Herkes anne olamaz - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Herkes anne olamaz


     Doğurmak kolay, önemli olan iyi yetiştirip büyütmek. Herkes anne olamaz. Benim çocuğum olsa, ben gözüm gibi bakarım. Bir saniye gözümün önünden ayırmam. Hele de birazdan bahsedeceğim Eda gibi küçücük, 4 aylık olursa. 

    Bugün gazetede tüylerimi ürperten bir haber gördüm. Annelik bu kadar kolay mı, hiç mi akıl mantık yok sizde diye sordum, üzüldüm, kızdım. Habere bakalım:
   
Adana'da, 4 aylık Eda Naz Özer, plastik şişme havuzun üzerinde kurulu salıncakta uyurken dengesini kaybedip boğuldu
 PTT Evleri Mahallesi 3649 sokak 12 numaralı evde oturan 4 çocuk annesi 41 yaşındaki Ayten Özer, çocuklarının sulama kanalına girmelerini önlemek amacıyla plastik şişme havuz aldı.

Bu havuzu girişteki oturma odasına yerleştiren ve içine su dolduran Özer, bu sayede çocuklarını kanalda boğulmaktan kurtardı. Ancak, çocukların kanala gitmelerini engelleyen plastik havuz, ailenin en küçük çocuğu Eda Naz Özer’e mezar oldu.

Eda’nın uyuması için aynı odada, plastik havuzun üzerindeki demirlere ip bağlanarak, kurulan salıncakta uyuyan Eda Naz Özer, gece dengesini kaybedip, içi su dolu havuza düştü.

     Eda bir hiç uğruna öldü. Trajikomik bir haber değil mi? Bu nasıl annelik? Sen nasıl ip beşiğin altına içi su dolu havuz koyabiliyorsun? Başka yer mi kalmamış koyacak? İş işten geçtikten sonra Eda'nın babası bizi bıraktı, komşular evlatlık ver dediler ama ben vermedim, keşke verseydim gibi açıklamar yap. 

     Bazen akşamları eve dönerken sokakta yol kenarında oynayan küçük çocuklar görüyorum. Saat olmuş 10, ama 5-6 yaşındaki çocuklar dışarıda. Aileleri ortada yok, evlerinde aptal dizileri seyretmekle meşguller. Aile evde, ufacık çocuk dışarıda. Akıl, sır ermiyor. Ben gidip uyarıyorum, yol kenarında oynamayın diye. 


     Anne-baba olmak hiç kolay değil. Çocuklarını düzgün bir şekilde eğitmeyen, onlara sevgi vermeyen binlerce aile var. Doğurup doğurup sokağa salanlar, tarlada çalışması için doğuranlar, kız çocuklarını öpüp sevmeyen babalar.. Saymakla bitmez. 


     Anne olmanın, baba olmanın önemi bu gibi insanlara anlatılmalı. Olan ufacık bedenlere oluyor. Daha 4 aylık bir bebek yahu. Beyinsiz mi bu insanlar, yemin ediyorum anlamıyorum. O kadını ben bir yerde görsem döverim. Suratına tokatı yapıştırırım. Oyuncak bebek koymuş sanki oraya, hiç hareket edeceğini düşünmüyordu. Sonrada ağlan, sızlan.


     Cam kenarında oynayıp aşağı düşen bebeklerin ailelerine onlarca küfür ederken, daha beterini de gördüm. Böyle insanlardan nefret ediyorum. Sorumsuz, bir bok bilmeyen, en değerli varlığı olan çocuğuna ilgi göstermeyen kişiler.. Hepiniz cehennemliksiniz. Yanın!

2 yorum:

  1. çok sert ifadeler ama haklısınız insan çok üzülüyor ancak o anne de üzülmüştür. bazı insanlar nedense ihmalkar oluyor. yazık...

    YanıtlaSil
  2. çok faşistçe ama bazen annelik ve babalık ehliyeti olmalı diye düşünüyorum ben de.

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar