GÜL YÜZLÜ SEVGİLİYE-25 - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

22 Ekim 2012 Pazartesi

GÜL YÜZLÜ SEVGİLİYE-25





Senin ismini her duyuşumda, bir yağmur damlasının yukardan aşağıya düşerek tenime değip içimi bir hoş etmesiyle uyanır gibi uyanıyorum derin gaflet uykularımdan. Seni yağmurla ve yağmuru seninle sevdim. Cebrail aleyhisselam vasıtasıyla yüce Allah’tan aldığın vahiy yağmuruyla, yağmurun toprağa hayat vermesi gibi dünya insanlığına yeniden hayat verdin, insanlığa yeniden kurtuluş yolunu gösterdin. Yağmur olup gönlüme düşüşün, her yağmur damlasının vahyin inişi gibi ruhuma indiğini hissederim ruhumun susuzluğa mahkûm kurak ve bitap düşmüş toprağı andıran diyarlarına. 

Yediveren güller gibi hayata güller veren gül kokulu efendim! Seni özleyip, senin uğruna yanarken, sensizliğin üşüttüğü yitik bir hayatı gözlemlemenin, yaşantımdaki eksik ve hatalarımın verdiği sana layık bir ümmet olamama korkusu yitik bir aşkın sevda masalı gibi geliyor bana. Her geceyi sabaha bağlayan şafak sökümünün günün ağarmasını haber verdiği gibi en azından seni sevdiğimi ve seni önder bildiğimi bilmenin huzuru içimde şafakları söktürüyor. Karanlıklardan sabaha çıkacağıma dair umut belirtileri hâsıl oluyor içimde. Gönlümde yaşattığım geleceğe dair ümitlerimde; biraz özlem ve biraz da hüzün karışsa da senden bir ışık var.

Bizlerde olmayan ve yaşantılarımızda eksikliğini hissettiğimiz ve sana layık bir şekilde seni severek, seni tam anlamıyla sevmeye mazhar olamamak bizim için ne büyük bir eksiklik olduğunu biliyoruz en azından. Buna rağmen hiç olmazsa dilimizle sevdiğimizi söylüyoruz ya seni hiç tanımayan ve getirdiğin hakikatlerin farkında olmayanlara bakınca; aslında o da bir kurtuluş ümidi sayılır bizim için.

Züleyha’nın Yusuf aleyhisselamda bulduğu güzellik sende. Senin güzelliğin onun düştüğü kuyu gibi derin bir kuyu, alır götürür bakanları derinlere… Bakışlarıyla oraya düşenin bataklığa dönüşü olmaz. Ne mutlu seni kalbine düşürene, kalbinin derinliklerinde senin sevgini bulana. Ne mutlu senin güzelliğinin ve insanı huzura götüren o engin sevgi ve hoşgörü deryana dalabilene. Ne mutlu kalbine sen düşene ve daha da önemlisi senin kalbine düşebilene ne mutlu...

Molla cami der ki; ‘Üç zümreye üç şey çirkin düşer; padişahlara sertlik, âlimlere mal sevdası ve zenginlere cimrilik’ Ey yüce Allah’ın kutlu elçisi! Ey âlemlere rahmet olarak gönderilen gül yüzlü sevgili sultanım! Sen ki; insanların en şereflisi peygamberim! Biliriz ki; sende bu üç çirkin özelliğin hiç biri yoktur. Biliriz ki; sözü en yumuşak söyleyen sendin. İsteseydin çok mal biriktirebilecek iken, sen elindekini hep başkalarına vererek bazı zamanlar kendisi aç kalandın.

Bizler ki; seni örnek almaya çalıyoruz. Bizler ki; senin rehberliğine muhtacız. Bizler ki; senin yolundayız. Varsın birileri hakkımızda hep kötü konuşsun. Senin rehberliğine ters düşmeyen konularda biz onlara uymadan, eleştirmelerine aldırmadan doğru bildiğimiz ve haklı olduğumuz şeyleri savunmaya devam ediyoruz.

Haklı olduğum konularda doğruyu yapma ve söyle konusunda mücadeleden asla korkmamaya çalışıyorum. Böyle yaptığımı gören haksızlık yanlıları ve boş ver neme lazım diyenler; bu dünyayı sen mi kurtaracaksın diyorlar. Dünyayı kurtaramam belki, ama hacca giden karınca misali, hiç olmasa bu yolda ölürüm. Biliyorum ki; atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli diyorlar. Dünyada faydalı işler yapmak için çaba sarf eden, faydalı eserler bırakmak isteyen birçok iyi insanın değerli biriydi diye arkasından söylüyorlar.

Biliriz ki; elinde diken yarası olmayan, burnuna gül kokusu süremez. Biliriz ki; bizden önceki iyi kulların, senin ve ümmetinin çektiği cefayı çekmeden ölenler ahir hayatında öyle kolayca cennete giremez.

‘Aşk sandığın kadar değil; sevdiğinin uğruna yandığın kadardır’ diyen Mevlana’nın dediği gibi yüce rabbim senin uğruna yanarak mum gibi erimeyi ve erirken de cenneti aladaki liva-ül hamd sancağı altında dirilerek gölgelenmeyi rabbim bizlere nasip etsin. Kevser havuzunun başında beraber bulunarak mübarek suyundan içebilmeyi nasip etsin.

Feyzullah Kırca
Akbaşlar Köyü / Dursunbey


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar