Banner

Editörden: Ülkesini, bayrağını, insanını sevmek faşistlikse, en büyük faşist benim!

Duydum ki bugün birileri 1MK’nın geldiği noktadan nemalanmak istemiş.

Memleket hudutlarının dışında olmam 1MK’ya, kadim dostum Erkan Bal’a, çalışma arkadaşlarım editörlere, yazar ve okurlara hakaret edilmesine kayıtsız kalacağım anlamına gelmez. Söylenen tüm sözleri üzerime alırım.

Dört yıllık emeğimizi birilerinin söyleminin altında ezdirmem. Çünkü 1MK bugün her türlü inancın üzerindedir. Çünkü amaç insan için üretebilmektir. İnsana zarar vermeyen her türlü düşünce bu sayfada yer bulur. Ancak, ölçü kaçarsa ben de müdahale ederim.

Birisi bana söylesin şimdi! Demokrat olmak karşı görüşteki insanlara “havyan” isimleriyle seslenmeyi gerektirir mi? Aynı taksonomi içinde yer aldığım canlılardan birinin adıyla bana seslenilmesi ne beni yüceltir ne de küçültür. Sadece düşündürür. İyi hatipler sadece kendilerini dinler. Bu nedenle de bir süre sonra kimse onları dinlemez. 1MK’da iyi hatiplere değil, düşünen ve üreten insanlara ihtiyaç var. Ben İNSAN’a inandım. İnanmaya da devam edeceğim.

Doğuya yardım ediyorsun Kürt müsün, Kürt sempatizanı mısın dediler! Sustum.
Batıya yardım ediyorsun biraz da yüzünü öteye dön dediler! Sustum.
Ben de Danimarka’yı çizdim dedim inancımı sorguladılar! Sustum.
2 Temmuz sayfası yaptım, alevi misin dediler! Sustum.
Terör nedeniyle 1MK’ya memleket simgesi bayrağımızı astım, “faşist” dediler! Sustum.

Ama bugünden sonra susmayacağım. Bu coğrafyada bir kengerin boynu bükülse hesabını benden sorun. Neden mi? Ben bu coğrafyanın çocuğuyum.Uzakta olmaya dayanamıyorum. Memleketimde ancak nefes alabiliyorum. Sizler ne derseniz deyin çocuklar için çalışmaya devam edeceğim.

Sizin demokratlık dediğiniz tek dişi kalmış canavar. Sizin gibi düşünmeyenler sizden değil, farklı düşünceler çatlak ses. Oysa bu coğrafya kendi renkleriyle çok güzel. Renklere dokunmayın! Ben hemen her gün başka renkler görüp zenginleşiyorum. Bu toprakları çok seviyorum.

Eğer vatanperverlik de faşistlikse bu coğrafyanın görüp görebileceği en büyük faşist benim. Bundan da gurur duyuyorum!

1MK yazar ve okurlarına saygılarımla…

UGK

Yorum Gönder

9 Yorumlar

Pabuc dedi ki…
Yüreğinize sağlık
Oğuz Marangoz dedi ki…
Bizim bir düşümüz var "Daha Güzel Bir Dünya"ya dair "Herkes İçin Yaşanabilir Bir Dünya"ya dair ve 1MK bu düş için elinden ne gelirse yapıyordur, yapacaktır. 1MK vatanını, milletini, renklerini, çeşitliliklerini, farklılıklarını seviyordur ve sevecektir. Bu konuda tek yürek, tek bedeniz. Elimizden ne geliyorsa, asla yılmadan beraberce...

Bizim bir düşümüz var...
Ness dedi ki…
UGK yazmış, kendi gibi benimde içimden geçenleri.
Ne denir ki, yüreğine sağlık..
erkan bal dedi ki…
şebnem hanım tatilde olduğu için yazısını bana göndermiş ben yayınladım. ama altına imzamı atacağım bir yazı. 1mk hakaret olmadığı sürece herkesin özgürce düşüncelerini ifade edebileceği bir platform. tek önceliğimiz bizi biz yapan değerler ki bunların başında başklarının hakkına saygı duymak yatıyor, bu ülkenin ve sonunda bu dünyanın insanları için çırpınmak yatıyor... herkese teşekkürler.
chyrkyn dedi ki…
1mk her türlü inancın üzerindedir derken ?
uğur erhan dedi ki…
Kim kime ne demiş ben hiç bir şey anlamadım.

Sanırım hakaret içeren yorumları kaçırmışım.

Veya bir mail trafiği yaşandı.

Uğur Erhan
birmilyonkalem dedi ki…
chyrkyn: üzerindedir ifadesi yanlış anlaşılmasın. her fikre eşit mesafedeyiz. düşüncelerin ifade edilmesinden yanayız. bir ateist'te fikrini söyler 1mk da, bir dindar da, bir yahudi de hristiyanda.. hakaret edilmediği müddetçe. inanıyorsanız üstünsünüzdür. herkes kendi değerini çekinmeden ve kimseye hakaret etmeden ifade edebilir ve biz buna saygı duyarız. kabul edip etmemek başka bir şeydir o fikre düşünceye saygı duymak başka bir şeydir. anlamında kullanılmıştır.
birmilyonkalem dedi ki…
uğur bey.. olay bayrak logosuna tıkladığınızda ilgili yazarın hem o yazıyı yazıp sonrasında da tüm 1mk yazarlarına ve yönetimine faşistler köpekler yakıştırması ile saldırmasından kaynaklanmaktadır. her düşünceye saygı duyarız ama hakaret başka bir şeydir...üstelik arkadaş hızını alamayıp 10 gün sonra tekrar hakaret etmeye başlaması üzerine cevap vermek zorunda kaldık...
chyrkyn dedi ki…
açıklama için teşekkür ederim.cümledeki yazım niyeti ile algılanabilecek yorum farklı olabilmeye müsaitti.aslında ne demek istediğinizi anlamıştım,fakat yine de söylemi açmanız daha iyi olur düşüncesi ile sorguladım.