Banner

Vavien (2009)

Önceden de bahsetmiştim işitme engelliler için yapılan altyazı aktivitelerinden. Onların son halkası Vavien'di ve ben de balıklama daldım tabii. O da olmasa Türk filmi izleyeceğim yok, hepsini geçtin böylesine iyi bir filmi izlememiş olacaktım.

3. Yeşilçam Ödülleri'nin sahiplerini burada paylaştım diye aklımda kalmış ama dağıtılma tarihine bakınca sınav haftası olduğunu gördüm ve kafama dank etti. O ödül töreninde 3 ödül alan bir film Vavien. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik. Müziklerini geçtim ama senaryo olarak da Binnur Kaya'nın performansı olarak da üst düzey bir film diyebilirim. Yani çatır çatır haketmişler. Senaryonun sahibinin de başroldeki Engin Günaydın olduğunu belirteyim tabii ki. Kamera arkasında da Taylan Biraderler yer alıyor.

Engin Günaydın ve Binnur Kaya. Her ikisi de "o varsa kesin izlerim" kategorisine en son sokacağım iki isimdir. Avrupa Yakası'ndaki rolleri hep itici gelmişti bana. Milletin ayıla bayıla izlediği bu iki insanı bir türlü sevememiştim, gerçi Ata'dan sonra hiç ilgimi çekmeyen bir diziydi Avrupa Yakası o da ayrı konu. Bu kadar olumsuz baktığım iki oyuncunun da filmi izlerken hiç sırıtmamaları, rollerinin altında müthiş kalkmaları görülmeye değer.

Vavien mutsuz bir aileyi anlatıyor. Evinden kopma noktasına gelen, ailesiyle bir türlü barışamayan Celal'in pavyonlarda aradığı mutluluk ve bu çabasının akabinde gelişen olaylar. Hiç umulmadık şekilde gelişen olaylar hem de. Serra Yılmaz ve özellikle de Settar Tanrıöven'in ayrı bir tat kattığı, oyunculukların tavan yaptığı ve 1.5 saatlik süresinin nasıl geçtiğini anlamadığınız, şahane senaryosunun ön planda olduğu, 2009'un izlenesi yerli filmlerinden, izlenesi dramalarından. Fırsatınız varsa bakmanızı tavsiye ederim. 8/10

http://cineshoot.blogspot.com/2010/04/vavien-2009.html

Yorum Gönder

3 Yorumlar

spoiler için sağol , filmi henüz izlememiştim
violet dedi ki…
gerçekten çok anlam yüklü bir film,mutlaka izlenmeli
SirEvo dedi ki…
ışık ne yaptın yav, böyle spoiler verilir mi hiç... Kusura bakma, kaldırdım mesajını