGİLİ ZEYNEP DEĞERLİ YORUMNUNLA KATKI SAĞLADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

SEVGİYLE.
özge dedi ki…
hayatımda okuduğum en saçma fikirler tam sansürcü türk mantığı malesef.ben evliyim evli olmak ya da bekar olmak,sevgilisiyle yaşamak insana saygınlık kazandıracak şeyler değildir,insan sadece insan olduğu için saygı hakeder,herkes özgürdür,evlenirsin,boşanırsın,tekrar evlenirsin,evlenmezsin,özgürlükler arkadaşım özgürlükler,saygı,ohoooo,müstahak bize her şey.
Sevgili özge öncelikle değerli yorumunla renk kattın fikirlerini söyledin çok teşekkür ederim. Evlilik iki kişiliktir. eğer evliliği özgürce tek kilişik yaşarsan sonucu boşanma olur. ve özgür tek kişilik evliliği arayanlar sürekli evlenir boşanır. Ben zaten evlilik saygınlık kazandırır diye bir şey demedim.

Evlilik önemli bir kurumdur dedim. ayaklar altına alınmamalıdır dedim. Tv deki evlilik adı altına da yapılan yalancıı roller insaları özelliklede evlilik arefesinde olanları etkileyebilir dedim. Tabi ki insanlar evlenir boşanır. bu doğaldır ve saygı duyulması da gerekir.

Bende evliyim 8 senedir. 2 de evladım var. içinde bulunduğumuz kurumu saygıyla güvenle yürütüyoruz çok şükür ki, Tabi ki ilerde ne olur bilinmez. Ama sözümün arkasındayım. Evlilik kurumuna saygılı olmak gerekir. 1 gecelik ilişki için ve evlilik haklarından faydalanmak için evlilik kurumunu kötüye kullananlar var.

Bu da işte, evliliğe olan inancı, güvenci şiddetle sarsıyor.

Fikirlerim sana saçma gelebilir. Sansürcü Türk mantığı gibi de gelebilir. Demet akalın yarı çıplak Tv de kocasını dudaklarında öpeeken hemde gündüz kuşağı bir proğramda, bu medeni oluyor. Biz Türk milleti iki şaklabandan evliliği öğreneceğiz bumudur yani. Eğer düşüncelerim size göre yanlışsa evet ben sansürcü bu Türk mantığımla gurur duyuorum

Yorumunuza çok teşekkürler.
chyrkyn dedi ki…
EVLİLİK OYUNA GETİRİLİYOR,HATTA GETİRİLDİ.SALAKÇA PROGRAMLAR YÜZÜNDEN,SALAKÇA DİZİLER YÜZÜNDEN VE BUNLARI DA SALAKÇA SAVUNANLAR YÜZÜNDEN EVLİLİKLER BİR OYUN HALİNE GETİRİLDİ.EVLİLİK,CİDDİDİR.EVLİLİK "LAN Bİ DENEYELİM,OLMAZSA BOŞANIRIZ!"SÖYLEMİ İLE BAŞLAYACAK BİR KURUM DEĞİLDİR.RESMİ BİR KURUM HİÇ DEĞİLDİR.ETRAFIMDA MUTLU EVLİLİK KIVAMINDA OLUŞAN AİLELER GÜN BE GÜN AZALIYOR.ÇÜNKÜ;AİLE İÇİ KAVGALAR,BOŞANMALAR DAYATILAN DEĞERLER(!)YÜZÜNDEN NORMAL,SIRADAN ŞEYLER GİBİ ALGILANDIĞINDAN...
ÖZGÜR KIZ,ÖZGÜR İNSAN ŞABLONU VERİLDİĞİ İÇİN BİRİLERİNİN ELİNE.KIZLARIMIZ ÖZGÜR YA "SEN KİMSİN,SEN NESİN,BEN ÖZGÜRÜM,BEN SANA BAĞLI DEĞİLİM,NEDİR YAPTIĞIMIZ SENİNLE,BİR YERE İMZA ATMIŞIZ,O KADAR!,HADDİNİ BİL!" ÇOCUKKEN SIK DUYDUĞUM BİR SÖZ VARDI ÇEVREDEN "CART KABA KAĞIT" TAM BU TİPLEMELER İÇİN KULLANILABİLECEK SÖZ.ÖZGÜRLER,ÖZGÜRLÜKLERİNİ KAYBETMEMEK İÇİN,EVLENMESİNLER.HA EVLENDİLER,ÖZGÜRLÜKLERİNİ UNUTSUNLAR.EVLİLİK,ÖZGÜRLÜK TERANESİ İLE YÜRÜYECEK MÜESSESE DEĞİLDİR.BU ÜLKENİN DEĞERLERİ VAR DİYECEĞİM,DİYEMİYORUM,DEĞER MEĞER BIRAKMADINIZ ÇÜNKÜ.
SİYAH KELEBEK,YAZINDAKİ EVLİLİK YASAKLAMASINA NEREDEYSE NE GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN DİYECEĞİM.ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLARIN EHLİYETLERİNİN ELLERİNDEN ALINDIĞI GİBİ,EVLİLİK RUHSATI YOKTUR GİBİ BİR YAZI KİMLİĞİNE YAPIŞTIRSINLAR BUNLARIN.EVLİLİĞİ ÇOCUK OYUNU SANANLARINKİNE DE "ARIZALI EVLİLİK YAPAR" GİBİ BİR ŞEY YAZSINLAR.BEN İLK ÇIKTIĞIM KİMSE ONUNLA EVLENİRİM DELİKANLILIĞI İLE YETİŞTİRİLDİM.KIZLARIN OYUNCAK OLMADIĞI MANTIĞI İLE YETİŞTİRİLDİM.GÜNÜMÜZ DE İSE BU OLMAZSA O OLUR,O OLMAZSA ŞU OLUR,PASTA DENER GİBİ,ONUN TADI NASILDIR ACABA DÜŞÜNCESİ HAKİM OLUNCA,NERESİ İNCEYSE ORADAN KOPAR MANTIĞI İLE İLİŞKİ BAŞLAYINCA,BAŞLANGIÇ İNCE OLDUĞUNDAN ORADAN KOPUYOR.
HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIYOR ANCAK(BUNU DAHA ÖNCE BURALARDA YAZMIŞTIM)ASILAN KOYUNA KİMSE SAHİP ÇIKMAYINCA,KOYUNUN LEŞİ KOKUYOR,PİS KOKUSU ETRAFA RAHATSIZLIK VERİYOR.
YİNE İŞ DÖNÜYOR DOLAŞIYOR,TOPLUM MÜHENDİSLİĞİNİN UZANTISI OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR.OKUDUĞUM BİR KİTAP(MASONLUĞUN GİZLİ TAMİMİ)TA ŞU YAZIYORDU:"TOPLUM DEĞERLERİNİ ALT ÜST EDİN,İYİ OLAN KİŞİ,SIFAT HER NE VARSA,GÜVENSİZ,DEĞERSİZ ŞEYLER GİBİ ALGILANMASINI SAĞLAYIN,BUNU MEDYADAKİ KALEMŞÖRLERİMİZLE YAPIN" .BU KİTAP BUNDAN TAM YARIM ASIR ÖNCE KALEME ALINMIŞTI.BİZDEN ÖNCEKİLERİ UYARMAK ADINA. BU KİTABI BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİBİ OLDUĞUNA İNANAN HER İNSANIN OKUMASINI VE GÜNDEMLERİN DEĞİŞTİĞİNDE DAHA KOLAY ALGILAMASINI İSTERİM.(ESKİ BİR KİTAP,NETTE BULDUM LİNKİ AŞAĞIDA)
http://urun.gittigidiyor.com/GIZLI-DEVLET-VE-FESAT-CEVAT-RIFAT-ATILHAN-K4_W0QQidZZ7000386#aciklama
GERİSİ KENDİNİ ÖZGÜR,BAĞIMSIZ NİTELEYEN(DAHA DOĞRUSU NİTELETTİRİLEN)İÇİ BOŞ GENÇLİĞİMİZİN DAVRANIŞ BOZUKLUKLARINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL,BUNA ÇANAK TUTANLAR UTANSIN DİYECEM,ONU DA DİYEMİYORUM,ADAMLAR İŞLERİNİ YAPIYOR,NİYE UTANSINLAR Kİ!
BİLMEDİKLERİNİ BİLMEYEN İNSANLAR TOPLUMU OLMAYA DEVAM ETTİĞİMİZ SÜRECE CİDDİYET GEREKTİREN KURUMLARIMIZIN İÇİ BOŞALMAYA DEVAM EDER.
saygılar.
zeynep dedi ki…
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLARIN EHLİYETLERİNİN ELLERİNDEN ALINDIĞI GİBİ,EVLİLİK RUHSATI YOKTUR GİBİ BİR YAZI KİMLİĞİNE YAPIŞTIRSINLAR BUNLARIN.

Burası çok güzel di sevgili chyrkyn...Keşke bu kadar yüksek sesle yazmasaydınız.Küçük harflede anlaşılabilirdi diye düşünüyorum ..Klavyeye basan parmaklarınıza sağlık..Sevgiyle.
chyrkyn: Her kelimenize katılıyorum. Bu kadar özgürce, çekinmeden, doğrunuzun arkasında olduğunuz için öncelikle teşekkür edeerim. HEr zaman savunduğum gibi, Evlilik iki kişiliktir. Ciddi saygın, ve önemli bir kurumdur.

Eğer ileride iyi mutlu, bir aile olmak istiyorsanız Evlilik kurumuna saygılı olmak zorundasınız. Hem evli, hem özgür, hem kafana buyruk yaşayım diyorsan o zman Adliye koridorlarında sık sık görülürsünüz hatta artık ahbab olursunuz.

Buna dur denmeli. Çok doğru bir söz kullandınız.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLARIN EHLİYETLERİNİN ELLERİNDEN ALINDIĞI GİBİ,EVLİLİK RUHSATI YOKTUR GİBİ BİR YAZI KİMLİĞİNE YAPIŞTIRSINLAR BUNLARIN.

Belki ben bu kadar acımsız bakmıyorum ama, böyle birşey olsa hiç fena olmazdı yani. Çok güzel uzuuuunnnn ve keyifli bir yorumdu çokkk teşekkür ederim. :))
chyrkyn dedi ki…
/zeynep
bilerek büyük harf kullandım.bu konu beni bayağı kasıyor çünkü.
/siyah kelebek
adliye ahbaplığından da yeni bir evlilik de çıkması ihtimal :)
yazacak bu konuda o kadar çok şey var ki;....
Allah tan hakimler,eşlerden daha duyarlı da çocuklu aileleri kolay kolay boşamıyorlar,gidin bir daha düşünün öyle gelin diyebiliyorlar.
kalın sağlıcakla...
Evet yazacak o kadar çok şey var ki yazı dizisi mi yapsak chyrkyn ne dersin. Bizden baya malzeme çıkar gibi :))

Çok teşekkür ederim güzel yorumlardı.
Sevgiyle.