ESKİ YIL, YENİ YIL - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

17 Aralık 2011 Cumartesi

ESKİ YIL, YENİ YIL


Eski yıl, geride bıraktığımız yıl, neler yaşandı kim bilir?...
Neler yaşanmadı ki 2011 de, kaybedenlerde oldu kazananlarda. Beraber olduklarımız oldu, ayrıldıklarımız oldu, sevdiklerimiz oldu, soğuduklarımız oldu. Aramıza yeni katılanlar oldu, aramızdan ayrılanlar oldu. Güzel şeyleri kutladık, kötülerine göz yaşı döktük. Kucakladık güzellikleri, sarıldık sevdiklerimize. Kaçtık, uzaklaştık, istemedik, sevmediklerimizi görmek istemedik.
İşlerimizi değiştirdik, Görüştüğümüz insanları değiştirdik. Geçim derdine düştük, koşturduk oradan oraya. Kendimize sözler verdik, azını tuttuk, çoğunu tutamadık. Yorulduk, dinlendik.
Satın aldık beğendiklerimizi,  giyindik süslendik, beğenmek için kendimizi. Gezdik, konuştuk, çaylar içtik kahveler içtik dost sohbetlerinde. Her şey iyi olsun istedik. Her şey güzel olsun istedik. Kızdık, kavga ettik, küstük, alındık belki ama "her şey güzel olsun " istedik.
2011 de içimize döndük, kendimizi dinledik, kalbimizin sesine kulak verdik. İsteklerimizi listeledik. Kendimizi geliştirmeye söz verdik, listemizdeki kitapları okumaya, son çıkan filmleri izlemeye, tüm aktivitelere katılmaya. İnsan en çok kendine verdiği sözü tutamazsa üzülürmüş. Sözlerimizi tutamayınca üzüldük. Yapamadık, okuyamadık, izleyemedik, çabamız oldu ama yeterli değildi. Halimiz yoktu, canımız sıkkındı, paramız ve vaktimiz yoktu. İstedik ama olmadı. Yaşamın hızlı akışına ayak uyduramadık. Kendimizi geç kalmış hissettik. Pişmanlık duyduk, vicdan azabı çektik, keşke dedik bol bol.
2012 kapımızda, yepyeni el değmemiş bir yıl, tertemiz bir defter. Gerçekleştirmeyi çok istediğiniz ama bir türlü fırsat bulamadığınız ne varsa, gerçekleşmesi, keşkelerinizin az olması dileğiyle...

08.12.2011
YAZAN: HALENİNHARESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar