BİR ŞEHİR - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

15 Temmuz 2010 Perşembe

BİR ŞEHİR


bir şehri satın almıştın sen..yokluk pahasına tüm malını mülkünü satarak..cimri diyorlardı sana, yanılmışlar..bu şehir öyle bir yerdi ki; ne toprağı vardı, ne de adını unutmuş beton binaları..belki de bu yüzden, sırtlanıp o şehri, gittin sen..
o gün haberler bir başkaydı..okullar açılmakta, sinemalar kapanmaktaydı..film seansları ertelenmekteydi, bir başka baharın, Nisan ayına..o gün gitmekteydin, bir şehir sırtında..
hani; çok şey değişti diye başlar ya bazı su katılmamış aşk romanları..hani; adından bir parça alır ya kenarı kıvrılmaya mahkum olmuş sayfaları ve hani; anlayamazsın ya bu kitabın neresi sonu, neresi başı...
surları olsaydı ve en olur olmaz filmlere ortaklık yapsaydı bu şehir.. okul çağımda bıraktığım gücümü yaşlılığıma erteleyip, diş arasından çıkardığım tadını unuttuğum yemekleri hatırlayabilseydim.. anımsayabilseydim ufak tefek şeyleri..
bir çocuk ağlamakta şimdi..karnı acıkmakta ve susamakta..tıp kı alıp gittiğin şehirde buldukları her yere midesindeki herşeyi çıkaran insanlar gibi..

Sayfalar