Banner

Afia Gıda - Gıda Güvenliği

Hayırlı cumalar arkadaşlar,


Uzun zamandır yazmak isteyip de malum sağlık sebepleri nedeniyle ertelediğim bir gıda yazımı daha fazla geciktirmeden ekleyeyim istedim. Sarmaşık Eczanesi Handenur'un sayfasından tanıdığım Afia Gıda, helal gıda üretimi ile gündemde. Üçü bir arada kahveden gofret çeşitlerine, çikolatalardan topkeklere kadar çok geniş bir ürün yelpazesi var.



Handenur'un yazılarını okuduktan sonra özellikle lesitin kaygısından dolayı çok sevdiğim çikolatayı yiyemez olmuştum. Afia Gıda'nın özel üretim çikolatalarıyla tanışınca bu hasretimiz sona erdi. Firmanın Konya bayisini bulup her çeşitten denemek için birer ikişer aldım. Sonucu sizlerle paylaşayım diye resimlerini de çektim. Yukarıdaki resimde görünen sütlü çikolata artık üretilmiyor. Onun yerine tablet çikolata çıkardılar, sütlü ve fıstıklı.




Topkekleri ve sürülebilir kremaları da çok güzel. Biz ailemle özellikle kakaolu fındık kremasını beğendik. Kaşık kaşık yenebilecek cinsten =)




Dikkatimi çeken en önemli husus, bisküvilerin tek tek poşetlenmiş olması oldu. Böyle bir hassasiyeti daha evvel hiç bir markada görmemiştim. Bisküvi kutusunu açtığımda içinden yukarıdaki resimdeki gibi tek tek paketlenmiş ürünler çıktı. Alıp çantanıza atabilirsiniz. Dökülmüyor. Tüm paketi alıp çantanızı doldurmanıza da gerek yok. Sağda görünen damla çikolatalı bisküvi çok enfesti doğrusu, çıtır çıtır.





Gofretlerinde de özel üretim olduğu yazıyor. Muzlu gofreti çok hoş kokuyordu. Acaba aroma ya da gıda boyası kullanılmış mıdır gibi hususları da merak ediyordum. Firmaya e-posta ile sordum merak ettiklerimi. Cevap için beni aradılar. Haram hiç bir madde kullanılmadığını, boya-aroma vs olmadığını söylediler. Yaptığım görüşmede, firmanın helal gıda konusunu çok ince eleyip sık dokuduğunu gördüm. Her ayrıntıyı düşünüyor ve ağızdan haram lokma girmemesi için çabalıyorlar.





Bu resim de üçü bir arada kahvenin paketinin arkadan görünümü. Arap harfleriyle "helal" yazısını görebilirsiniz. Yurt dışı üretimli bu kahvenin helal sertifikası var. Tam bir neskafe bağımlısı olan ablam  Afia kahveye bayıldı. Yumuşacık sütü ile gerçekten diğer markalardan daha farklı bir tada sahip.

Afia Gıda'nın web sitesini ziyaret etmenizi ve ürünlerini denemenizi tavsiye ederim. Bizleri helal gıda üreten bu firma ile tanıştırdığı için Handenur'a da teşekkürler. Hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim.


Bu yazı buradan yazarından izin alınarak eklenmiştir.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

Pabuc dedi ki…
İlk defa duydum bu markayı demek ki bizim buralara gelmemiş..Güzel ve faydalı bir paylaşım..Ben de genelde bir tek firmanın ürünlerini alırım o da herkesin çok bildiği bir marka (reklam yapmayayım zira ücretsiz reklam yapmayı sevmem:P)

Sana da Hayırlı Cumalar...
zeynep dedi ki…
Hımm tanıyorum da biliyorumda hatta alıyorumda..paylaşım için teşekkürler..
Hatta bir süredir paylaşmak istediğim bir link vardı sizin vesilenizle http://www.gimdes.org/ bakmanızı öneririm sevgiyle..
Hilal dedi ki…
güzel yorumlarınız için teşekkürler
konu hassasiyetle üzerinde durulması gerken bir konu ve ben bu firmayı bu kadar hassasiyet gösterdikleri için tebrik ediyorum
chyrkyn dedi ki…
güzel paylaşım-lar. ancak bu firmaları büyük şehirlere getirmek gerek.yoksa yerel olmaları sadece bizim buradan -a ne güzelmiş- dememizle sınırlı olacak.
zeynep dedi ki…
Ankara'dayım ben ve burda bir kaç şubesini biliyorum sevgili " chyrkyn"..eminim diğer büyük kentlerde de vardır..Biraz araştırmak lazım sadece..
Urfa Tutkunu dedi ki…
Firma internetten satış yapıyor kendi sitesi üzerinden. Hangi şehirde nerede bayisi olduğu da görülebiliyor. Yorumlarınıuz için ben de teşekkür ederim. Bu arada Sevgili Papuç, ben bu araştırmalarımdan sonra senin bahsettiğin o reklamını yapmayacağımız firmanın ürünlerini yemeyi bıraktım =)
chyrkyn dedi ki…
http://www.afiagida.com/?B=Sayfalar&SayfaId=5
evet siteye girip bulunan noktalar bu listede görülüyor,bizim semtte yok :( . benim asıl kastım market,bakkal raflarında yoğun bir şekilde satılması.yayılım yani.ben pazarlama mantığı ile baktığımdan bu markayı güçlü bir dağıtıcı her yere sokabilir.yoksa,raflarda yoğunlaşma süreci uzuuun zaman alacaktır.öngörüde bulunayım(tabi eğer bu anlamda şimdiden,toptancılar üzerinden çalışmaya başlarlar ise)en az 5-6 sene,o da şu an colaturka nın yaygınlığı kadar olur .ben yerli malı delisi biri olarak ısrarla bekleyeceğim.
Hilal dedi ki…
kesinlikle chyrkyn ben de bahsettiğin tarzda bir yayılımın çok iyi olacaı kanaatindeyim ancak sanırım biraz zaman gerek. ne kadar yayılırsa, bakkala markete ne kadar çok dağıtım yapabilirse o denli tanınır ve satılır. ama o zamana kadar da bu şekilde idare edeceğiz ne yapalım:)
Adsız dedi ki…
meşruu daire keyfe kafiidir harama girmeye lüzum yoktur.s.n