Banner

Bedava Arazi & Spor


Şu sıralar paşalar gibi kasım kasım kasılıyordur Kasımpaşaspor takımı.

Eee kolay değil bedavadan 170 dönüm arazinin sahibi oldu.

Kemerburgaz da Hamidiye tesislerinin hemen yanında bulunan büyük bir arazi hükümet tarafından kendilerine parasız olarak verilmiş.

Yönetim de hemen dört tane futbol sahası, bir takım dinlenme tesisleri, ve daha bilumum ihtiyaçlar için inşaat faaliyetine geçmişler.

Burası mutlaka hazineye bağlı olan bir arazidir. Yoksa nasıl bedavadan böylesine büyük bir araziyi verebileceksiniz. Mal devletin olunca köprü altından su bağışlamak çok kolay olur. Canınız acımaz, devletin malı da bitmeyeceğine göre bağışla bağışla gitsin.

Şimdi Kasımpaşaspor paşalar gibi kasım kasım kasılmasında ne yapsın. Tarihi çok eski bir kulüp olmasına rağmen şimdiye kadar doğru dürüst hiçbir mal varlığına sahip olamamış ama Sayın Başbakanın Kasımpaşa da büyümesinin, her fırsatta da Kasımpaşa’lığından dolayı övünmesinin karşılığını almış görünüyor.

Şimdi hiçbir mal varlığı olmayan hatta bir sahası bile olmayan Anadolu takımları da böyle bir arazi isterse ne olacak. Ayrıca istemesi de hakları değil mi?

Yoksa onlar da ilçelerinden ve şehirlerinden bir Başbakan çıkmasını mı bekleyecekler. Eski maliye Bakanı Kemal Unakıtan’da yerel seçimlerde Eskişehir’lilere ve Eskişehirspor’a para ve transfer yapma vaadinde bulunmuştu oy karşılığı. Ne Eskişehirspor ne de Eskişehir’liler umduklarını bulamadılar. Çünkü oylar başka bir patinin adayına gitti.

Böylesi bir ayrıcalıktan faydalanmak isteyen spor kulüpleri seçimlerde işlerini güçlerini bırakacaklar kendi içlerinden bir bakan veya bir Başbakan göndermeye çalışacaklar meclise. Ufak bir ilçe de veya il de şampiyon olsan ne olur. Önce bir Bakan veya Başbakan çıkar, sonra şampiyonluklara bakarsın.

Şimdi bir başka hükümette yarın iktidara geldiğinde Kaşımpaşaspor’un kurduğu tesislere haksız yere mal sahibi olduğundan dolayı el koymaya kalkabilir mi?

Olur mu olur. Her ne kadar önceden kazanılmış haklar geri alınmaz diye bir şey olsa bile fayda etmeyebilir. Çünkü o madde hukuk ve sosyal haklar için geçerlidir. Burada ise bedavadan elde edilen taşınmaz mal var.

Eeee taşınmaz malı da ancak devleti temsil eden hükümetler taşır değil mi?

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Susan Çocuk dedi ki…
Ne denir ki? yazı gayet iyi, atıflarla , hukuki alıntılarla ve örneklerle gayet akıcı bi anlatım ve yerinde bir yazı :) devamını dilerim .
uğur erhan dedi ki…
Lağımdaki fare,

Yorum için teşekkürler.

Saygılar. Işık