[1mk] Negatif Limanlardan Pozitif Sulara - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

28 Aralık 2010 Salı

[1mk] Negatif Limanlardan Pozitif Sulara

Negatif Limanlardan Pozitif Sulara…
Bu kitap hakkında bildiğim tek şey arka kapağında okuduğum dört cümleydi. Böyle olması daha iyi diye düşünüyorum çünkü bir kitabın reklamı ne kadar çok yapılmışsa, o kitabı okumak için ben ne kadar çok yanıp tutuşmuşsam, kitap bittikten sonraki hayal kırıklığım o kadar fazla oluyor.
Yazarımız Oğuz Saygın, 1996 yılında Anthony Robbins'in "Sınırsız Güç" adlı kitabını okur ve bu kitapla birlikte hayatında yeni bir sayfa açmaya karar verir. Hedefine ulaşabilmek ve hayallerini gerçekleştirebilmek için uzun bir yolculuğa çıkar. Deneyimlerini, başarılarını, başarısızlıklarını, öğrendiklerini bu kitapta bizimle paylaşır.
Kitapta Oğuz Saygın'ı, "Okul hayatından sonra hiç alışık olmadığı hayat okuluna atılan ve sırası ile şoförlük, pazarlamacılık, masa tenisi antrenörlüğü, turizmcilik, matematik öğretmenliği işleriyle meşgul olan ve sonunda hep hayalini kurduğu danışmanlık şirketini açarak hedefine ulaşan mutlu bir insan" olarak tanıyoruz. "Eğer dünyada bir insan bir işi başarabiliyorsa, bunu herkes başarabilir." diyen Oğuz Saygın, belli ki Negatif Limanlardan Pozitif Sulara doğru çıktığı bu uzun soluklu yolculuğu başarıyla tamamlamış.
İnsanı pozitif düşünceyle dolduran, her ne olursa olsun tekrar ve tekrar başlanabileceğini, hiçbir şey için geç olmadığını anlatan kitapları seviyorum. İşin güzel yanı, kurallar koymamış "Negatif Limanlardan Pozitif Sulara". Şunu yapın, bunu yapın gibi öğütlerle insanı bunaltmıyor. Yumuşak dili ve hayatın içinden verdiği örneklerle okuyucuyu sarıp sarmalıyor. İnsan psikolojisini irdeleyen, iç sesimizi dinlememizi sağlayan, düşündürüp sorular sorduran ve bunu yaparken sıkmayan bu eseri herkese tavsiye ediyorum.
Her ne olursa olsun, yeniden, yeniden ve yeniden başlamak isteyen herkese…
# #
Yazar: Oğuz Saygın
Empati Yay.
65. Baskı
Sayfa sayısı: 150


--
12/28/2010 11:25:00 AM tarihinde Blogger tarafından 1mk adresine gönderildi

1 yorum:

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar