Banner

Editörden: 24 Kasım'a Dair


Son yıllarda özel günlere karşı alerjimiz arttı. Popüler kültürün pompalanan günlerinden yorulduk belki. İçeriği boş, sadece hediye paketlerine sıkıştırılmış günler takvimlerimizi işgal etti. Yılbaşı, Sevgililer Günü, Kadınlar Günü, Anneler Günü, Babalar Günü vs, vs.. Takvimde neredeyse sıradan bir gün kalmadı. Belki de biz sıradan olmanın zorluğuna dayanamayıp, özgünlüğün dayanılmaz hafifliğine köle olduk. Pop kültürün esiri takvimler kurguladık. Tek taşımı kendim aldım çetesiyle, küçük olsun ama benim olsun dünyasının savaşına dönen özel günleri yaşamaya başladık.

Ama bu günlerin bir iyi tarafı var. Tek günlüğüne bile bir duyarlılaşma yaratıyor.


Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Birmilyonkalem'in genç editörleri BiGaripWoman ve Efsa son bir aydır bu konu üzerinde çalışıyorlar. Hepimizin dağarcığındaki saklı kalmış ilk anıları gün yüzüne çıkartmak için çabaladılar. Onların bu çabasıyla bellek antolojimizde saklı kalan ruhları bir kez daha özgür kılacaktık. Hüzün ve sevinciyle 1MK yazarları bugün öğretmenlerini yazacaklar. Kardelenler bugün çokça kulaklarımızı çınlatacak. Çölde serap olan kızlar, ben de varım dedikleri hayat öykülerini bize anlatacaklar.

Bu coğrafyada soluk alan herkesin bir öyküsü var. O nedenle okumak gerek diye düşünüyorum.

Yepyeni 1MK özel sayfalarında buluşmak umuduyla.


1MK Adına
A. Şebnem Soysal - Erkan Bal

Yorum Gönder

2 Yorumlar

efsa dedi ki…
Hepimiz hayatlarımız boyunca birer öğretmen ve öğrenci olduk... Bu gün hepimizin günü aslında... Herkesin öğretmenler gününü kutluyorum.
BigaripWomen dedi ki…
Eveeet okumak gerek :) Kışın en sevmediğim yanı günlerin kısa olması vakit kısıtlı of off çok dertliyim yetişemiyorum yazılara. En kısa zamanda hepsini okumuş olmayı diliyorumm.Desteğiniz için çook teşekkürler.