Instagram’da Takipçi Sayınızı Nasıl Arttırırsınız ? - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

23 Şubat 2013 Cumartesi

Instagram’da Takipçi Sayınızı Nasıl Arttırırsınız ?


Instagram takipçilerinizin sayısını yükseltin

Instagram ilk başta sadece iPhone’larda kullanılabilen bir uygulama iken bile son derece fazla kullanıcısı bulunan bir platformdu. Facebook’un Instagram’ı satın almasının ardından Android cihazlarda da kullanılmaya başlanınca, kullanıcı sayısını kat kat arttırdı. Şimdilerde ise kişisel kullanıcıların yanı sıra, markalar da bu platforma son derece önem vermeye başladılar. Bu gelişmelerin ardından, kullanıcılar takipçi sayılarını nasıl arttırabileceklerini araştırmaya başladılar.Instagram’da takipçi sayınızı yükseltmek için uygulamanız gereken bir kaç adım mevcut. Fakat, “takipçi kazanma uygulamalarını” güvenilir olmamalarından dolayı kesinlikle kullanmamanızı öneriyoruz.

Instagram’a uygun fotoğraflar yükleyin

Öncelikle mevcut takipçilerinizi kaybetmemekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için çok fazla ve gereksiz fotoğrafla takipçilerinizin ana sayfalarını işgal etmeyin. Bu adımın ardından, Instagram’ın her çektiğiniz fotoğrafı yayınlayacağınız bir platform olmadığını kabullenin. Yalnızca ilgi çekici içerikleri paylaşırsanız, mevcut takipçilerinizi kaybetmeyeceğiniz gibi, yeni takipçiler edinmeye başlayacaksınız. İnsanlar özellikle, günlük hayatlarında karşılaşmadıkları içeriklere daha fazla ilgi gösterirler.

Kendi sosyal çevrenizi takip edin

Instagram’da takipçi kazanmaya kendi çevrenizden başlayabilirsiniz. Bunun için Facebook, Twitter ve telefon rehberinizde kayıtlı olan arkadaşlarınızı takip etmeye başlayabilirsiniz ve böylece Instagram kullanıcısı olduğunuzu arkadaşlarınızın fark etmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Instagram’daki “Arkadaşını Bul” özelliğini kullanabilirsiniz.  Bunun dışında, Facebook, Twitter, Google + vs. gibi sosyal ağ profillerinizde, Instagram profilinizin adresini paylaşabilirsiniz.

Fotoğraflarınıza doğru hashtagler ekleyin

Instagram’da da tıpkı Twitter’daki gibi hashtagler bulunmakta ve kullanıcılar bu hashtagler aracılığı ile ilgi duydukları konular ile ilgili görseller aramaktalar. Bunun için fotoğraflarınıza hashtagler ile beraber paylaşmanız, daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Bunun için, fotoğrafınız ile ilgili doğru ve popüler hashtagleri belirlemeniz önemli. Bunun için Tags for Like adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu uygulama, Instagram’da en çok kullanılan hashtagleri kategorilere ayırmış ve siz fotoğrafınız ile ilgili hashtag listesini seçip, direkt olarak kopyalayıp, fotoğrafınıza ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede daha fazla kişi fotoğraflarınız görüyor, beğeni ve takipçi sayınız artmaya başlıyor.

Instagram hesabınız diğer sosyal ağlarınıza bağlayın

Instagram hesabınız ile Facebook ve Twitter hesaplarınızı bağlayabiliyorsunuz. Bu sayede, Instagram fotoğraflarınızı Facebook ve Twitter’da da kolayca paylaşabiliyorsunuz. Bu hem diğer sosyal ağlardaki arkadaşlarınızın fotoğrafları görüp, Instagram kullanıcısı olduğunuzu anlamasına yardımcı oluyor hem de Facebook arkadaşlarınızdan Instagram’a yeni katılan olursa, size bildirim geliyor ve yeni tanıdıklarınızdan haberdar oluyorsunuz.

Takip edin ki takip edilin

Tüm bunların dışında, sizde ilginizi çeken kullanıcıları takip edin ve beğendiğiniz görselleri beğenin. Bu konuda ne kadar cömert davranırsanız, sizden o kadar fazla kişi haberdar olacaktır. Sizde hashtagler üzerinden ilgi duyduğunuz konular ile ilgili aramalar yapın ve beğendiğiniz görselleri beğenin. Eğer bir kullanıcı sizin ilgi duyduğunuz görselleri düzenli olarak paylaşıyorsa onu takibe alın. Ne kadar fazla kişi takip ederseniz, size geri dönüşte o kadar fazla olur. Tüm bu adımları uygularsanız, Instagram takipçi sayınızın arttığını göreceksiniz.
Not: Bu yazı sosyal medya haber blogu olan Sosyaling.com'un izni ile http://www.sosyaling.com/instagramda-takipci-sayinizi-nasil-arttirirsiniz/

Instagram Takipçi Arttıma ile ilgili bilgi almak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar