* YAZARLARIMIZDAN SİZİN İÇİN SEÇTİĞİMİZ BLOG YAZILARI *

bavyera usulü çilekli puding

Bilmecelerde çekirdeği dışarıda olan tek meyve nedir? diye sorulduğunda cevap olarak "çilek" deriz. Kendine has kokusuyla ve lezzetiyle en çok yenilen ve sağlık deposu olan çilek, bin bir derdin ilacı muhteşem bir meyvedir. Zamane hastalığı olan kanserle mücadelede de oldukça etkili olduğu söyleniyor.

C vitamini deposu olan çileğin faydaları saymakla bitmez. Günümüzde, sadece mutfakların değil kozmetik ürünlerinde olmazsa olmazları arasına girmiştir.

Oğlumun en çok sevdiği meyve olan çilek bizim mutfaktan hiç eksik olmaz. Özellikle çilekli sütünü içmeden uyumaz. Ayrıca dişlere çok iyi geldiği bir gerçek. Ortadan kesilmiş çilekle ovulan dişler beyazlamaktadır. Denemenizi tavsiye ederim.

Çilek zamanı geçmeden derdi annem. Oysa şimdi her mevsim yeniyor çilek. Bu mucizevi meyveden bol bol faydalanmak gerekir. Krema, pasta ve dondurmalarla içli dışlı olan bu meyveden her şekilde yararlanabiliriz. Bu çeşitlerden sadece biri olan Bavyera usulü çilekli pudingin tatlı yaz günlerinin favorisi olacağını düşünüyorum.

BAVYERA USULÜ ÇİLEKLİ PUDİNG (6 kişilik)

Malzemeler:
500 gr. kokulu çilek
2 su bardağı kremşanti
4 çay bardağı pudra şekeri
1 paket çilekli jöle
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı çilek likörü

Yapılışı:
Jöleyi yarım su bardağı sıcak suda eritelim. Çilekleri yıkayıp kağıt peçete üzerine alarak suyunu alalım. Çileklerin 4-5 tanesini süslemek için ayıralım. Kalan çilekleri ayıklayıp püre haline getirelim.Yarım su bardağı çilek püresini sonradan kullanmak üzere ayıralım. Kalanını bir kaseye boşaltalım. Şeker likör ve yarım limon suyunu ilave edelim. Şeker eriyene dek karıştıralım. Ayırdığımız püreyi küçük bir tencereye boşaltıp kısık ateşte ısıtalım. Ilık jöleyi ilave edip karıştıralım. Çilekli püreye azar azar dökerek sık sık karıştıralım. Krema koyulaşmaya başlayınca kremşantiyi ekleyelim. Yağlanmış ortası delik teflon kalıba pudingi dökelim.Buzdolabında 10 saat kadar bekletelim. Pudingin kolayca dağılmadan çıkması için kalıbı sıcak suya batırıp 30saniye kadar bekletelim. Servis tabağına ters çevirelim. Ayırdığımız çileklerle süsleyip servis yapalım.


Afiyet olsun!

Bizi de Okusana ;) × +