Banner

Lezzetli Böcekler

  • Casu Marzu :İtalya'da üretilen bu Casu Marzu denilen yumaşak peynir, sütün üzerinde böceklerin larvalarını bırakıp sütün fermantasyona uğratılmasıyla oluşuyor. Bazı insanlar peynirin dış kısmını atarak yesede pek çoğu böcekleri de mideye indirmiş oluyor. Afiyet Olsun.

  • Fırında Tarantula : Tarantula Kamboçya'da veba salgını sırasında yenmeye başlamış, sonrasında sıradan bir yiyecek haline gelmiştir. Öndişleri atılıp kalan tüm kısmı yeniliyor. Servis önerisi: Sıcak tüketiniz.

  • Hamile Çekirge : Tayland'ın kuzeydoğu bölgesinde çekirgeler mükemmel bir atıştırmalıktır. Yakalnıp temizlendikten sonra, hafif tuzlu olarak tüketilir.

  • Termitler : Termitler Afrika'da ve Endonezya'nın bazı kesimlerinde alışılagelmiş sıradan bir yiyecektir. Protein açısından zengin olan termitler, az yağışlı mevsimlerde toplanır ve hafif kavrulmuş olarak tüketilir.

  • Akrepli Şeker : Bu kalifornia akreplerinin üzeri lezzetli bir şekerle kaplanmıştır ve içindeki akrep tek parçadır.

  • Atıştırmalık Solucan Larvası : Bu solucanlar barbekü ile pişirilip kaşarlı, mısırlı ve meksika soslu olarak satışa sunulmuş.

  • Dev Su Böcekleri : Tayland'da bu böceklerin kabukları çıkartılıp, kızartılıp kavrularak yeniliyormuş.

  • Tekila Aromalı Solucanlı Lolipop : İşte sıradışı tatlar arayan manyaklar için bir ürün daha.

  • Karınca yumurtası : Tayland'da yılın sadece bir ayında bulunabilen bu karınca yumurtalarını toplamak oldukça zahmetli bir iştir. Squishy denilen bu yumurtalar salata üzerinde ve tortilla (bir çeşit pizza) üzerinde kullanılabiliyor.

  • Çikolata Kaplı Dev Karıncalar : Bu dev kraliçe yaprak kesici karıncalar Belçika'da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve fazladan enerji kazanmak için tüketiliyor.

  • Kızarmış Tırtıllar : Yüksek protein içeren bu tırtıllar Avustralya'da çiğ ve hafif pişmiş olarak tüketiliyor.

  • Baharatlı Dev Böcek Sosu : Baharatlı yiyecek seviyorsanız bu sos tam size göre. Tay baharatları ve biber ilebirlikte dev böcekler içeriyor.

  • Konu Oddee tarafından derlenmiş, Yılmaz Barış Kişisel Blog tarafından türkçeleştirilmiştir.

    Yorum Gönder

    0 Yorumlar