Banner

Bütün “çıplaklığıyla” Chatroulette


     Son zamanlarda Youtube, Facebook ve özellikle Twitter’ın popülerliği su götürmez bir gerçek. Ancak bu üç siteden daha farklı olan ve gün geçtikçe kullanıcı sayısında belirli bir artış gösteren başka bir site daha var: Chatroulette

     17 yaşındaki Andrey Ternovskiy isimli Rus’un kurduğu Chatroulette, daha çok cinsel arkadaşlık üzerine kurulu bir site. Sayfayı açtığınızda karşınızda iki adet küçük ekran görünüyor. Biri sizin kameranız, diğeri karşınızdakinin. Sol üst taraftaki next tuşuna bastığınız zaman, dünyanın herhangi bir yerinden birinin evine, ofisine, havuzuna(!?) bağlanabiliyoruz. Saniyeler içinde hiç tanımadığınız bir insanla “vahşi” bir ortamda bulabiliyorsunuz kendinizi.  


Meme görmek adına!

     Siteye girmeden önce Ekşi Sözlük'te yazılanları okumanızı tavsiye ederim. Direkt girdiğiniz anda karşınıza çıkan şeylerden ben sorumlu değilim yoksa. Ben siteye ilk girdiğimde yanımda İki arkadaşım vardı. İlk bağlantımızda şanslıydık. Polonya’daki bir yurt odasına konuk olmuştuk. İki genç, bizim yaşlarımızda bir şeyler içiyorlardı. Nereli olduğumuzu sordular, Türkiye dedikten sonra güzel dediler. Biraz havadan sudan konuştuktan sonra “next” tuşuna bastık. 

      İkinci durağımız Paraguay oldu. Kırk yıl düşünsem Paraguay’dan biriyle konuşacağımı tahmin etmezdim. Orta yaşlı bir kadındı ve bu da giyinikti(!) Bize eliyle bye işareti yaparak kapattı. Siteye girmeden önce hakkında yazılanları okumuştum ve herkes teşhircilikten bahsediyordu. İnsanların burada teşhirci damarlarının kabardığını ve olur olmaz her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği söyleniyordu. Bunların düşünerek siyah ekranları geçiyorduk (İki kere siyah ekran geldi. Genelde akıllı olan kişiler ekranlarını karartıyorlar ya da bu kişilerin kamerası yok) 

Ve malum durum!

     İşte o an geldi! Karşımızda anadan üryan birini gördüğümüzde pek bir şok geçirmedik. Belki kız olsaydık geçirebilirdik. Biz next’e basacakken, o bizde önce davrandı. Bu çıplak arkadaştan sonra karşımıza çıkan üç kişi de çıplaktı. Daha sonra ise elinde gitarıyla bestesini bize dinletmek isteyen biri, yastık savaşı yapan kızlar topluluğu, Asyalı biri ile beraber bir zenciye konuk olduk. 

     Peki, neydi bu siteyi bu kadar popüler yapan? Karşınıza neyin çıkacağını bilmemeniz! İnsanlar her next tuşuna bastıklarında karşılarına ne geleceğini bilmemenin gizemini yaşıyorlar. Erkekler bu sitede “doğal” olarak ağırlıkta, ama son zamanlarda kızların da sayısı artış gösteriyor. Bazı yaratıcı insanlarda mesken edinmiş bu siteyi. Kamerasının önünde oyuncak bir yılan ve oyuncak bir kuş olan kişi gibi. Eğer soyunmazsan yılan kuşu yiyecek diye yazmış kâğıda. 


Burası çok çeşitli bir bahçe gibi

     Her ne kadar sitenin açılış sayfasında, “16 yaşın altındakilerin siteyi kullanamayacağı ve pornografik görüntülerin sitede yer alamayacağı” yazsa da, bu kuralı dinleyen pek kişi yok. Alman Spiegel dergisinde yer alan makalede Chatroulette için  “Her saniye farklı bir insan türünü gördüğün, hayvanat bahçesi gibi bir insan bahçesi” denilmiş. Gerçekten de bu sitenin ruhunu özetleyen bir cümle. Bu bahçede gezen kişilerin bir gün acaba tanıdıkları biriyle karşılaşma ihtimalini düşünmek ise ayrı bir konu.


Yorum Gönder

1 Yorumlar