Banner

patates kral

Hansel ve Gratelin ormanda buldukları ev patatesten olsa mesela. Cadının prensese sunduğu elma değil de patates olsa. Kutlamalarda pasta yerine patates yense. Mutfak dolaplarını açınca çokonat yerine patates dökülse.

İşlevselleği su götürmez olandır o. Kızgınlık anlarında kulağa hoş gelebilecek sevimli sözlerden biridir "patates kafa". Cırcır olunduğunda en vefalı dosttur mesela. Yemeğin tuzu fazla kaçtığında ilk akla gelendir. Okul günlerinde şekilli baskılar yapmak istediğimizde hep en yakınımızda olmuştur. Başımız ağrısa, halkalarıyla derman olur bize.

Tamtakır olan mutfakta, patates varsa yalnızca, bir ampul beliriverir kafamda. Tek başına kraldır o. Kızartmasıyla cezbeder bizi. Püresiyle sakinleştirir, salatasıyla şenlendirir. Diğer sebzeler patatese garnitür olabilirler yalnızca. Başrolde hep o vardır. Yumurtalı patates mesela, kıymalı, tavuklu ya da köfte patates. Kumpir ziyafettir midelere, böreğin patateslisidir güzel olan. Tek başına, salçalı suyla ana yemek bile olur icabında. Ucuzdur, kolay bulunur, besleyici ve doyurucudur.


 
Mamafih; uzak durulması gereken tek patates, çürümüş olan patatestir. :)

Yorum Gönder

3 Yorumlar

RoMeo dedi ki…
sevgili kermit;

evet dediğin gibi vazgeçilmesimiz...
Pabuc dedi ki…
ama ama ama siz öyle bi anlatmışsınız ki patatesin çürümemişinden de uzak durmalıyızz ...o saydıklarınızı yersek gelsin kilolar...off sonra ye ye patates gibi ol dimi olmaz yaa patetes hiç güzel bişiy değilmiş ben bunu anladın yazıdan ;)

Sevgiler saygılar elinize sağlık püre pardon yazı çok güzel olmuş ;)
♥sibelinsu♥ dedi ki…
sanırım bu patatesle yapılan herşeyi seviyorum ben ..yaşasın patates!...:))