SİSTEM HATASI-köşe yazım - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

1 Temmuz 2011 Cuma

SİSTEM HATASI-köşe yazım


Yaralı ağacı iyileştirmek için ne yapılır, bilir misiniz? Kabuğunu atmış derbeder bir ağaç gövdesine çamur bularsınız sonra iyice sarar iyileşmesini beklersiniz. Böylece ağaç bir süre sonra eski haline döner…
Şimdi bir de hani çoğumuzun ilkokulda öğrendiği “Ağaç yaş iken eğilir” sözünü hatırlayın… Ve tamam ikisini birleştirme zamanı………. Bugünün gençliğine ağaç diyin yeter…
Gençliğim yaş iken ağaracak; önce üniversite kazanma yolunda debelenecek, sınavını kazanacak, okulunu bitirecek ve nihai sonuç çalışacak… Bu arada aldığı yaralar da çamur ile sıvanacak. Peki sonuç gerçekten sonuç ne? Onca çaba, emek nereye gidiyor peki? Söyleyeyim geri dönüşüm kutusunaJ ama dönmüyor geri be !
Çalışma dünyasına bakın sürekli mutsuz çehreler göreceksiniz. Hastaneye gidin Gastroloji bölümünde bendeniz gibi bir çok “Gastrit” mide sinir stresi şikayeti sonrası nükseden hastalık sahibi göreceksiniz ve emin olun çoğunluğu da genç… Bugün o çanak tutma meraklısı anket şirketleri genç nüfusu elinde çürüten memleketime bir anket yapsın objektif de bakalım. Gençlerin büyük bir çoğunluğu hayatında bir dönemde veya hala anti depresan ilaçları kullanmıyorsa ben ne olayım?
Not: Birazdan söyleyeceğim ne olacağımı sakın bana ne olmam gerektiğin söylemeyin :)
Teknoloji nasıl bir şey? Hani insanın yerini alıyor, makineleştiriyor ya! Mesela eskiden tüm evraklar otokopili kağıtlar ile çoğaltılırdı şimdi makinesi var… Mesela ineği eskiden sadece insanlar sağardı şimdi makinesi varJ Peki makine ne zamanlarda çalışmaz? Arıza yaptığında. Peki insan ne zaman çalışmaz? Tatminsiz olduğunda. Pekiiii bakalım memlekete ne görüyorsun. Hangi kuruma gittiğinde tanıdık aramıyorsun? Çünkü kimse işini yapması gerektiği gibi yani doğru yapmıyor. Elemanlara işini yaptıramıyorsun. Neden peki elaman işini yapmakta naz yapıyor? Çok basit çünkü tatminsiz çalışıyor… Tükenmiş artık… Suratlar beş karış… Hangi tezgahtar güleç, kasiyerler dersen bir havalar sanki merkez bankası müdürü… Kızın elinden bir dünya para geçiyor aylığında neye talim tabi suratsız olur… İşletme mezunları, iktisat mezunları, çeko mezunları sekreterlik yapıyor. Mühendisler işyeri açıyor. İnsan Kaynaklarını tahsildarlar işletiyor. İşe göre adam aranmıyor ne yazık ki adama göre iş aranıyor. Hal böyle olunca, işini sevmeyen ve sürekli hata yapan, tatminsiz çalışan, suratsız gün doğmamış hasta gençlik doğuyor… Açıköğretim Fakültesinde okuyorsun İşletme Fakültesi yazıyor diplomanda ama sana kaymakam olma şansı vermiyor, akademisyen olma şansı da vermiyor seni diğerlerinden ayırıyor…
Hani kadınlar çiçektir, çocuklar fide peki hiç merak ettin mi gençlik ne diye…. Tamam panik yapma söylüyorum : ağaç… Çoğalırsa ne oluyor? Orman… Peki orman bu ülke için neyi ifade ediyor? Ciğeri… İşte gençlikte bir ülke için aynı orman gibi ciğerdir.. Gençliğe yeterli ilgi ve alakayı vermek, geziler, festivaller düzenlemek, seminerler tasnif etmekten gelmez. Bu onlara eline diploma oltasını verip al hadi balık tut demeden bu sene denizde iş yok evlat hadi rastgelemeye! Demek gibidir. Diplomayı eline vermeden önce balık tutmayı öğretebilecek sistemler geliştirmek gerekir.
Bir de Polyanna onun adı yanlış abi! Bizim Oya’nın poli hali.. yani çokluğundan tevellütJ Türk milleti kadar Polyanna mı var şu hayatta. Farz-ı mahal: “anne yaa bugün n’oldu bil, iş görüşmesine gittim ya bana ne dediler?” kahkaha kopar taklit başlar: “ bizi sizi ararız….:)” ha ha ha… Enerjye bak kız işi kaybetti espiriler gırla gidiyor… Ya da oğlan iş görüşmesinden çıkıyor babası arıyor “Efendim baba ….hıı…. Arıcaklarmış işte baba ya telefonu meşgul etme geliyom şimdi :)” …..
Hani birde internet üzerinde böyle işten ayrılma sebebi yazar… Orda standart terimler kullanılır, “ücret”, “ mesleki tatminsizlik” bu ikinci kelimeye bayılıyorum ben… Yine sesleniyorum anket çoğunluğuna işten en çok ayrılma sebebi bu mevzuu değilse ben de Öznur değilim Fatma’yım bak bundan sonra hem de Kara Fatma… (not: ben söylemiştim sana ne olacağımı:))
Yalan söylemeyin hepiniz interneti kullanıyorsunuz. Öyle ya da böyle… Hepsini bir kenara bırakın bu yazıyı okumak için tıkladınız bir linkiJ İnternet bazen size bir uyarı gönderir: Bu uyarının adı : “ Sistem Hatası”’dır… Alt şekilde görüldüğü gibi…
SİSTEM HATASI
T.C. “Gençlik Mutsuz” adlı bir sorunla karşılaştı, yenilenmesi gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz.
Hayalleriniz, umudunuz üzerinde çalıştığınız gelecek planlarınız kaybolmuş olabilir.
Lütfen bu sorunu Hükümet kanallarına bildirin.
T.C. Hükümeti Eğitim Sistemi ve Gençlik çalışmalarını değiştirme ve geliştirmesine yardımcı olmak üzere gönderebileceğiniz bir oy pusulası oluşturduk. Bu pusulayı gizli ve imzasız olarak işleme koyacağız.
Bu pusula içeriğini görmek için , ekrana kafanızı tıklatın…
Sistem Hatası mağdurundan yanıt: Siz sayın sistem hataları, annelerin binbir emekle dünyaya getirdiği nadide fidelerin tam da ağaç olup meyve verecekleri dönemde onları çamura bulanmaya terk edemezsiniz….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar