Eyvah Eyvah (2010) - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

9 Eylül 2010 Perşembe

Eyvah Eyvah (2010)

http://cineshoot.blogspot.com/2010/09/eyvah-eyvah-2010.html

Vizyona girdiği dönemden beri izlemek istediğim, hatta bir kere izlemeye yeltenip seansının kaldırılmasıyla şoke olduğum Eyvah Eyvah'ı en sonunda izleyip muradım erdim.

Öncelikle söyleyeyim, Ata Demirer denince çoğu kimsenin aklına ilk başta Avrupa Yakası gelir belki ama "Tek Kişilik Dev Kadro" gösterisi benim tekrar tekrar izlediğim, her tekrarda ayrı esprisine güldüğüm bir şovdur. Bunun yanında Demet Akbağ ise çocukluğumun efsanesi Bir Demet Tiyatro'nun Lütfiyesi olarak kafamda yer etmiştir.
İşte bu iki oyuncu, yanlarına aldıkları birkaç BKM oyuncusuyla lezziz, ailecek izlenecek bir film çekmişler.

Çanakkale'nin köylerinden birinde hayatına klarnet çalarak devam eden Hüseyin Badem, şans eseri bulduğu birkaç mektup ve bir resim ile kendini bir anda İstanbul'da buluyor. Aradığı aşkı tam bulmuşken geldiği İstanbul'da onu öyle eğlenceli insanlar bekliyor ki, filmin sonuna kadar arkanıza yaslanıyor ve bu cümbüşe tanıklık ediyorsunuz.



Ata Demirer, stand-up gösterilerinde Trakya şivesine, Trakyalılar'a çok fazla yer veriyordu. Ve bunu yaparken gözlerinizi kapatsanız sanki karşınızda o yörenin insanını buluyordunuz. Yıllardan beri gelen bu isteğini en sonunda sinemaya yansıtması ve bunu yaparken yanına da Demet Akbağ, Salih Kalyon gibi isimleri katması onun için büyük bir artı olmuş.

Ekstra bir şey vaad etmeyen ama sürekli yüzünüzde bir gülümseme bırakan hikayesiyle Eyvah Eyvah son zamanlarda filmlerde aradığımız eğlenceyi fazlasıyla veren, vaktin nasıl geçtiğini anlamadan da akan yazılarla karşılaşmanızı sağlayan bir film. Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın oyunculuklarını konuşturmasının yanında, yan rollerde izlediğimiz karakterler de Hüseyin ve Firuzan kadar eğlendiriyor.
Yaklaşık 2.5 milyon kişinin izlediği ve 21.5 milyon TL civarında hasılat elde eden filmin devamının da çekimlerine başlanmış. Hatta vizyon tarihi olarak da 21 Ocak 2011 sözü verilmiş.
Eh, o kadar insan izlemiş. Hala izlemeyenler varsa vakit ayırıp bu güzel Türk filmini izlemenizi tavsiye ederim. 8/10

3 yorum:

  1. Evet bende geçenlerde internetten izledim oldukça keyifli bir film di... Demet Akbağ varsa zaten güzeldir diye düşünmeden izledim keyfile:)

    YanıtlaSil
  2. harika bi filmdi.. uzun zaman üstüne beni gülme krizine sokan tek filmdi :)) ikisi de harikaydı...
    tekrarı gelir insallah..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Devamı gelsin eveet :) "Gülmekten karnıma ağrılar girdi" deyimi tamda bu film için söylenmiş.

    Ufak bi tavsiye; boğazlarınız ağrırken izlemeyin komaya giriyosunuz :))

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar