haydi sokağa :) hodri meydan ! - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

15 Haziran 2011 Çarşamba

haydi sokağa :) hodri meydan !

evet,chp'ye oy veren arkadaşlar sokağa çıkın,sokağa çıkın...
plazalarda,barlarda,boğaz manzaralı mekanlarınızda,kendiniz gibilerle sohbet ederken "iktidara yürüyoruz!" geyikleri yapacağınıza, sokaktaki vatandaşlar neyi,niye yüceltiyor bunu gözlemlemek için haydi sokağa.kafanızı kumdan çıkarıp,halka bir bakın,bu halk niye akp'ye oy veriyor.akpliler canla başla seçim kazanmak için uğraşırlarken,chpliler, bar muhabbetlerine devam ediyorlardı.çalışan kazanıyor.buna,elinde bir avuç çamurla bekleyenler doğal olarak bilmem ne seçim sistemi kullanıldı,sandıklar çalındı,oylar değiştirildi vs.vs.diyeceklerdir.

evet,sayın chp'liler haydi sokağa;sokağın nabzını gerçekten tutmak için haydi sokağa.

ben sade bir vatandaşım,hiç bir partiyle fiziksel bağım yok,üyeliğim yok; sadece çok geziyorum,belki bu blogda da yazmışımdır,gezmediğim,gitmediğim 11 ilimiz kalmış.sürekli dolaşıyorum ve her şehirde havayı koklama şansım oluyor,bir de gözlem yapmam genele göre daha kolay oluyor.bu blogda bir seçim tahmininde bulunmuştum.ben yukarıda yazılanları organize edecek çapa sahip değilim.ama gözleme dayalı tahminim akp 52.1 chp 24.4 idi(küsürleri latife olsun diye koymuştum).facebookta bir polemikte yazdığım oran da akp için 48-52 arası idi.yani bir çok araştırma şirketinden iyi tahmin çıkarmışım.bir de akıl yürütme yöntemi var,kullanmak isteyene. akp'nin daha önceki seçimlerde çıkardığı 45-47 aralığında bir oyu oluşmuştu.referandumda sağduyulu türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının oyları ile 58 oy çıktı.erbakan öldü,partinin zaten 3,5 oyu vardı,o dağıldı.muhsin yazıcıoğlu öldü,bbp büyük yara aldı,has parti ,saadeti parçaladı.değer edecek oyları kalmadı.buradan kopacak,oyum heba olmasın düşüncesindekiler akp'ye oy verdiklerinde ki;verdiler % 50 yi bulmak akp için hiç zor olmamıştır.benim için % 55 bile sürpriz olmayacaktı.

evet,haydi sokağa elinize bir kağıt bir kalem alın,sokakta her sorduğunuzu not alın,bu sonucu bulmanız zor olmayacaktır.ama çıktığınız sokak,bodrum'un barlar sokağı,bakırköy'ün istanbul caddesi,kadıköy'ün moda caddesi olmasın.yoksa hep "iktidara yürüdüğünüzü zannedersiniz!" ve elinize aldığınız çamuru atar,durursunuz...

yazıyı haşmet babaoğlu'nun bugünkü yazısından alıntı ile bitireyim.

onlar mı entelektüel?

...bu arkadaşlar burun kıvırdıkları kesimlerin geleneksel olarak derin bir entelektüel kapasiteye sahip olduğunu yıllar boyu görmezden gelmişlerdi.

son 20 yılda da...

entelektüel cesaret ve çaba ibresinin yön değiştirdiğini fark edemediler.

böylece iki önemli gelişmeyi ıskaladılar.

birincisi...cahil dedikleri kesimlerin çocukları artık onlardan çok daha fazla ve geniş bir yelpazede entelektüel faaliyette bulunuyor.

ikincisi...asıl kendileri hızla cahilleşiyor.

sonucun böyle olacağı belliydi.

çünkü gerçek entelektüel faaliyetin boyna takılan fularla,çeneye kondurulan sakalla,dostlar alışverişte görsün kabilinden yurtdışı seyahatleriyle ve üniversiteden ittire kaktıra alınan unvanlarla doğrudan bir bağı yoktu ki!...

............

haydi sokağa,haydi sokağa,dökülün sokaklara ve sorun "sen kime oy verdin" diye...

HODRİ MEYDAN !

2 yorum:

  1. :) harikasınız :)
    yaradana inanmak ve bunu göstermek kimilerine göre
    kara cahillik..modern olmayı aşşağılamak hor görmek burun kıvırmak,ibadet etmemek sanıyorlar..

    yo yo asla hiç bir partiye mensupluğum yoktur..

    YanıtlaSil
  2. bu manada benim tanıdıklarımın çoğu bağnazca bir bakış açısına sahipler.bir hurafe türetmişler beyinlerinde "ama onlar böyle!" onlar kim ya? bak onlardan biri karşında duruyor işte,sohbet ediyorsun,o da senin gibi konuşuyor."ama sen başkasın,onlar gibi değilsin" onlar kim? onlar benim işte ya.benden bahsediyorsunuz,ama ben o söylediğiniz şablonda değilim.demek ki kafanızdaki şablon yanlış.
    "onlar irticacı" irticacı nedir? ne demektir? "kem,küm"
    bir de ; biri ile siyasi anlamda sohbet ediyoruz,bu konulara ilk defa bulaşmışız kendisi ile ben "akpye oy vericem"dediğim de aldığım cevap "sen içki de içmezsin" oy verme kriterine bakarmısınız...daha ne diyeyim.kalıptan çıkma sıkıntıları var.

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar