Banner

Yeni yıl ve Birmilyonkalem farkı

Aramıza yeni katılan dostlar bilmeyebilir ancak Birmilyonkalem'i diğer blog kümelenmelerinden ayıran bir özellik vardır. O da gerek sosyal amaçlı projeleri, gerek yazarlarının arasında (hiç görüşmeseler de) zamanla oluşan sıcak bir sevgi. Bir aile, akraba, arkadaş sıcaklığıdır.

Umarım bu duyguyu tatmak tüm yazar arkadaşlarımıza nasip olur. İşte yazarlarımızdan Şaika Hanım'a duyulan sevgi de bunun bir göstergesi. Siz bakmayın onlarca yorum yapılmadığına, çünkü bir çoğumuzun dili LAL, bir çoğumuz hala inanmak istemiyoruz.

Kilometrelerce uzaklarda Zuhal Hanım dünyanın öbür ucunda ağlıyor. Aykız şaşkın, Sen bilirsin abla biraz buruk. Ya Şebnem hanım, Bizim adımıza Şaika hanımı fırsat buldukça ziyaret eden ve eriyip gittiğini gören sevgili editörümüz ne kadar üzgün bilebilir misiniz? Ya aramıza katılan sevgili arkadaşımız Gayyor? Yüreğindeki sızıyı satırlara dökmeden duramadı gördüğünüzce. Ya yazamadıklarını okuyabildiniz mi o satırlardan...

İşte bir milyon kalem bir çok siteye nasip olmayan bir şeyi başarıyor 2 yıldır. Farklı bir kardeşlik duygusunu, farklı bir insanlık sevgisini ama aslında hep içimizde olan bir şeyi, birbirinin aynası olan insan yüzlerinde bizlere gösteriyor. Birbirimizde görüyoruz güzelliklerimizi, acılarımızı, hüzünlerimizi, sıkıntılarımızı.

Bir çok blog yazarı ve blog zincirleri ile kardeşlik bağları kuruyoruz. Projelerimize destek veren, güzel insanlar güzel şeyler yapıyorlar. Birmilyonkalem bir gönül yolculuğu olarak yola çıkan bir çocuktu. Şükür ki boyu bizi aştı ama henüz çok taze bir fidan. Onu yazılarımızla, yorumlarımızla birlikte büyütmek ve beslemek zorundayız.

Hergün aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor, birlikte daha güzel şeyler yapalım istiyoruz. Kimseyi zora koşmadan, içinizdeki iyilik duygusunu harekete geçirmekten öte yaptığımız birşey de yok aslında. Kardeşlik duygularımızı alevlendiriyoruz. Birlikte daha iyi şeyler yapabilmek adına.

Zaman zaman yazarlarımız birbiriyle atışmıyor mu? Atışıyor tabi ki. Kardeşler didişmezler mi? Bütün kardeşler aynı mı düşünür. Oluyor arada ama biz bunları tüm iyi niyetimizle çözmeye çabalıyoruz.

Birlikte çok güzel işler başardık. Çalışmalarımızı Kampanyalar linkinden izleyebilirsiniz. Her çocuğun masalı kütüphanesi, 33 Okul 3003 öğrenci için elele kampanyası, Ulupamirde Hırka Olmak, Tokat Huzurevinde Bayram, Altına İmza Atarım ve son olarak güzel gelişmelerini duyduğunuz Adıyaman'da bir çocuğum var kampanyası da hedefine ulaştı. Sayenizde çok mutlu ve gururluyuz, bu sevinci sizlerle birlikte paylaşıyoruz.

2010 yılında da güzel bir örnek daha verelim istiyoruz insanlara. Blog yazarlarının hiç tanımadıkları bir arkadaşlarının anısını yaşatmak adına birşeyler yapmak istediğini göstermek. Kaybettiğimiz değerli yazarımız Şaika Hanım'ın anısını yaşatmak adına düşüncelerimiz var. Hele bir Adıyaman'daki çocuklarımızın yeni yılını şenlendirelim. O görevin altından da elele hep birlikte kalkalım....

Sonra 2010'da biraz daha sıkı bağlarımız olsun. Dileyen yazarlarımızla Ankara - İzmir - İstanbul başta olmak üzere birkaç yerde tanışma toplantısı, kermes benzeri etkinlikler düzenleyelim istiyoruz. Bu konuda önerilerinizi de bekliyoruz.

Tüm kampanyalarımıza katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz.
Herşey daha güzel olacak. Yeter ki isteyelim... Hepinize mutlu ve yepyeni bir yıl diliyoruz...

Saygılarımızla.

Birmilyonkalem Sitesi Adına

A.Şebnem SOYSAL & Erkan BAL

Yorum Gönder

5 Yorumlar

Evren dedi ki…
yürekleri güzel onca insanın ortaya koyduğu o kocaman sevgi dalgası daha da yayılacak 2010da... dilerim altına imza attığınız nice kampanyayla gülen çocukların sayısı 10binleri bulsun...
sevgiler...
sünter dedi ki…
Degerli editörlerin ve bu güzelliklerin yasanmasina vesile olan herkesin yeni yilini candan kutluyorum. Yeni yilin herkese güzellikler getirmesini diliyorum.

Saika hanima Allahtan rahmet diliyorum.

Su aralar yogunluktan ötürü pek takip edemedigim icin son kampanyaniza erisemedim:(
Yeni kampanyalarda yeniden sizlerle olmak umuduyla
Her sey gönlünüzce olsun.

Sevgiler
feyzullah kırca dedi ki…
sevgi adminler Erkan Bey ve Şebnem Hanım güzel çalışmalarınızdan dolayı sizlere ve kampanyalara destek veren herkese çok teşekkür ederim. Bir milyon kalemin üyesi olmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. TÜM BİRMİLYONKALEMİN TÜM MENSUPLARININ VE ZİYARETCİLERİNİN YENİ YILINI TEBRİK EDER YENİ YILIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.
senbilirsinabla dedi ki…
"Abla", eli ile beraber kafasını da taşın altına sokmaktan çekinmeyip, yeni kampanyalarla mutluluklar yaratmayı seven sevgili editörleri ile, yazan, okuyan, katılan tüm birmilyonkalem üyelerinin yeni yılını "daha iyi bir yıl" dileğiyle kutlar.
SirEvo dedi ki…
Bu siteyi hayata geçirip yaşatan herkese teşekkürler.