Keşke Bilmeseydim.. - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

6 Ekim 2011 Perşembe

Keşke Bilmeseydim..

Bilmek, sorumluluk getirir.. Keşke hiç bir şey bilmiyor olsa idim.. Keşke okumayı-yazmayı bilmiyor olsa idim.. Bir toz tanesi oluverseydim, bir taş, yahut bir deli; iradesini kullanamayan biri..


Allah'ı biliyorum.. Kendimi bildiğimden daha çok Allah'ın varlığını biliyorum.. Bilmekle kalmıyor görüyorum.. O kadar yakın ki bana.. Her saatte, her yerde yanıbaşımda.. Hem Yaratanım, hem arkadaşım.. Hem vallahi hem billahi, O, benim, en büyük sırdaşım.. Bana, benim hayrıma olacak her şeyi veriyor.. İhtiyacı yok ama sadece bir şükür, bir teşekkür bekliyor.. Biliyorum, hissediyorum; gel gör ki bir teşekkürü çok görüyorum.. Allah'a karşı bir sorumluluğum var; ben hiç yerine getiremiyorum.. Sorumluluğu yerine getiremeyince de eziliyor, huzursuz oluyorum.. Keşke bilmese idim, keşke irade sahibi olmasa idim.. O zaman sorumluluk sahibi olmayacak, sorumluluğumu yerine getiremediğim için bu denli pişman olmayacak; kim bilir, belki huzuru bulacaktım..


...Ama biliyorum.. Maalesef, biliyorum.. Bilmese idim; daha mutlu ve huzurlu olacağımı bilecek kadar bilgi sahibiyim üstelik..

6 yorum:

  1. O'nu biliyor ve bunları söylüyorsan SEn Herşeyi biliyorsun bence..Sorumluluklarını bilmeyen farkında bile olmayan üstelik O'nu bilip düşünmeyenler de var..Hiç değilse kendini hesaba çekebiliyorsun ne mutlu sana..Rabbim iradene sahip olup gerçekten yapmak istediklerini yapmanı yaşamanı nasip etsin...

    Bilmek korkutuyor zaten bilmeyen her daim mutlu!

    YanıtlaSil
  2. Pabuç ;
    İnşaallah senin de dediğin gibi kendimi hesaba çekmeyi bildiğim gibi yapmak istediklerimi yapacağım zaman da gelir en kısa zamanda..

    Bilmek korkutuyor, evet.. Düşünsene, "Rabbin kim, dinin-kitabın ne, peygamberin kim..? " sorularına cevap verememeyi.. Allah'ım Sen o fena günden koru..

    Aylar sonra yazdığım bu yazıya yorum yaparak, varlığını hissettirdiğin ve bir yorum ile yazı yazmaya teşvik ettiğin için bundan önceki teşekkürlerim kadar teşekkür ederim sana..

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı görmeme sağlayana Şükür diyelim...

    Benim de kendi kendime sürekli düşündüğüm bir şey olduğu için dikkati çekti yazın..Ve çok da güzel ifade etmişsin düşüncelerini..Daha ne olsun..

    Düşünmediğimizin ikazını bir çok ayette yapıyor Yaratan...Düşünmeyince lay lay lom geçer günler..

    Siz yazın biz de okuyalım inşaAllah...Kaleminize kuvvet yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bir teşekkürü ikiye çıkardın, ikiyi üçe.. Böyle giderse tüm teşekkürlerimi emrine amede kılacağım.. Bin yaşa sen emi..

    YanıtlaSil
  5. keşke'si fazla ama güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Zamanla o fazlalıkları da kaldırırım inşaallah..
    Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar