Banner

Gel de Gülme


RTÜK komedi filmi çevirir gibi televizyon kanallarına ceza vermeye devam ediyor.
Daha öncede Aşk-ı Memnu dizisinde eşini aldatıyor bunun adı da ihanettir ve Türk toplumuna kötü örnek oluyor diye Kanal D ye ceza kesmişti. Şimdi de bunun bir benzerini ATV’ye verdi.

Neymiş efendim, dizide bir adam baldızını hamile bırakmış, bu da Türk geleneklerine aykırıymış kötü örnek teşkil ediyormuş ve oy çokluğu ile ceza verilmiş.

Bu RTÜK üyeleri acaba nerede yaşıyor, Türkiye olabilir mi?

Bu ve bunun gibi diziler daha piyasa da yokken;

Bu ülkede kendi kızına tecavüz edip hamile bırakanları,

Bu ülkede kendi kız kardeşine tecavüz edip hamile bırakanları,

Bu ülkede trencilik oynar gibi, aynı aile ve sülale içinde birbirine ihanet eden kadın ve erkekleri,

Bu ülkede karısını satan erkekleri,

Bu ülkede kızını satan anne ve babaları,

vb.vb.vb.

daha nicelerini görmedik mi?

Bizim ahlakımız televizyon dizileri ile mi bozuldu, yoksa her geçen gün yozlaşan ahlak anlayışımızın yok olmasıyla mı bu hale geldi.
Televizyonlarda ve sinemalarda çekilen dizi ve sinema filmleri bir toplumun aynasıdır. Yoksa seyrettiğimiz dizi filmler bilim kurgu türünde çekilen yapıtlar değildir.

Nasıl yaşıyorsa bir toplum, öyle de dizi ve film çeker. Bu tür filmlere ceza vermekle toplumun bozulan ahlak anlayışını değiştiremezsin. Tam aksine daha fazla merak uyandırırsın.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

Ness dedi ki…
Bu bir senaryo sadece..
Bu ve buna benzer nice haberler okuyoruz/izliyoruz.
Tartışma programlarında aile içi kavgalar hüküm sürmekteyken bir senaryoya ceza vermek de nesi?
Anlaşılır gibi değil.
Yazı için teşekkürler, elinize sağlık. Güzel bir noktaya dikkat çekmişsiniz.
uğur erhan dedi ki…
Ness

Bu tür cezalar veilirken, televizyon ekranlarında ana, avrat düz giden küfürlere ne yazık ki olmamış gibi davranılıyor.

Bir televizyon kanalında, kendini gazeteci olarak tanıtan bir kişinin yapmış olduğu her programda skandal üstüne skandal yaşanırken,(Bu görüntüler internette dolaştığı için biliyorum)bir dizi de baldız hamile kaldı diye hop oturup, hop kalkmanın anlamı ne anlaşılacak gibi değil.
Çok uzağa gitmeye gerek de yok, geçenlerde mecliste söylenen sözler çok mu masum sözlerdi, o toplantıyı canlı olarak veren televizyon kalanılına acaba bir ceza verilecek mi?

Yorumunuz için teşekkürler.
Pabuc dedi ki…
Bu bahsettiklerinizin hepsi bu ülkede (malesef) oluyor...Bu utanc verici insanlık adına...

Fakat bunun böyle olması bu tip ahlaksızlıkların dizilerde izlenmesi gerektiği anlamı taşımaz...Ben tv açtığımda bunlarla karşılaşmak zorunda değilim..Ailece oturup tv izlemek istediğim zaman bunlarla karşılaşmak zorunda değilim..Bu gerçeklerden kaçma anlamı taşımıyor ama yine de bu olayların tv de dizi yapılıp her hafta insanlara (hayranıkla) izlettirilmesini hoş karşılamıyorum...

Ve biliyor musunuz bu ülkede hep bu şekilde ahlaksızlıklar olmuyor güzel şeylerde oluyor madem gerçekleri yansıtıyor güzel şeyleri de yansıtsınlar...Ahlaksızlıktan pirim yapıp inanılmaz paralar kazanılıyor bunu da unutmayın...

Tabiki Rtuk ahlakımızı düzeltecek değil ama göz göre göre de her akşam onların tv de reklamlarının yapılmasına izin vermemesi gerektiğini biliyor ...

Sevgiler...
uğur erhan dedi ki…
Papuç,

Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Zaten benim de ülkemizde bunlar oluyor diye dizi ve filmlerde de bırakın olsunlar gibi bir düşüncem yok.

Benim demek istediğim yaşanan gerçekleri göz ardı edip dizi ve filmlerdeki bazı senaryolara bakılıp komik cezalar verilmesidir.

Ayrıca televizyondaki dizilerde halkı bilinçlendirip güzel şeyleri anlatmasını beklemek de hayal olur. Onlar paralarının üstüne daha fazla parayı nasıl koyarımın derdindedir.

Saygılar.