SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ


Merhabalar;

Haydi Bismillah diyerek uzun zaman ara verdiğim yazılarıma bugün başlıyorum. Daha önce hiç un kurabiyesi yapmamıştım açıkçası. Yaptığım tüm kurabiyeler de hep tereyağı ile yapılanlardı. İlk olarak kardeşim Aslıhan yapınca yemiştim sıvıyağla yapılan kurabiyeyi. Bilirsiniz, son zamanlar krem şanti ile yapılan kurabiye pek bir yapılır oldu. Tadı harika olduğu gibi içinde şeker bile yok. Tarife Aslıhan'ın bloğundan bakarsınız. Denemenizi tavsiye ederim.

Gelelim benim yaptığım un kurabiyesine. Çok sevdiğim dostlarım gelecekleri için hemen farklı birkaç tarif denemeye karar verdim. Hem gelecek olanlar yabancı da değildi. Dolayısıyla ilk denediğim için olmama ya da kötü olma endişesi de taşımadım ki olmasa bile bir peynir zeytin bir de ekmek olsa dostlarımla yine yer içeriz diye düşündüm. İnsanın bu kadar rahat hissedebilmesi ne de güzel öyle değil mi? Gerçi bir de şu var, tarifi sevgili Cahide'den aldım. Dolayısıyla olmama gibi bir ihtimal vermedim ama işte olur ya bir aksi durum. Cahide'den bu kez 3 tarif denedim 3'ü de tarif defterime not edildi. Üçünden de hakkaten çok çok memnun kaldım.

Gelelim kurabiye'nin yapılışına.

        Malzemeler:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

      Yapılışı:

  • Şekeri ve yağı iyice karıştırın.
  • Un ve karbonat ekleyin.Unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edince eklemeyi bırakın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kısa sürede pişiyor, aman dikkat.
Not: Kurabiyelere şekil vermek için üzerlerine çatalla bastırdım.

İnanın o kadar güzel oldu ki, misafirlerimiz gittikten sonra oturup hepsini bitirdik :) Çok hoşumuza gitti. Çok kısa sürede de hazırlandığı için sık sık yapmaya karar verdim. 
Haydi, hepinize şimdiden afiyet olsun.

Hilal Timur

Merhabalar;

Haydi Bismillah diyerek uzun zaman ara verdiğim yazılarıma bugün başlıyorum. Daha önce hiç un kurabiyesi yapmamıştım açıkçası. Yaptığım tüm kurabiyeler de hep tereyağı ile yapılanlardı. İlk olarak kardeşim Aslıhan yapınca yemiştim sıvıyağla yapılan kurabiyeyi. Bilirsiniz, son zamanlar krem şanti ile yapılan kurabiye pek bir yapılır oldu. Tadı harika olduğu gibi içinde şeker bile yok. Tarife Aslıhan'ın bloğundan bakarsınız. Denemenizi tavsiye ederim.

Gelelim benim yaptığım un kurabiyesine. Çok sevdiğim dostlarım gelecekleri için hemen farklı birkaç tarif denemeye karar verdim. Hem gelecek olanlar yabancı da değildi. Dolayısıyla ilk denediğim için olmama ya da kötü olma endişesi de taşımadım ki olmasa bile bir peynir zeytin bir de ekmek olsa dostlarımla yine yer içeriz diye düşündüm. İnsanın bu kadar rahat hissedebilmesi ne de güzel öyle değil mi? Gerçi bir de şu var, tarifi sevgili Cahide'den aldım. Dolayısıyla olmama gibi bir ihtimal vermedim ama işte olur ya bir aksi durum. Cahide'den bu kez 3 tarif denedim 3'ü de tarif defterime not edildi. Üçünden de hakkaten çok çok memnun kaldım.

Gelelim kurabiye'nin yapılışına.

        Malzemeler:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

      Yapılışı:

  • Şekeri ve yağı iyice karıştırın.
  • Un ve karbonat ekleyin.Unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edince eklemeyi bırakın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kısa sürede pişiyor, aman dikkat.
Not: Kurabiyelere şekil vermek için üzerlerine çatalla bastırdım.

İnanın o kadar güzel oldu ki, misafirlerimiz gittikten sonra oturup hepsini bitirdik :) Çok hoşumuza gitti. Çok kısa sürede de hazırlandığı için sık sık yapmaya karar verdim. 
Haydi, hepinize şimdiden afiyet olsun.

Hilal Timur

BU HAFTA EN ÇOK OKUNAN

Sosyolojik Bir Kurum Olarak "Boş Zaman Değerlendirmesi"