Banner

Yeni kampanyamız : İşaret dili öğreniyoruz



Merhaba değerli yazarlarımız, merhaba birmilyonkalem dostları

Biliyorsunuz daha önce çocuk istismarını önlemeye yönelik duyarlılık kampanyamızı duyurmuştuk. çalışmalarımız halâ sürüyor. ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak ve korumak istiyoruz çünkü istismar bitmiyor.

bu konudaki bilgi ve logoları  
adresinde bulabilirsiniz.

Yaz dönemi başlarken birmilyonkalem yeni bir kampanya ile sizlerle. Yeni kampanyamızda bu kez işitme engelliler için bir şeyler yapalım istedik. ancak her zaman olduğu gibi 1mkalem kampanyaları farklı olsun düşüncesiyle hareket ederek editörümüz sayın "Oğuz Marangoz"'un önerisini biçimlendirdik ve yayın yönetmenimiz "Psk. Dr A. Şebnem SOYSAL" hanımın "bir lisan bir insan" sloganını seçerek. bu kez işitme engellilerle iletişim kurabilmek adına bizler "Türk işaret dilini" öğrenmeye karar verdik.

Biliyorsunuz kişisel gelişim adına bir çok şey yapıyoruz. Kurslara, seminerlere gidiyoruz. Bu kez daha faydalı bir iş yapalım dedik. Kampanyamız şekilleniyor. Sitemizde özel bir sayfada "işaret dili" konusunda yapılmış çalışmalardan örnekler içeren videolar bulacaksınız. Ayrıca kampanya logolarımıza da yer vereceğiz. Shcek yetkilileri ile görüşmeler yapmayı ve istek halinde bir kaç şehirde düzenlenecek kurslara katılım sağlamayı planlamaktayız.

Sizlere ikinci bir yazıyla kampanya detaylarını ve kullanabileceğiniz dökümanları sunacağız. Toplumsal duyarlılığın başka bir boyutu olan  bu projede "kelime ya da kısa cümleler öğrenmek" şeklinde gelişecek. Sitemizden indirebileceğiniz materyallerde çocuklarınızla oyun oynarken bile keşfedebileceğiz bir dilin, işitme engelli kardeşlerimizle karşılaştığınızda nasıl işinize yarayacağını, sizi nasıl bütünleyeceğini görebileceksiniz..

Sizden dileğimiz ikinci yazımızdan sonra bloglarınızda bu kampanyayı duyurmanın yanında. Görsellerimizi kullanarak işyerinizde, arkadaş toplantılarında evinizde çocuklarınızla işaret dilini bir hobby olarak bu yaz döneminde öğrenmeniz. Bu uğraşın çok zor olmadığını ve keyif ve mutluluk verici olduğu göreceksiniz.

Bir dahaki yazıda  görüşmek üzere saygılarımızla..

Bir milyon kalem
"1 lisan 1 insan
işaret dili öğrenme projesi
" adına
Erkan BAL

Yorum Gönder

2 Yorumlar

HÜRREM TAKI dedi ki…
harika.kesinlikle öğrenmek istiyorum
Bestesiyleannesi dedi ki…
ben de öğreniyorum:

http://kirmizikiraz.blogspot.com.tr/2014/01/isaret-dili-ogreniyorum.html#more