Banner

Biraz Mutluluk Alır Mısınız?


Misafirlerime mutluluk ikram ettim. Sizde alır mısınız? Mutluluk, bazen bir doruk kadar varılması güç . Bazen bir gelincik kadar ömrü kısa, bazen bir veda kadar soğuktur. Fakat hiçbir zaman bir ömür kadar uzun değildir. Uzun olmaya dursun. Hepimizin tek gayesi az da olsa mutluluğu yakalama

Mutluluğu yakalamak için arkasından koşarız kimi zaman, yakaladıktan sonra da elimizde tutmayı başaramadan kaybederiz. Daha da kötüsü mutluluğu yakaladığımızın farkına bile varamayız. Mutluluğu tanımlamak, mutluluğu yaşamak göreceli bir kavramdır. Farklılığı olmayan tek düşüncemiz ve temennilerimiz sevdiklerimizin mutluluğudur.

Mutluluk, bazen hoş bir sohbet, bazen de sevdiklerinle aynı havayı solumaktır. Mutluluk, bir annenin yavrusunu öptüğünde dünyadaki her şeyin anlamını yitirmesidir. Karanlık bir gecenin ardından güneşi kucaklamaktır. Mutluluk hayatımızın en çıkarsız varlıkları olan ve bir oyuncakla mutlu olan bir çocuğun çikolatası!

Oğlumun ilk mutluluğu olan çikolata!



Bir gün oğlum ile alışverişe çıkmıştım. Markette "bana mutluluk alır mısın?" dedi. Yanımızdaki bayan şaşkın gözlerle bize bakıyordu. Evet, oğlum benden mutluluk istiyordu. Oğluma mutluluk aldım. Mutluluğun bir çikolata olduğunu gören hanım efendi dudaklarını bükerek bir tebessüm gösterdi. Çikolataya mutluluk demesi ilginçti ama bir o kadar da gerçekti. Çünkü çikolata ona mutluluk veriyordu. Çikolata diyemiyordu ama mutluluk diyebiliyordu. Henüz 1,5 yaşında idi.


Bugün misafirlerim vardı. Hoş sohbetli, bol çeşitli sofranın ardından misafirlerime mutluluk ikram ettim.
Ağzımız tatlansın, sohbetimiz doyumsuz, mutluluk hep bizimle olsun diye.
Sizde biraz mutluluk alır mısınız? Mutluluğa göre karakter falımıza bakarak başlayalım mı işe önce..

ÇİKOLATAYA GÖRE KARAKTER
Yuvarlak çikolata sevenler: Cana yakın, arkadaş canlısı, görsel beğenilere önem verirler.
Oval çikolata sevenler: Esnek, toleranslı, yapıcı sosyal.
Kare çikolata sevenler: Sadık, dengeli, dürüst güven verici.
Dikdörtgen çikolata sevenler: Nerede durduğunu bilen yardım sever kişiler.
Spiral çikolata sevenler: Enerjik.
Üçgen çikolata sevenler: Diğer insanların düşüncelerini önemsemeyenler.
Baklava dilimi şeklinde çikolata sevenler: Paranın gücünü seven devamlı ilgi bekleyen kişiler.
Sütlü çikolata sevenler: Nostalji düşkünü kişiler.
Siyah çikolata sevenler: Hep ileriye bakan kişiler.
Beyaz çikolata sevenler: Kararsızlar.



Tabi bunla işin şakası. Hadi takın önlüklerinizi murfağa gidelim. Yiyelim güzelleşelim. Ne de olsa can boğazdan gelir. Bugün hep mululuk yemekleri yiyelim.

ÇİKOLATALI RULO PASTA
Malzemeler:
250 gr margarin
4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı vişne reçeli
Yarım su bardağı kırılmış iç Antep fıstığı

Çikolatalı Ganaj için:
Malzemeler:
150 gr bitter çikolata
60 ml krema


Hazırlanışı:
Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudra şekeri, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.
Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Margarinli karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Küçük parçalara ayırın. Vişne reçelini kek parçacıklarına ekleyip karıştırın.
Karışımı 20-20 cm boyutunda alüminyum folyonun üzerine alıp rulo hale getirin ve sıkıca sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye alın. Kremayı ekleyip tencereyi içi kaynar su dolu bir başka kabın üzerine yerleştirin. Karıştırarak eritin.
Ocaktan alıp ılıtın. Alüminyum folyoyu tatlının üzerinden dikkatlice çıkarın ve ızgara teli üzerine alın. Sosun yarısından fazlasını tatlının üzerine dökün. Katılaşması için buzdolabında 15 dakika bekletin. Kalan sosu tatlının üzerine dökün. Buzdolabında 10 dakika daha bekletin. Kırık fıstıkla süsleyip servis yapın.




Afiyet olsun!

Püüüüüüf Noktası..

ÇİKOLATADAN YAPRAK YAPIMI
Özellikle yaş pastaları süslemek için yaprak şeklinde çikolata yapabilirsiniz. Zehirli olmayan yaprakları yıkayın ve kurulayın. Kullanacağınız çikolatayı eritin. Küçük uçlu mutfak fırçası ile eritilmiş çikolatayı yaprakların ön yüzlerine sürün. Çikolatalı kısımları yukarı bakacak şekilde bir tepsiye dizin ve hepsini tamamladıktan sonra buzdolabında 1saat kadar katılaşması için bekletin. Sürenin sonunda yaprakları çikolatadan yavaşça çıkarın.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

. dedi ki…
ne güzel yazmışsınız,ben bitter mutluluğumu aldım,mutfağa fındık kurtlarım için,mutlu rulo pasta yapmaya gidiyorum...
Yasemin Soysal dedi ki…
çok teşekkür ederim. siz de 1MK'ya hoş geldiniz.
Adsız dedi ki…
Ulaş Çorapcı

mutluluk bazen koşmak gelirken içinden adım atmaktır, sessiz çaresiz mahçup