Aşkı En Çok Kim Yaşar? - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

28 Şubat 2014 Cuma

Aşkı En Çok Kim Yaşar?


Her zaman destanlarda masallar da kadınlara aşık olan erkekler ve onlar için her şeyi yapmaya hazır kahramanlar anlatılır. Mesela Ferhat ile Şirin ,Leyla ile Mecnun ,Kerem ile Aslı bu hikayelerde en çok erkeğin aşkı anlatılır. Hep erkekler kahramandır sanki kadınlar aşk için hiç bir şey yapmamış kabuğuna çekilmiş onları izlemişlerdir. Peki gerçekte yaşanmış bu hikayeler de aşk için çabalayan erkekler iken şimdi neden sadece kadınlar?


Özellikle günümüzde kadınlar daha aşık, daha fedakar, daha tutkulu erkekler ise daha ciddi, soğuk, aşka uzak ve kadınları için kahramanlık yapmaktan çok uzaklar. Bunun sebebi nedir? Bir zaman sonra bu devran neden tersine döndü?

Erkekler artık iş ve çalışma hayatındaki streslerden hayatın pahalılığından ve kadınların isteklerini yerine getirememekten bu durumdalar. Artık iki cins içinde hayat monotonlaşmış hale gelmiş ve belli kalıplara sıkıştırılmış. Ferhat şirine tek taş yüzük mü almış? Kerem Aslıya mükemmel bir evlilik teklifi mi hazırlamış? Eskiden erkekler saf aşkla gelir kadınlar her şeyi göze alıp kabul ederlerken şimdi öncelikler mecburiyetle birlikte aştan başka ev, araba, iyi bir kariyere dönüşmüş.

Birine deliler gibi aşık oldunuz bayanlar ama onun kariyeri yok , parası yok sadece kendisi var bu aşk için yeter belki ama ya geçim? Şimdiki aşklar mantığa bürünmüş ve mutsuzluk yongası olmuş bu kadar boşanmalar bu kadar kavgalar hep bitmeyen istekler ve ihtiyaçlardan kaynaklanıyor. Eski evlilikler neden 50 yıl 20 yıl sürdü? Cevabı evlenirken sadece aşka baktılar çoğuda görücü usulü evlendi ama o yıllar idare yılları yetinme yıllarıydı ama şimdi hiç birimiz yetinemiyoruz. Aşk ölüyor mantık başlıyor.

Kadınlar artık daha aşık çünkü kadınlar erkeği elinde tutmak için aşk oyunu oynuyorlar. Çok aşık olanlar da var onların arasına karışmış oyuncular da var. Artık kadınlar yine eski yıllara aşk istedikleri yıllara döndüler. Şimdi yine aşk zamanı iş güç kariyer denemeleri olmadı demek ki bir yerde yanlış yapılmış. Aşk ve sevgi varsa atlatılamayacak sorun, dert keder yoktur. Hayattan aşk dileyin bayanlar gerçek bir aşk!
Askvemoda.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar